Musli33 produse.

Arata 1 - 33 din 33 produse
Arata 1 - 33 din 33 produse

Musli

Ce este musli?

Devenit atat de popular si consumat tot mai des la micul dejun, musli reprezinta un mix de cereale, cu precadere ovaz, fructe uscate, diferite tipuri de seminte sau nuci.

Este printre cele mai la indemana si preferate variante atunci cand vine vorba de masa de dimineata, deoarece este un aliment versatil care poate fi preparat si consumat intr-o varietate de moduri devenind atat o masa sanatoasa si satioasa cat si gustare delicioasa.

Musli beneficii

Musli are un continut scazut de zahar si calorii in raport cu alte cereale sau cu alte produse nesanatoase precum cele de patiserie sau diferite sandvisuri.

Are un continut bogat in fibre care sunt ideale pentru sistemul digestiv si pentru reglarea tractului digestiv.

Tne sub control caloriile, contribuie la accelerarea metabolismului, suprima pofta de mancare pe o perioada mai lunga ceea ce vă va tine satul pentru mai mult timp. Astfel, ajută la pierderea kilogramelor în plus.

Musli tine inima sanatoasa. Ovazul, ingredientul principal are in compozitia sa o polizaharida numita beta glucan care contribuie la reducerea colesterolului total si a colesterolului LDL. Consumul regulat de musli poate contribui la imbunatatirea semnificativa a sanatatii inimii.

Musli este bogat vitamine, minerale și antioxidanți precum tiamina, magneziul, fosforul, zincul, manganul, seleniul și fierul. Asadar, consumul unui bol de musli la micul dejun va asigura toata gama de nutrienti de care organismul are nevoie.

Poate reduce riscul de aparitie a cancerului. Combinatia de ovaz, seminte sau diferite tipuri de fructe uscate elibereaza in organism o serie de agenti fitochimici si antioxidanti care scad considerabil riscul de aparitie a acestei boli.

Constituie o alternativa mai sanatoasa fata de celelalte tipuri de cereale pe care le gasim in comert si care au o cantitate considerabila de zahar. Musli se remarca printr-un continut scazut de zahar si de calorii ceea ce il face ideal pentru a fi consumat si de copii.

Te scapa de constipatie. Consumat des, musli regleaza tulburarile de tranzit sau sa previi afectiuni mai grave precum diabetul zaharat. Musli este o gustare ușoară, ușor de digerat care reglează tractul digestiv si va ajuta sa aveti o digestie mai bună.

Sustine sanatatea oaselor. Fiind o sursă importanta de proteine ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor. Dacă preferati sa il consumati impreuna cu lapte, atunci puteți aduce un aport mai mare de calciu, care va susține și mai mult sănătatea oaselor.

Constituie o sursa buna de acizi grasi omega 3. Deoarece poate fi consumat intr- o varietate de moduri, putem adauga pe langa fructe si seminte sau nuci cum ar fi: migdalele, fisticul, arahidele sau caju care sunt o sursa bogata de acizi grasi ce vor sustine sanatatea inimii, vor proteja si mentine ochii sanatosi si vor reda stralucirea pielii si a parului.

Tipuri de musli:

Musli cu fructe se traduce printr-un mic dejun 100% sanatos si gustos.

Puteti diversifica micul dejun in fiecare zi folosind de la fructe uscate sau confiate: goji, merisor, mere, prune, curmale, stafide sau caise pana la fructe proaspete, de sezon. Este excelent pentru un mic dejun complet, bogat în fibre alimentare și nutienți cu beneficii în reglarea digestiei si mentinerea vitalitatii pe parcursul intregii zile.

Il puteti consuma cu lapte, iaurt sau suc natural de fructe.

Musli cu cereale. Mai pot avea in compozitia lor si fulgi de porumb, secara, quinoa sau tarate. 

Reprezinta o sursa bogata de proteine si fibre ce oferă organismului energie de la primele ore ale zilei. Asigura un mic dejun si un aport echilibrat de nutrienți.

Musli mix. Reprezinta o combinatie de cereale, seminte si fructe uscate sau deshidratate ce creaza un gust dulce-acrisor. Putem folosi fructe dulci precum banane, mere, caise si stafide sau fructe de padure care au rolul de a indulci in mod natural amestecul fara sa mai fie nevoie sa mai adaugam zahar. Acestea contin vitamine, minerale și oligoelemente importante.

Se pot consuma cu suc de fructe sau apă călduță, cu lapte vegetal de soia sau migdale.

Este suficient consumul de musli la micul dejun?

Musli este o sursă bună de vitamine, minerale, antioxidanți, proteine, fier și acizi grași omega 3 care, împreună, ajută la întărirea sistemului imunitar. Deoarece îl puteți consuma in diferite variante, veți putea crea o nouă rețetă de musli pe tot parcursul săptămânii și nu vă veți plictisi să luați un mic dejun sănătos si copios.

Poate ajuta consumul de musli la cresterea in greutate?

Da, este de preferat sa ii consumati in varianta cu nuci, fructe de pădure, fructe uscate și zahăr ce au un conținut ridicat de carbohidrați și grăsimi.

Musli - valori nutritionale

Calorii:   362 g

Glucide:  69 g

Proteine: 8.7 g

Grasimi:  11.5 g

Fibre:      2 g

Sare:      0 g

Zahar:    0 g

Musli contraindicatii

Nu se recomanda anumite amestecuri de cereale, nuci sau fructe deoarece pot conduce la cresterea in greutate.. Nu este recomandat sa consumati in exces musli cu ciocolată, grăsimi, miere intrucat numarul de calorii va creste considerabil.