Alimente

Alimente si Bauturi Bio (4670 produse)

Alimente pentru Diabetici +

Ceaiuri +

Pastura +

Reduceri +

Pret si Producatori

Pret +

0 lei - 22515 lei

Pachete Avantajoase +

Producatori +

Alatura-te comunitatii plantum.ro pe Facebook !

Alatura-te comunitatii plantum.ro  pe Facebook !

Alimente4670 produse.

Arata 1 - 36 din 4670 produse
Arata 1 - 36 din 4670 produse

Alimente BIO - Peste 15.000 de produse naturale pentru un stil de viata sanatos

Oricare dintre noi știe că, pentru a ne bucura din plin de o stare de bine și de longevitate, trebuie să ne asigurăm un stil de viață sănătos. Acesta trebuie să fie marcat nu numai de activitate fizică, de un somn de calitate, ci și de o alimentație echilibrată. Parcurgând cu atenție articolul de mai jos veți afla detalii despre alimentele bio, pe care ar trebui să le includem zilnic în meniul nostru și al celor dragi. Pentru a vă fi mai ușor să le procurați, orientați-vă și către magazinul naturist Plantum.ro.

Ce  reprezintă alimentele bio

Pentru a  fi bio, un aliment va trebui să respecte următoarele condiții:

  • Să nu conțină chimicale (De exemplu, într-un aliment bio nu trebuie să se regăsească îndulcitori artificiali, potențiatori de aromă sau  coloranți)

  • Să nu conțină hormoni de creștere

  • Să nu aibă în componență organisme modificate genetic

  • Să nu conțină antibiotice

  • Să nu fi fost supus unei proceduri numite radiere ionizantă (Radiațiile ionizante sunt radiații precum gama, X, fascicule de electroni etc. și sunt utilizate în industria alimentară pentru a prelungi durata de conservare a produselor)

Indiferent de stilul de viață și de gusturi, la Plantum.ro puteți găsi oricând o gamă variată de alimente bio.

Care sunt beneficiile pe care ni le oferă alimentele bio

Înainte de a ne hotărî să achiziționăm alimente bio,  trebuie să știm că ele sunt benefice pentru sănătatea noastră întrucât:

Sunt o sursă importantă de antioxidanți de tipul polifenolilor

De exemplu, alimentele bio conțin mai mulți polifenoli.Ei sunt bineveniți în menținerea stării noastre de sănătate întrucât: previn degradarea celulară provocată de acțiunea radicalilor liberi, reduc nivelul de inflamație din organism, pot reduce riscul de apariție a colesterolului „rău” pe artere.

Printre cele mai cunoscute alimente bio în care se regăsesc polifenoli sunt: strugurii (mai ales cei roșii), fructele de pădure, cireșele, rodiile, prunele, kiwi, merele, cacaua, boabele de cafea etc.

Pentru a ne completa necesarul de polifenoli, ne putem delecta  și cu cafeaua bio de la Plantum.ro. Ea este disponibilă în mai multe variante (precum Cafea verde boabe, Cafea verde măcinată cu ghimbir, Cafea instant cu ganoderma, Cafeluță cereale cu cicoare, Cafeluță de cereale și cicoare natur) și contribuie la păstrarea unei stări optime de sănătate, fiind adecvată inclusiv persoanelor care au un nivel ridicat al colesterolului sau care își doresc să scape de kilogramele în plus.

Dacă  nu suntem amatori de cafea, putem să avem parte de polifenoli gustând cacao bio. La Plantum.ro vom găsi atât boabe de cacao,  cât și pudră, ambele din gama Criollo (cea mai de calitate variantă de cacao din lume).

Furnizează mai multe grăsimi de calitate

Alimentele bio au un nivel mai ridicat al grăsimilor sănătoase, în special al celor de tip Omega 3, foarte importante în buna funcționare a creierului și a inimii. Spre exemplu, migdalele crude întregi de la Plantum.ro sunt o gustare care, alături de grăsimi sănătoase, oferă proteine și fibre.

În cazul în care nu vă plac migdalele crude, puteți să aveți parte de compușii valoroși din ele și grație următorului aliment bio: Laptele de Migdale Bio Natur de la Plantum.ro, obținut din pastă de migdale italiene.

