Alimente

Alimente1742 produse.

Arata 1 - 48 din 1742 produse
Arata 1 - 48 din 1742 produse

Alimente Sanatoase - Peste 25,000 de alimente sanatoase pentru un stil de viata sanatos

Oricare dintre noi știe că, pentru a ne bucura din plin de o stare de bine și de longevitate, trebuie să ne asigurăm un stil de viață sănătos. Acesta trebuie să fie marcat nu numai de activitate fizică, de un somn de calitate, ci și de o alimentație echilibrată.

Ce  reprezintă alimentele sanatoase

Pentru a  fi bio, un aliment va trebui să respecte următoarele condiții:

  • Să nu conțină chimicale (De exemplu, într-un aliment bio nu trebuie să se regăsească îndulcitori artificiali, potențiatori de aromă sau  coloranți)

  • Să nu conțină hormoni de creștere

  • Să nu aibă în componență organisme modificate genetic

  • Să nu conțină antibiotice

  • Să nu fi fost supus unei proceduri numite radiere ionizantă (Radiațiile ionizante sunt radiații precum gama, X, fascicule de electroni etc. și sunt utilizate în industria alimentară pentru a prelungi durata de conservare a produselor)

Care sunt beneficiile pe care ni le oferă alimentele sanatoase

Înainte de a ne hotărî să achiziționăm alimente sanatoase,  trebuie să știm că ele sunt benefice pentru sănătatea noastră întrucât:

Sunt o sursă importantă de antioxidanți de tipul polifenolilor

De exemplu, alimentele bio conțin mai mulți polifenoli.Ei sunt bineveniți în menținerea stării noastre de sănătate întrucât: previn degradarea celulară provocată de acțiunea radicalilor liberi, reduc nivelul de inflamație din organism, pot reduce riscul de apariție a colesterolului „rău” pe artere.

Furnizează mai multe grăsimi de calitate

Alimentele bio au un nivel mai ridicat al grăsimilor sănătoase, în special al celor de tip Omega 3, foarte importante în buna funcționare a creierului și a inimii. Spre exemplu, migdalele crude întregi de la Plantum.ro sunt o gustare care, alături de grăsimi sănătoase, oferă proteine și fibre.

Asigură mai multe vitamine și minerale

Nu în ultimul  rând, alimentele bio conțin  un plus de vitamine și minerale, precum vitamina C, zincul și fierul. Vă puteți bucura de toate acestea optând și pentru Musli cu fructe Sanovita de la Plantum.ro. Mixul de musli și fructe variate este binevenit ca mic dejun sau gustare.

Când este vorba despre vitamine și minerale din alimente bio nu pot fi omise fructele și legumele bio. Mai multe studii au demonstrat că acestea pot oferi, în medie, un procent mai ridicat din următorii nutrienți: fier, magneziu, fosfor, vitamina C.

Alimentele bio sunt o sursă de fibre de calitate

Fibrele joacă roluri esențiale în buna funcționare a organismului deoarece: reglează tranzitul intestinal, scad nivel colesterolului „rău”, asigură un echilibru al nivelului de zahăr din sânge, dar ne ajută și să ne simțim îndestulați, ferindu-ne de „atacurile” de foame.

Putem profita din plin de beneficiile fibrelor, asigurându-ne totodată necesarul zilnic (femeile au nevoie de aproximativ 25 de g de fibre pe zi, în timp ce bărbații au nevoie de 38 de grame) și cu ajutorul unui Musli Excelent de la Plantum.ro. Acesta este un aliment bio bazat pe mixul de fructe uscate și fulgii mărunțiți de ovăz. Variantele de musli de la Plantum.ro pot fi  servite la micul dejun sau ca o gustare de peste zi.

Ne țin departe de organismele modificate genetic (GMO)

Incluzând în alimentația noastră alimente bio, vom fi mai feriți de efectele deosebit de nocive pe care organismele modificate genetic le pot avea asupra sănătății noastre.

Cercetările efectuate de-a lungul timpului au ajuns la concluzia că organismele modificate genetic pot crea probleme dintre cele mai serioase, printre care: diminuarea funcționării optime a sistemului imunitar, accelerarea procesului de îmbătrânire, apariția unor afecțiuni gastrointestinale,  probleme ce țin de fertilitate.

Alimentele bio nu conțin chimicale și nu favorizează rezistența la antibiotice

Pe de o parte,  în alimentele bio  nu se găsesc antibiotice provenite de la tratamente speciale.

Pe de altă parte, alimentele  bio nu conțin urme de pesticide. Amaranth-ul de la Plantum.ro este bogat în nutrienți valoroși (Cum ar fi vitaminele E, B, A, D, aminoacizi, minerale etc.) și poate fi utilizat în diferite forme, inclusiv ca bază pentru prepararea produselor precum fulgii de amaranth, făina de amaranth etc..

Datorită alimentelor sanatoase vom avea parte de un mediu mai curat

Alimentele bio sunt obținute datorită unei agriculturi sustenabile, care să fie cât mai mult în armonie cu natura. Practic, măsurile luate vizează protejarea solului, apelor și aerului, în condițiile în care pesticidele, hormonii de creștere și alte substanțe dăunătoare utilizate în agricultură sau creșterea animalelor sunt evitate.

Ne vom bucura de un gust mai bun al alimentelor sanatoase

În condițiile în care alimentele bio sunt lipsite de pesticide, ele sunt mai gustoase pentru că nivelul înalt de antioxidanți le va crește calitățile organoleptice. Totodată, gustul mai special al alimentelor bio este conferit și de faptul că pentru producerea lor nu au fost utilizați fertilizatori sintetici, plini de nitrogen, care pot crește nivelul de amidon și de zaharuri, alterând gustul autentic.

Trucuri prin care cei mici se pot obișnui cu alimentele bio

Întrucât alimentele bio le pot asigura copiilor noștri tot ce au nevoie pentru o creștere sănătoasă, este necesar ca încă de la cea mai fragedă vârstă să-i familiarizăm cu acestea. În acest scop,  putem pune în practică următoarele demersuri, ajutându-ne și de produse de la Plantum.ro:

Să fim noi înșine un exemplu pentru ei

Indiferent de alegerile pe care le veți face, Plantum.ro vă este alături cu o gamă variată de alimente sanatoase.

Să încurajăm mesele în familie

Medicii nutriționiști spun că una dintre cele mai adecvate modalități de a le insufla celor mici obiceiuri alimentare sănătoase, printre care și orientarea spre alimentele bio, este să organizăm adesea mese în familie. În acest fel, copiii se vor antrena mai ușor să guste și din alimentele noi și pot fi mai atrași de ele. Astfel, chiar și micii mofturoși vor fi încântați de gustul alimentelor bio de la Plantum.ro.

Să adoptăm reguli în privința alimentelor și băuturilor aduse în casă

Va fi o metodă eficientă în a-i deprinde pe copii cu autocontrolul, cu luarea unor decizii pentru o viață mai sănătoasă. Noi, părinții, suntem cei care trebuie să îi învățăm pe micuții noștri să consume alimente și băuturi cât mai bio.

Să  facem mai atrăgătoare felurile de mâncare

Unele alimente bio nu sunt întotdeauna foarte atractive pentru cei mici, dar sunt deosebit de valoroase din punct de vedere nutritiv. De exemplu, năutul boabe de la Plantum.ro este un aliment bio care poate să fie mai repede acceptat de către un copil dacă va fi inclus într-un humus, într-o salată, în diferite garnituri cu legume etc..