Fulgi de Ovaz18 produse.

Arata 1 - 18 din 18 produse
Arata 1 - 18 din 18 produse

Fulgi de Ovaz

Ce este ovazul?

Ovăzul este inclusa in categoria cerealelor integrale si este printre cele mai sănătoase cereale de pe pământ. Nu contine gluten și reprezinta o sursă excelentă de vitamine importante, minerale, fibre și antioxidanți. Ovazul este cereala cu cel mai bogat continut in proteine (12.6-14.9%) si acizi grasi esentiali, cum ar fi acidul linoleic

Ovăzul este consumat în mod obișnuit la micul dejun sub forma de fulgi de ovăz, care se prepară prin fierberea ovăzului în apă sau lapte.

Fulgi de ovaz - ce sunt?

Fulgii de ovăz sunt realizați din cerealele integrale și au o valoare nutritivă deosebită.

Fulgi de ovaz beneficii

Reduc nivelul de colesterol. Conform cercetarilor, s-a constatat ca un consum regulat de fulgi de ovaz poate scadea cu 7% nivelul colesterolului rau si reduce riscul de boli de inima. Bogati in fibre solubile beta-glucan protejeaza inima, scade incidenta de a dezvolta anumite tipuri de cancere si promoveaza bacteriile intestinale sanatoase.

Prin continutul ridicat de fibre si textura bogata, fulgii de ovaz sunt extrem de hranitori,reduc pofta de mancare, cresc senzatia de satietate si imbunatatesc digestia. Au efecte benefice asupra sistemului gastrointestinal, reduc constipatia si scad riscul de obezitate. Fulgii de ovăz vă pot ajuta să pierdeți în greutate făcându-vă să vă simțiți mai plini, sa diminueze apetitul si sa consumati cat mai putine calorii. Astfel, se recomanda cu precadere sa fie inclusi in alimentatia copiilor si convalescentilor.

Fulgii de ovaz sunt bogati in antioxidanti puternici precum avenantramidele, care sunt polifenoli. Avenantramidele joaca un rol important în reglarea tensiunii arteriale prin creșterea producției de oxid nitric care ajută la dilatarea vaselor de sânge și conduce la un flux sanguin mai bun

Mentin sub control nivelul zaharului din sange. Ovăzul ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, cu precadere in cazul persoanelor supraponderale sau care sufera de diabet de tip 2. Beta-glucanul din ovăz și orz poate îmbunătăți, de asemenea, sensibilitatea la insulină si reduce nivelul zaharului din sange.

Protejeaza copiii de pericolul asmului sau a rinitei alergice. Astmul este o  tulburare inflamatorie a căilor respiratorii - tuburile care transportă aerul către și dinspre plămânii unei persoane. Se recunoaste prin tuse recurentă, respirație șuierătoare și dificultăți de respirație. Unele cercetări evidentiaza faptul că ovăzul poate ajuta la prevenirea astmului la copii atunci când este introdus chiar si sugarilor mici.

Fulgii de ovaz contribuie la ameliorarea constipatiei. Deoarece sunt o sursa bogata de fibre solubile, restabilesc digestia, stimuleaza miscarile intestinale si pot ajuta la reducerea constipatiei la adultii in varsta

Sustin sistemul imunitar. Prin continutul de beta glucani din fulgii de ovaz ajuta la fortificarea sistemului imunitar. Lupta impotriva infectiilor alaturi de zinc si seleniu, minerale care se gasesc din abundenta in fulgii de ovaz.

Fulgii de ovaz reduc stresul oxidativ. Acest lucru se datoreaza continutului de antioxidanti care actioneaza ca un scut protector asupra organismului si protejeaza impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Confera energie si vitlaitate. Bogati in carbohidrati, au un grad mai scazut de absorbtie ceea ce conduce catre un nivel crescut de energie pe o perioada mai lunga.

Pot fi consumati de persoanele orietate catre o dieta vegana sau vegetariana deoarece contin aminoacizi esentiali necesari pentru formarea proteinelor.

Fulgi de ovaz compozitie

100g de ovaz contine: 51% din aportul zilnic recomandat de tiamină, 8% riboflavină, 5% niacină, 6% vitamina B6, 14% acid folic, 13% acid pantotenic, 26 la sută fier, 44% magneziu, 52% fosfor, 12% potasiu, 26% zinc, 31% cupru, 246% mangan

Calorii — o cană de ovăz uscat (80 g) conține aproximativ 297 de calorii

Fulgi de ovaz - cum se consuma

Fulgii de ovaz se pot consuma in diferite moduri, dupa preferinta consumatorului: in lapte, iaurt, ceai, cu sau fara adaos de fructe uscate, alune, nuci, sau in diferite mancaruri: salate, supe, chiftele, ardei umpluti, sarmale, etc.

Fulgi de ovaz contraindicatii

Fulgii de ovazl sunt bine tolerati si nu s-au constatat fara efecte adverse la persoanele sanatoase. Cu toate acestea, persoanele sensibile pot prezenta simptome adverse, similare cu cele ale intolerantei la gluten.