Asigură mai multe vitamine și minerale

Nu în ultimul  rând, alimentele bio conțin  un plus de vitamine și minerale, precum vitamina C, zincul și fierul. Vă puteți bucura de toate acestea optând și pentru Musli cu fructe Sanovita de la Plantum.ro. Mixul de musli și fructe variate este binevenit ca mic dejun sau gustare.

Când este vorba despre vitamine și minerale din alimente bio nu pot fi omise fructele și legumele bio. Mai multe studii au demonstrat că acestea pot oferi, în medie, un procent mai ridicat din următorii nutrienți: fier, magneziu, fosfor, vitamina C.

Dacă vreți să vă bucurați de gustul inconfundabil al legumelor și fructelor bio, încercați și Sucul Wellness Drink Eco Biotta Biosens de la Plantum.ro. Acest suc a fost creat prin îmbinarea dintre sucuri naturale, organice și zerul de calitate superioară.

Alimentele bio sunt o sursă de fibre de calitate

Fibrele joacă roluri esențiale în buna funcționare a organismului deoarece: reglează tranzitul intestinal, scad nivel colesterolului „rău”, asigură un echilibru al nivelului de zahăr din sânge, dar ne ajută și să ne simțim îndestulați, ferindu-ne de „atacurile” de foame.

Putem profita din plin de beneficiile fibrelor, asigurându-ne totodată necesarul zilnic (femeile au nevoie de aproximativ 25 de g de fibre pe zi, în timp ce bărbații au nevoie de 38 de grame) și cu ajutorul unui Musli Excelent de la Plantum.ro. Acesta este un aliment bio bazat pe mixul de fructe uscate și fulgii mărunțiți de ovăz. Variantele de musli de la Plantum.ro pot fi  servite la micul dejun sau ca o gustare de peste zi.

Ne țin departe de organismele modificate genetic (GMO)

Incluzând în alimentația noastră alimente bio, vom fi mai feriți de efectele deosebit de nocive pe care organismele modificate genetic le pot avea asupra sănătății noastre.

Cercetările efectuate de-a lungul timpului au ajuns la concluzia că organismele modificate genetic pot crea probleme dintre cele mai serioase, printre care: diminuarea funcționării optime a sistemului imunitar, accelerarea procesului de îmbătrânire, apariția unor afecțiuni gastrointestinale,  probleme ce țin de fertilitate.

Unul dintre produsele cu organisme modificate genetic care poate ajunge cu ușurință la noi este soia de exemplu. Studiile realizate în întreaga lume au demonstrat că soia care este tratată astfel va ajunge în ADN-ul celulelor.

Pentru a ne asigura că vom avea pe masă soia bio, care nu provine din culturi modificate genetic, ne putem orienta și către produse disponibile la Plantum.ro.

Lecitina de soia de la Plantum.ro este un aliment bio cu proprietăți deosebite, ajutându-ne și din următoarele puncte de vedere: scade nivelul colesterolului din sânge, reducând riscul de apariție a maladiilor cardiace și poate îmbunătăți memoria.

Alimentele bio nu conțin chimicale și nu favorizează rezistența la antibiotice

Pe de o parte,  în alimentele bio  nu se găsesc antibiotice provenite de la tratamente speciale.

Pe de altă parte, alimentele  bio nu conțin urme de pesticide. Amaranth-ul de la Plantum.ro este bogat în nutrienți valoroși (Cum ar fi vitaminele E, B, A, D, aminoacizi, minerale etc.) și poate fi utilizat în diferite forme, inclusiv ca bază pentru prepararea produselor precum fulgii de amaranth, făina de amaranth etc..

Trebuie să știți că la Plantum.ro puteți găsi amaranth fără gluten.

Datorită alimentelor bio vom avea parte de un mediu mai curat

Alimentele bio sunt obținute datorită unei agriculturi sustenabile, care să fie cât mai mult în armonie cu natura. Practic, măsurile luate vizează protejarea solului, apelor și aerului, în condițiile în care pesticidele, hormonii de creștere și alte substanțe dăunătoare utilizate în agricultură sau creșterea animalelor sunt evitate.

