Sirop de Afine 4 produse.

Arata 1 - 4 din 4 produse
Arata 1 - 4 din 4 produse

Sirop de Afine

Siropul de Afine este printre cele mai sănătoase siropuri datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți. Siropul conține suc concentrat de afine

Contribuie la energizarea organismului.
Afinele sunt printre cele mai sănătoase fructe datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți. Siropul conține suc concentrat de afine obținut prin presare la rece, care contribuie la energizarea organismului.

Siropul de afine este antioxidant, regenerează purpura retinei și vasele de sânge. Fructele de afin sunt renumite pentru conținutul lor bogat de flavonoide, vitamine A, C, E, F, PP B1 și B2 și minerale. Sucul este obținut din fructe proaspete, prin presare mecanică la rece, păstrând integral proprietățile fructelor de Afin (în special conținutul de vitamina C, care se distruge foarte ușor prin fierbere)

Sirop de afine reteta

Pentru a prepara siropul de affine de trebuie aproximativ

2 kg afine,
2 kg zahar,
sucul de la 1 lamaie de dimensiune medie

Se spala bine afinele in apa rece si se curata de codite
Intr-o oala se pune un strat de afine, un strat de zahar de buna calitate pana seacopera fructele. Se lasa la macerat intre 12 si 24 de ore si se amesteca cat de des puteti pentru a se topi zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul, strecuram siropul rezultat din aceasta compozitie. Adaugam in sirop sucul de la lamaia stoarsa si il punem la fiert pana da in clocot, dupa aceasta procedura il turnam fierbinte in sticle de sticla sterilizate. Acoperim sticlele cu o paturica si le lasam asa pana s-au racit dupa care le depozitam intr-un loc racoros, de preferat in pivnita

Siropul de Afine se serveste cu apa minerala sau apa plata si multe cuburi de gheata. Se mai poate consuma pe diferite prajituri sau deserturi.