Obligeana2 produse.

Arata 1 - 2 din 2 produse
Arata 1 - 2 din 2 produse

Ceai de obligeana

Ce este obligeana?

Este o planta medicinala, aromata ce se gaseste cu precadere in zonele calde si mlastinoase ale Indiei, dar de-a lungul timpului s-a raspandit si in Europa. In popor mai este cunoscuta si sub denumirea de trestie mirositoare, buciumașă, calin, calmena, crin de apa, paporontec, papură roșie, spiribana sau tartarachi.

Aceasta planta prezinta interes inca din antichitate, deoarece se remarca printr-o serie de beneficii asupra organismului.

Ceai de obligeana beneficii

Contribuie la funcţionarea normală a sistemului digestiv prin faptul ca normalizeaza secrețiile gastrointestinale, ajuta in cazul in care va confruntati des cu o digestie lenta, indigestie sau balonari dese, reduce spasmele si favorizeaza secretia bilei.

Contribuie la menţinerea unei stări de relaxare şi de bine atat mentală cat şi psihică. Relaxeaza si calmeaza sistemul nervos, inlatura insomniile si favorizeaza un somn odihnitor

Are efect stomahic prin faptul ca stimulează secreţia sucurilor gastrointestinale, carminativ ajuta eliminarea gazelor intestinale, antispastic gastrointestinal, coleretic-colagoc cu rol in stimularea secretiei si eliminarea bilei, diuretic cu eliminare de acid uric, tonic si verimfug.

Sustine sanatatea aparatului respirator

Intareste sistemul imunitar. In momentele de slabiciune sau convalescenta de dupa raceala sau gripa, ceaiul de obligeana intareste organismul si il face mai rezistent in fata agentilor patogeni

Este benefic in cazul starilor de anxietate si depresie, deoarece asigura un tonus mental bun si o activitate cerebrala normala

Ceaiul de obligeana - mod de preparare

Se prepară decoct din o jumatate de linguriţă de radacina maruntita la o cană cu apă.

Se beau treptat 1-2 căni cu ceai pe zi, înainte de mesele principale.

Ceai de obligeana contraindicatii

Ceaiul de obligeana nu se recomanda femeilor insarcinate, care alapteaza sau copiilor sub 6 ani.