Ne vom bucura de un gust mai bun al alimentelor

În condițiile în care alimentele bio sunt lipsite de pesticide, ele sunt mai gustoase pentru că nivelul înalt de antioxidanți le va crește calitățile organoleptice. Totodată, gustul mai special al alimentelor bio este conferit și de faptul că pentru producerea lor nu au fost utilizați fertilizatori sintetici, plini de nitrogen, care pot crește nivelul de amidon și de zaharuri, alterând gustul autentic.

De pildă, dacă vă place să utilizați cacao în preparatele voastre puteți să alegeți o Pudră de Cacao Bio de la Plantum.ro. Pudra are un conținut consistent de minerale, dar și proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase.

Când vreți să conferiți mâncărurilor un gust deosebit, nu uitați nici de condimentele de la Plantum.ro. Spre exemplu, amestecurile de legume sunt lipse de coloranți, conservanți, iar legumele nu provin din culturi modificate genetic.

Trucuri prin care cei mici se pot obișnui cu alimentele bio

Întrucât alimentele bio le pot asigura copiilor noștri tot ce au nevoie pentru o creștere sănătoasă, este necesar ca încă de la cea mai fragedă vârstă să-i familiarizăm cu acestea. În acest scop,  putem pune în practică următoarele demersuri, ajutându-ne și de produse de la Plantum.ro:

Să fim noi înșine un exemplu pentru ei

Copiii învață mai bine imitându-ne pe noi, cei mari, așa că va fi binevenit să acționăm ca o echipă când vine vorba să-i deprindem cu obiceiuri alimentare cât mai sănătoase. Cel mai important este să ne vadă ce alimente alegem, cum le alegem și să ne audă cum le explicăm de ce alimentele bio sunt bune pentru ei. În legătură cu acest ultim aspect, de noi depinde să alegem niște explicații simple, dar convingătoare.

Indiferent de alegerile pe care le veți face, Plantum.ro vă este alături cu o gamă variată de alimente bio.

Să încurajăm mesele în familie

Medicii nutriționiști spun că una dintre cele mai adecvate modalități de a le insufla celor mici obiceiuri alimentare sănătoase, printre care și orientarea spre alimentele bio, este să organizăm adesea mese în familie. În acest fel, copiii se vor antrena mai ușor să guste și din alimentele noi și pot fi mai atrași de ele. Astfel, chiar și micii mofturoși vor fi încântați de gustul alimentelor bio de la Plantum.ro.

Să adoptăm reguli în privința alimentelor și băuturilor aduse în casă

Va fi o metodă eficientă în a-i deprinde pe copii cu autocontrolul, cu luarea unor decizii pentru o viață mai sănătoasă. Noi, părinții, suntem cei care trebuie să îi învățăm pe micuții noștri să consume alimente și băuturi cât mai bio.

La Plantum.ro puteți găsi oricând alimente și băuturi bio, care sunt numai bune și pentru copii. Spre exemplu, cerealele, combinațiile cu musli, fructele uscate, covrigeii, laptele de migdale, de orez, de cocos, sucurile de fructe și legume etc. toate au o savoare aparte și pot fi incluse în meniul întregii familii.

Să  facem mai atrăgătoare felurile de mâncare

Unele alimente bio nu sunt întotdeauna foarte atractive pentru cei mici, dar sunt deosebit de valoroase din punct de vedere nutritiv. De exemplu, năutul boabe de la Plantum.ro este un aliment bio care poate să fie mai repede acceptat de către un copil dacă va fi inclus într-un humus, într-o salată, în diferite garnituri cu legume etc..

Nu în ultimul rând, la Plantum.ro există alimente bio care sunt binevenite inclusiv pentru copiii ce se confruntă cu diferite alergii sau intoleranțe alimentare, cum ar fi alergia/intoleranța la proteina lactică sau intoleranța la gluten. De pildă, copilul poate să guste lapte de orez, de migdale, de cocos sau să consume produse fără gluten precum biscuiți, mixuri de multicereale  etc..