Miere de Mană6 produse.

Arata 1 - 6 din 6 produse
Arata 1 - 6 din 6 produse

Miere de Mană

Ce este mierea de mană?

Fata de celelalte tipuri de miere, acest sortiment de miere este una non-florala si rara deoarece nu este produsa din nectarul florilor de catre albine.

Cum se obtine mierea de mana?

 

Provine din seva dulce sau diversele rasini ale plantelor, frunzelor sau scoarța arborilor, care mai intai este produsa de mici insecte numite afide care strapung frunzele foarte subtiri si ramurelele foarte fine ale ale foioaselor sau coniferelor precum: stejar, tei, brad sau pin, pana la seva copacului unde pe timpul verii, este mai dulce ca de obicei. Aceste insecte absorb lichidul iar dupa ce s-au retras, isi fac aparitia albinele care absorb prin acel por ramas picaturile dulci excretate care sunt adunate si intr-un final, transformate in miere.

Atat culoarea cat si gustul sunt unele specifice si aparte de cele pe care le cunoastem la mierea provenita din flori. Culoarea este bruna insa, poate varia în funcţie de sursa de provenienţă, de la maroniu închis, rosiatica, verzuie sau chiar negricioasă si cu o consistenta vascoasa. Gustul este si el unul intens, dulce caramelizat cu o tenta usor acrisoara sau amara.

Miere de mana compozitie

Are un aport bogat de vitamine, printre acestea regasim complexul de vitamine B ( B1, B2, B6 B12, acid folic si biotina ) minerale ( calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu ) care sunt asimilate mult mai usor de organism, aminoacizi, plifenoli, bioflavonoide sau enzime.

Miere de mana beneficii

Intareste sistemul imunitar. 

Complexul de substanţe bioactive reprezinta un antibiotic puternic pentru sistemul imunitar. Se recomanda cu precadere in stari de anemie, spasmofilie, raceli sau infecţii respiratorii.

Constituie o sursa de vitamine si minerale. 

Mierea de mană este recunoscuta pentru conținutul ridicat de minerale, cu pana la de 20 de ori mai multe vitamine si minerale decat mierea produsa din nectarul florilor, in compozitia acesteia regasim si anumiți nutrienți importanti precum potasiu, magneziu, calciu sau fosfor. Acest mix de vitamine si minerale impreuna cu o serie de zaharuri naturale alunga cu succes oboseala si mentin un nivel crescut de energie al organismului.

Are activitate antibiotica.

Datorita proprietăţilor antibacteriene din compozitia mierii poate fi considerata si un agent antibacterian puternic dar si un aliat de nadejde pentru cei ce se confrunta cu tuse formand un scut de protectie pentru mucoasa gatului si reducand infectiile.

Reprezinta cea mai buna sursa de antioxidanti.

Mierea de mană are un continut ridicat de antioxidanti, printre care regasim polifenoli, flavonoide sau carotenoide, ceea ce determina si aspectul culorii mai inchise care este un indicator ce ne arata continutul de antioxidanti. Cu cat culoarea este mai inchisa cu atat numarul antioxidantilor este mai crescut.

Este cunoscut faptul ca antioxidantii au rol de protectie asupra celulelor corpului impotriva stresului oxidativ vinovat de imbatranirea prematura si de aparitia diferitelor afectiuni.

Are activitate antibacteriana.

In cazul diferitelor leziuni, mierea de mana contribuie la accelerarea mai rapida a vindecarii rănilor, la stoparea raspandirii infectiilor si la reducerea numarului de bacterii din zona afectata. Poate fi un excelent pansament in cazul ulceratiilor la nivel cutanat.

Se poate consuma de persoanele ce sufera de diabet.

Chiar daca zaharul trebuie sa devina o amintire in cazul persoanelor ce se confrunta cu diabet, mierea de mana poate constitui un inlocuitor excelent deoarece are un continut scazut de carbohidrati si fructoza si este mai putin dulce.

Constituie o sursa de prebiotice.

Continutul de oligozaharide si zaharuri naturale pot avea si rol de prebiotice, servesc drept hrana pentru bacteriile bune din tractul digestiv.

Astfel, acest tip de miere mentine sănătatea sistemului digestiv, reface tranzitul intestinal și asigura o mai buna absorbție a nutrienților de la nivel intestinal, ceea ce ne asigura o floră bacteriană benefică la nivel intestinal. Se recomanda si in cazul persoanelor ce se confrunta cu episoade de constipatie deoarece are efect laxativ.

Reprezinta un bun stimulent pentru sistemul nervos.

Prin complexul de vitamine, minerale si aminoacizi mare de aminoacizi se furnizeaza o serie de nutrienti importanti pentru sistemul nervos. Mierea reprezinta un stimulent pentru funcțiile creierului si pentru performantele intelectuale. In plus, ne ajuta sa avem un somn odihnitor, combate stresul, starile de oboseala si induce o stare de calm si relaxare.

Consumul de miere de mana fortifica oasele si previne instarea osteoporozei.

Are un continut bogat de minerale esentiale pentru oase puternice ( calciu si magneziu ) ce ajuta la întărirea oaselor, ameliorarea afecţiunilor articulare şi la intarzierea instalarii osteoporozei la vârstnici.

Mierea de mana este bine tolerata de persoanele alergice la polen.

In compozitia mierii de mana nu se regaseste si polenul, sau daca exista, proportia este una foarte mica, ceea ce o transforma intr-un aliment ideal pentru persoanele ce iubesc mierea.

Poate contribui la ameliorarea diverselor probleme ale tenului.

Consumul regulat de 3-4 lingurite de miere poate ave un efect benefic asupra acneei sau a porilor dilatati. Pentru un efect sporit se pot aplica masti care au un efect calmant, emolient in cazul pielii iritate si sensibile, tenul devenind catifelat si luminos. 

Miere de mana contraindicatii

Nu este recomandată persoanelor ce suferă de diabet, celor ce sunt alergice la polen sau copiilor sub un an.