Chaga48 produse.

Arata 1 - 48 din 48 produse
Arata 1 - 48 din 48 produse

Chaga

Ce este ciuperca Chaga?

Ciupercile Chaga pot arăta mai mult ca bucăți arse de coajă decât a ciuperci reale așa cum le știm noi din copilarie, dar aceste ciuperci comestibile au fost folosite de mult timp în medicina tradițională rusească, datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate.

Ciupercile Chaga sunt originare din regiunile reci din Siberia (Rusia ), nordul Canadei, Coreea și Alaska. În mod normal cresc pe scoarța mestecenilor, unde dezvolta o creștere lemnoasă care arată a cărbune ars.

Potrivit cercetărilor, rușii au fost primii care au consumat ciuperci chaga și au băut ceai chaga. Ei cred că ciupercile chaga posedă proprietăți antivirale, antidiabetice și antiinflamatorii.

În ciuda aspectului lor neatrăgător, ciupercile chaga sunt foarte valoroase. Experții spun că doar unul din 4.000 de mesteceni va dezvolta o ciuperca Chaga. De asemenea, ciuperca chaga este imposibil de cultivat sau „domesticit”. Datorită rarității și beneficiilor raportate, ciupercile chaga sunt uneori denumite „aurul negru”.

Ciuperca Chaga beneficii

Ciupercile Chaga au câștigat popularitate abia recent în Occident datorită numeroaselor beneficii care pot fi :

- Chaga poate oferi nutrienți esențiali organismului pentru ca ciupercile Chaga sunt dense în nutrienți. Conțin vitamina D, potasiu, calciu, fier și zinc. Vitamina D și zincul joacă un rol cheie în reglarea răspunsului imunitar al organismului, în timp ce potasiul vă ajută să vă mențineți inima sănătoasă. Calciul vă menține oasele puternice, în timp ce fierul permite organismului să producă continuu globule roșii.

- Chaga poate imbunătăți sănătatea intestinului - În mod tradițional, ciupercile chaga sunt consumate ca ceai de plante pentru a îmbunătăți digestia. Experții cred că ciupercile Chaga promovează o bună digestie prin reglarea functiei biliare, care ajută la descompunerea alimentelor. La rândul său, acest lucru face ca organismul dumneavoastră să absoarbă mai ușor nutrienții.

- Chaga încetinește procesul de imbătrânire a celulelor – ciupercile Chaga conțin compuși puternici numiți polifenoli. Ca antioxidanți, polifenolii protejează celulele sănătoase de stresul oxidativ, care a fost implicat în îmbătrânirea prematură. Prin furnizarea corpului cu antioxidanți, ciupercile chaga pot ajuta la încetinirea îmbătrânirii.

- Chaga poate regla nivelul zahărului din sânge – Mai multe studii pe animale au arătat că extractul de ciupercă Chaga poate scădea nivelul zahărului din sânge la șobolanii modificați genetic pentru a fi obezi și diabetici.

- Chaga poate normaliza colesterolul din sange – Extractul de ciuperca Chaga poate scadea si colesterolul din sange. Într-un studiu de opt săptămâni care a implicat șoareci cu colesterol ridicat, cercetătorii au descoperit că extractul de ciupercă Chaga reduce colesterolul „rău”, care se poate acumula în artere și crește riscul de boli de inimă.

- Ciupercile Chaga conțin compuși numiți triterpene, care pot ajuta la prevenirea și tratarea cancerului prin declanșarea morții celulelor canceroase. Studiile în eprubetă au descoperit, de asemenea, că triterpenele din ciupercile Chaga pot viza celulele canceroase fără a dăuna celulelor sănătoase.

Chaga poate intări imunitatea – Multe ciuperci, inclusiv chaga, conțin o polizaharidă numită beta-glucan. S-a demonstrat că beta-glucanul protejează împotriva infecțiilor cauzate de bacterii și virusuri. Ciupercile Chaga stimulează, de asemenea, celulele albe din sânge, care sunt esențiale pentru combaterea microorganismelor dăunătoare.

Chaga poate sa combata inflamația - Inflamația este răspunsul natural al organismului la boală. Dar poate duce la diverse probleme cronice de sănătate dacă scapă de sub control. Din fericire, multe ciuperci, inclusiv chaga, sunt încărcate cu antioxidanți care țin inflamația în frâu.

Ciupercile chaga cu cele mai inalte și calitative proprietăți sunt cele din Siberia datorită fluctuatiilor bruste de temperaturi și a calitatii pământului pe care cresc mestecenii.

Ceaiul de chaga:

Cum se prepara:

Pune-ți o lingurită de extract pur de chaga din siberia ( Gagasibir ) într-o cană cu 250ml de apă fierbinte ( atenție: apa sa nu fie mai fierbinte de 50 de grade ) și mestecati încet câteva secunde.

Lăsați ceaiul sa ajungă la temperatura la care vă place să îl beți, ideal ar fi sa îl consumati cald spre fierbinte măcar o dată pe zi, dimineața, înainte de micul dejun.

Dacă vă știți cu probleme mai grave de sănătate ar fi ideal sa consumati ceaiul de chaga de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă.

Va dorim să aveți parte de multă sănătate și țineți minte:

Dacă ai imunitate te bucuri de sănătate.