Tinctură de Propolis9 produse.

Arata 1 - 9 din 9 produse
Arata 1 - 9 din 9 produse

Tinctura de propolis

Ce reprezinta tinctura de propolis?

Propolisul constituie un amestec de rasini provenite din arbori, ceara, polen la care se adauga saliva albinelor cu rol de fermentare a rasinii, din care rezulta o rasina densa si lipicioasa cu ample beneficii asupra organismului. Tinctura de propolis reprezintă extractul alcoolic al propolisului, obtinut prin preparare la rece.


Tinctura de propolis - compozitie

Destul de complexa si bogata in substante active, in compozitia acestui produs apicol, regasim: polifenoli cu proprietati antioxidante, cetone, glucide, acizi aromatici, uleiuri esențiale, oligoelemente, taninuri și aminoacizi.


Tinctura de propolis beneficii


Printre cele mai cunoscute utilizari, se remarca:

Reprezinta un fortifiant al sistemului imunitar. Gratie combinatiei de flavonoizi si fenoli ce mentin sub control diferitele infectii cu bacterii sau virusi si ajuta si la inhibarea dezvoltarii infectiilor.

Dispune de efecte antivirale, antibacteriene si antimicotice

Reprezinta o sursa bogata de vitamine si minerale. In compozitia acestui produs apicol se regasesc mare parte din mineralele necesare organismului ( calciu, magneziu, fier, zinc, siliciu, potasiu, fosfor, cupru, cobalt ), pana la 16 aminoacizi, vitamina A si complexul de vitamina B.

Are o puternica activitate antifungica. Propolisul lupta eficient împotriva ciupercilor; a dovedit o eficienta crescuta impotriva infecțiilor cu candida sau a diferitelor micoze

Tinctura de propolis se poate folosi pentru vindecarea mai rapida a ranilor, arsurilor sau taieturilor. Deoarece are proprietati antibacteriene si antimicrobiene, propolisul grabeste procesul de regenerare a celulelor sănătoase și reface țesuturile afectate de tăieturi, răni și în special de arsuri. In cazul in care va confruntati cu arsuri minore, aplicati tinctura de propolis pe suprafața lezată, contribuind la tratarea mai rapida a acestora.

Tot in categoria celor mai importante beneficii ale tincturii, se numara si actiunea antibacteriana a acesteia. A dovedit o activitate puternica in neutralizarea bacteriilor precum Helicobacter pylori, Salmonella, Trichomonas sau Klebsiella, sau impotriva parazitilor intestinali.

Are actiune antimicotica. Propolisul are si o puternica activitate antimicotica, dovedind o eficienta crescuta impotriva infectiei cu Candida Albicans pe care o poate distruge si poate impiedica multiplicarea acesteia.

Are un efect calmant asupra tractului respirator. Ajuta la eliberarea cailor respiratorii si protejeaza in caz de viroze respiratorii sau faringite, laringite sau bronsite

Mentine sanatatea igienei orale. Îmbunătățește starea gingiilor și a cavității bucale si inlatura respirația urat mirositoare. Datorita proprietatilor antiinflamatoare, poate fi de mare ajutor in cazul unor afecțiuni dentare precum gingivita, carii, afte și amigdalite. Totodata, are efect calmant si analgezic, calmand cu usurinta durerea. Se comporta precum un anestezic la nivelul mucoaselor, de aceea, poate ameliora durerea rezultata in urma extractiilor dentare sau a diferitelor iritatii.

Un alt merit al tincturii de propolis recunoscut consta in reducerea inflamatiei din organism: efectul antiinflamator al propolisului ajuta la ameliorarea unor afectiuni precum artrita

Poate actiona precum un agent hepatoprotector. Propolisul poate intensifica activitatea antioxidantă împotriva toxicității si a stresului oxidativ și acționează ca un agent hepatoprotector.

Poate prezenta activitate antitumorala. Administrarea regulata a tincturii de propolis poate reprezenta si o formă de terapie anticanceroasă adjuvantă, gratie unor componente precum: esterul fenetilic, acidul cafeic sau artepillina care scad considerabil probabilitatea ca celulele sa se multiplice si sa devină canceroase

Amelioreaza simptomele de raceala si gripa. Prin administrare regulata, proprietățile antivirale, antibacteriene și antiinflamatoare ale propolisului impiedica declanșarea răcelii în organism si poate constitui un tratament naturist in cazul amigdalitei, laringitei și faringitei.

Lupta impotriva alergiilor sezoniere, actionand ca un antihistaminic prin diminuarea stranuturilor, lacrimarea ochilor sau curgerea nasului.

Acest remediu natural are un efect antidiabetic asupra organismului, acționeaza ca un potențial agent pentru tratamentul diabetului zaharat insensibil la insulină.

Lupta impotriva herpesului genital si bucal. Poate reprezenta un tratament alternativ, lupta impotriva virusului herpes simplex, care provoaca herpesul si protejeaza organismul impotriva viitoarelor recidive.

Este de ajutor in lupta impotriva acneei –  totul se rezuma la proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii care reusesc sa combata roseata pielii, efect ce atrage dupa sine, diminuarea cosurilor, a eruptiilor subcutanate si impiedica reaparatia acestora.

Elimina celulele moarte ale pielii care, de asemenea, pot bloca porii si pot contribui la dezvoltarea acneei si la deshidratarea pielii

Tinctura de propolis administrare

Intern:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură de 3 ori pe zi, înainte de mese
Copii între 7 şi 14 ani: câte 10-30 picături de tinctură de 3 ori pe zi, înainte de mese
Copii sub 7 ani: cu recomandarea medicului.

Extern: Se aplică sub formă de badijonaj local.

Tinctura se administrează amestecată cu o lingură de miere sau pe o bucată de pâine.

Tinctura de propolis pentru gat


Cu totii de ne confruntam la un moment dat cu acele dureri de gat suparatoare ce pot fi cauzate de raceli sau infectii. Cel mai la indemana remediu natural pe care oricine ar trebui sa il aiba in casa ramane tinctura de propolis. Actioneaza sub forma unui scut protector, distrugand o serie de agenti patogeni si actionand ca un antibiotic natural impotriva bacteriilor sau virusurilor. Este excelent si pentru diferite afectiuni respiratorii care pot fi însoțite de dureri de gât (amigdalite, faringite, laringite, traheite). Asadar, propolisul prin prezenta proprietatilor sale antibiotice, antivirale, antiseptice si antiinflamatoare, poate reprezenta solutia practica pentru durerile in gat: poate fi consumat ca atare si mestecat, sau diluat cu miere, apa sau ceai călduț, sau chiar sub formă de gargară.

Tinctura de propolis contraindicatii

Nu se recomanda persoanelor alergice la propolis. In cazul in care nu stiti daca aveti sau nu intoleranta la tinctura de propolis puteti efectua un test aplicand-o mai intai din abundenta pe o portiune mica de piele, urmarind efectele care apar. In cazul in care ea nu determina nici un fel de reactii nedorite (mancarimi, inrosire, iritatie) se poate folosi cu succes.