Sirop de Merisoare5 produse.

Arata 1 - 5 din 5 produse
Arata 1 - 5 din 5 produse

Sirop de Merisoare

Ce sunt merisoarele?

Merișoarele sunt niste fructe mici, tari, rotunde si roșii, cu un gust acru si ascutit. Merișoarele sunt înrudite cu afinele. Fructele de merisor sunt bogate in proteine provitamina A vitaminele B1 B2 si C taninuri si saruri minerale.

Sirop de merisoare beneficii

Previne infectiile tractului urinar. Merișoarele sunt bogate in proantocianidine, o serie de compuși care pot ajuta la prevenirea si reducerea infecțiilor urinare, prin împiedicarea bacteriile să se atașeze de mucoasa tractului urinar. 

Mentine sanatatea inimii. Merișoarele au in compozitia lor fitonutrienți cu importante proprietăți antiinflamatorii. Acesti fitonutrienți ar putea avea rol in protejarea împotriva inflamației, întârzierea procesului și oferirea protecției împotriva diverselor boli de inimă.

Reprezinta o sursa bogata de antioxidanti. Siropul de merisor este bogat in vitamine (vitamina A si C) si quercetina care ofera protectie organismului impotriva radicalilor liberi direct raspunzatori de deteriorarea celulelor si de procesul de imbatranire. In plus, ofera protectie impotriva diferitelor boli cronice, in special cancerul.

Poate ameliora simptomele ulcerului stomacal. Principala cauza a aparitiei ulcerului sau a cancerului de stomac o constituie infectia cu Helicobacter pylori. Siropul de merisor prin continutul de proantocianidine de tip A poate împiedica aceasta bacterie să se atașeze de mucoasa stomacului.

Siropul de merisoare mentine sanatatea cavitatii bucale. Merisoarele previn aparitia cariilor dentare, a bolilor gingivale sau a cancerului oral.

Siropul de merisoare reprezinta un puternic antiinflamator. Merișoarele au in compozitia lor cantităților mari de antioxidanți, precum antociani și flavanoli cu efecte antiinflamatorii asupra organismului.

Constituie un adjuvant in microlitiaza urinara si renala, diaree enterocolita sindromul colonului iritabil hemoragii menstruale balonare stari de slabiciune anemie si devitalizare viroze.

Impiedica depunerea lipidelor pe vasele de sange si formarea placilor de aterom.

Siropul de merisoare poate reprezinta si o alternativa sanatoasa la ceaiuri sau deserturi precum pudinca de orez, salate de fructe sau preparate pe bază de iaurt.

Sirop de merisoare contraindicatii

Nu se recomanda in cazul persoanelor ce se confrunta cu diabet zaharat sau sensibilitate la componentele produsului.

Un consum excesiv poate provoca tulburări de stomac și diaree - și poate crește riscul de aparitie de pietre la rinichi la persoanele predispuse.