Fulgi de Mei1 produs

Arata1 - 1 din 1 produs
Arata1 - 1 din 1 produs

Fulgi de Mei 

Ce este meiul?

Meiul este un tip de cereala integrala ce face parte din familia Poaceae si consumata pe scara larga in tari din Africa si Asia. Cu toate ca in zilele noastre meiul a inceput sa fie folosit cu precadere pentru hrana animalelor, trebuie sa stiti ca are foarte multe beneficii pentru organism si ar trebui inclus si in alimentatia noastra de zi cu zi.

Fulgi de mei beneficii

Au o actiune benefica asupra sistemului digestiv prin continutul bogat de enzime si fibre care ajută la reglarea mișcărilor intestinale si la reducerea timpului de tranzit intestinal. In plus, previne formarea calculilor biliari prin reducerea secretiei de acid biliar care favorizeaza aparitia calculilor biliari.

Nu contin gluten. In zilele noastre din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu intoleranta la gluten, meiul ar trebui sa devina cea mai buna optiune si un aliment din ce in ce mai utilizat in alimentatia zilnica. Cei ce sufera de boala celiaca ar trebui sa il consume fara nici o limita deoarece aduce si un aport considerabil de nutrienti, proteine, fibre fara a resimti niciun disconfort dupa consumarea acestuia. Este un ingredient destul de versatil, poate fi gatit in multe moduri si in diferite combinatii, astfel nu va veti plicitisi niciodata de gustul acestuia.

Fulgii de mei scad nivelul colesterolului. Continutul bogat in fibre si proteine ajuta la scaderea semnificativa a trigliceridelor si la o creștere semnificativă a nivelului de adiponectină și colesterol bun (HDL)

Mentine un nivel optim al zaharului din sange. Meiul are in compozitia sa fibre și polizaharide fără amidon, două tipuri de carbohidrați nedigerabili care ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, fulgii de mei au un indice glicemic scazut si sunt ideali pentru persoanele ce sufera de diabet.

Reprezinta o sursa bogata de antioxidanti. Meiul este bogat în compuși fenolici, în special acid ferulic și catechine, molecule ce acționează ca antioxidanți si protejeaza organismul impotriva stresul oxidativ. Se pare ca acidul ferulic are beneficii si asupra pielii, intrucat grabeste procesul de vindecare a ranilor si are actiune antiinflamatoare.

Mentineti sanatos sistemul cardiovascular cu ajutorul fulgilor de mei. Printre mineralele pe care le regasim in compozitia meiului, se numara si magneziul care are rol in reglarea ritmului cardiac. Tot mgneziul îmbunatateste sensibilitatea la insulină si previne aparitia diabetului de tip 2  Vitamina B3 reduce anumiti factori care ar declansa boli de inimă printre care nivelurile ridicate de colesterol și trigliceride.

Mentin o greutate optima. Persoanele ce se confrunta cu obezitatea ar trebui sa introduca in alimentatie produse pe baza de mei deoarece ajuta la reducerea gradului de exces de greutate.

Imbunatatesc starea de spirit. Meiul poate reda starea de bine a unei persoane datorită concentrației mari de aminoacid, triptofan care totodata reduce simptomele asociate depresiei și anxietatii.

Contribuie la alcalinizarea organismului – meiul este un aliment alcalin care poate neutraliza cu succes aciditatea excesiva din organism. O aciditate crescuta in organism, poate atrage dupa sine o stare de oboseala accentuata si poate scadea sistemul imunitar, ceea ce atrage dupa sine aparitia unor afectiuni diverse: de la osteoporoza, diabet si tulburari digestive pana la cancer.

Mentin sanatatea oaselor a dintilor si a parului – gratie siliciului si altor minerale din compozitie cum ar fi fosforul, magneziul si calciul.

Fulgi de mei - valori nutritionale

100 de grame (g) de mei fiert următoarele:

  • 3,51 g de proteine
  • 23,7 g carbohidrați
  • 1,3 g de fibre alimentare
  • 44 de miligrame (mg) de magneziu
  • 0,161 mg de cupru
  • 100 mg fosfor
  • 0,272 mg mangan

Fulgi de mei contraindicatii

Pot conține și antinutrienți - compuși care blochează sau reduc absorbția altor nutrienți de către organism și pot duce la deficiențe. De exemplu acidul fitic - interferează cu absorbția de potasiu, calciu, fier, zinc și magneziu. Cu toate acestea, o persoană ce are o dietă echilibrată este puțin probabil să experimenteze efecte adverse. Înmuierea și încolțirea pot reduce nivelurile de antinutrienți ale acestui cereale.

In cazul hipotiroidiei sau altor tulburari ale glandei tiroide, se recomanda consumul cu precautie, in cantitati mici ori la recomandarea medicului.
Meiul contine goitrogeni, substante polifenolice care in cantitati mari interfereaza cu sinteza hormonilor tiroidieni si pot bloca absorbtia de iod.