Ulei de In15 produse.

Arata 1 - 15 din 15 produse
Arata 1 - 15 din 15 produse

Ulei de In

Despre uleiul de in

Uleiul de in se obține din semintele plantei de in care creste in zonele temperate fiind o planta subtropicala. 

Uleiul de in care este unul dintre tipurile de ulei cele mai versatile si folosite pentru obtinerea de produse naturale, este realizat prin două tehnici diferite respectiv presarea la rece și încălzirea.

Prima metoda ce are la baza tratamentul termic este folosita pentru obtinerea produselor cosmetice, iar metoda de presare la rece este folosita pentru produsele destinate administrarii pe cale orala. 

Ulei de in - valori nutritionale

O lingura de seminte de in are urmatoarele valori nutritionale:

Calorii: 55

Apa: 7%

Proteine: 1,9 grame

Carbohidrati: 3 grame

Zahar: 0,2 grame

Fibre: 2,8 grame

Greutate: 4,3 grame

Carbohidrati si fibre

Ulei de in beneficii

Protejeaza inima

S-a demonstrat ca utilizarea uleiului de in are efect benefic in menținerea unui nivel normal al trigliceridelor serice normale și a colesterolului (grasimi in sange). Continutul bogat de omega 3 a fost asociat cu o rata mai mică a tensiunii arteriale și a dezvoltarii de cheaguri de sânge.

Se pare de asemenea, ca uleiul de seminte de in reduce nivelurile crescute de homocisteina (niveluri ridicate de care sunt considerate a fi factori de risc majori în boli de inima).

Ajuta in procesul de slabire

Uleiul din seminte de in actioneaza ca un laxativ natural ceea ce permite o mai buna detoxifiere a organismului si implicit o reducere semnificativa a kilogramelor nedorite  In plus, fibrele solubile din compozitia uleiului actioneaza benefic si asupra sistemului digestiv asigurand o buna functionare a acestuia, dar contribuie si la suprimarea apetitului favorizand senzatia de plenitudine.

Poate ameliora episoadele de constipatie sau diaree

Cu totii ne-am confruntat la un moment dat cu simptome ale constipatiei sau diareei precum: flatulenta, balonare sau pierderea apetitului, iar pentru acest lucru puteti apela la suplimente pe baza de ulei din semințe de in ce acționează ca un lubrifiant al colonului, ameliorand simptomele de colon iritabil.

Impiedica dezvoltarea cancerului

Sunt studii care arata ca uleiul de in impieidca proliferarea celulelor canceroase la nivelul sânilor, deoarece are in compozitia sa ALA, unul dintre cei mai puternici antioxidanti, esential in distrugerea celulelor bolnave in cancerul de san.

Lupta impotriva celulitei

Un beneficiu major al uleiului de in consta in combaterea celulitei in mod natural. Desi productia de colagen scade in corpul nostru, uleiul de in poate impiedica acest lucru si totodata antioxidantul din compozitie ALA are proprietati antiinflamatorii si anti-imbatranire si este un excelent regenerator al pielii. Acizii grasi sporesc elasticitatea si sanatatea pielii.

Reduce simptomele menopauzei 

Diverse studii arata ca prin consumul de ulei de in pot fi ameliorate simptomele menopauzei manifestate prin bufeuri, indispozitie, oboseala sau dureri de cap. 

Mentine sanatatea oaselor

Datorita proprietatilor estrogenice are capacitatea de a reduce riscul de aparitiei a osteoporozei si de a sustine regenerarea oaselor.

Reduce simptomele asociate astmului

Gratie prezentei acidului alfa-linoleic, acesta are efecte pozitive in ameliorarea inflamatiilor respiratorii in cazul astmului sau al alergiilor.

Reda frumusetea pielii si a parului

Pentru a da un plus de stralucire parului, pielii si pentru a avea unghii sanatoase, puteti include in dieta de zi cu o lingura de ulei de in.

Prezenta grasimilor ALA si acizii grasi omega 3 si 6 prezente in uleiul de seminte de in impiedica descuamarea si uscarea, ajuta la vindecarea mai rapida a celor mai comune afectiuni ale pielii, precum rozaceea si acneea.

Se pot administra 1-2 linguri pe zi care vor hidrata intens parul si pielea. 

Ulei in - mod de administrare

Adulți: câte 1 linguriță (5ml) de 3 ori pe zi. Poate fi consumat ca atare sau amestecat cu miere. De asemenea, poate fi folosit și în salate.

Copii: câte o jumătate de linguriță (2,5ml) de 2 ori pe zi. 

Ulei de in - contraindicatii

Printre persoanele care nu ar trebui sa consume ulei de in, se numara:

Femeile însărcinate deoarece ar putea avea efecte adverse în timpul sarcinii, posibil un risc crescut de naștere prematură. 

Mamele care alăptează: in cazul acestora nu sunt destule informatii certe despre siguranța uleiului de in pentru femeile care alăptează. 

Persoanele cu tulburări de sângerare: Este recomandat sa discuti cu medicul dvs. inainte de a utiliza uleiul de in in alimentatie sau sub forma de supliment, deoarece este posibil sa provoace sangerari.

Persoanele care iau medicamente pentru coagularea sângelui: administrarea uleiului din semințe de in cu medicamente care încetinesc coagularea sângelui (cum ar fi aspirina, diclofenacul sau warfarina) poate crește riscul de sângerare și vânătăi. 

Atunci cand il folosesti in scop culinar, este bine sa il adaugati doar in salate sau dressing-uri. Nu se recomanda la gatit la gatit deoarece isi va pierde toate mineralele si vitaminele.

Este bine sa nu depasiti doza recomandata pe zi deoarece poate conduce la stari de balonare si gaze intestinale.