Ceai Alb 6 produse.

Arata 1 - 6 din 6 produse
Arata 1 - 6 din 6 produse

Ceai Alb

De ce este atat de special ceaiul alb?

Ceaiul alb se obtine din muguri de frunze colectate din varfurile de lastari. Numele de ceai alb provine de la faptul că mugurii au pe ei niste fire de păr minuscule albe în momentul culesului.  Este cunoscut drept unul dintre cele mai fine si delicate tipuri de ceaiuri deoarece, este cel mai putin procesat, isi pastreaza aroma naturala si retine o cantitate mare de antioxidanti. Provine din frunzele plantei Camellia sinensis cunoscută în mod obișnuit ca planta de ceai. 

Ceai alb proprietati

Are proprietati antiinflamatorii. In compozitia acestuia regasim catechinele și polifenolii ce au proprietăți antiinflamatorii, benefice pentru ameliorarea durerilor. Tot catechinele prezente în ceaiul alb pot ajuta la o recuperare mai rapidă a mușchilor și scad riscul de leziuni musculare.

Are rol de a imbunatati circulația permitand oxigenarea creierului și a organelor, astfel poate fi considerat un remediu natural pentru durerile de cap minore.

Foarte bogat in antioxidanti. Acestia au un rol esential in distrugerea radicalilor liberi care creeaza stres oxidativ si sunt direct responsabili de imbatranirea prematura a pielii sau de dezvoltarea unor afectiuni precum cancerul, boala Alzheimer și diabetul.

Are grija de sanatatea inimii. Bogat in antioxidanti si polifenoli, poate avea un impact pozitiv asupra inimii prin relaxarea vaselor de sange, prin protejarea formarii de cheaguri de sange si prin reducerea riscului de a dezvolta boli de inima. Catechinele si antioxidantii scad considerabil nivelul colesterolului rau "LDL" si contribuie la normalizarea tensiunii arteriale.

Are proprietati anticancerigene. Ceaiul alb poate inhiba mutatiile ADN si la stoparea proliferării celulelor canceroase. Acest lucru se datoreaza polifenolilor si antioxidantilor din compozitie care neutralizeaza radicalii liberi sustinand protectia împotriva cancerului.

Sustine functiile creierului. Cate o ceasca de ceai alb pe zi poate avea efecte pozitive asupra creierului prin reducerea riscului de a dezvolta afectiuni precum Alzheimer și Parkinson

Poate mentine sanatatea orala. Complexul de polifenoli, flavonoide si tanini impiedica dezvoltarea bacteriilor din cavitatea bucala si scade considerabil riscul de formare a placii bacteriene. Ceaiul alb mai contine si fluor, benefic pentru mentinerea unor dinti sanatosi, fara carii dentare sau tartru.

Tine sub control diabetul. Consumul regulat de ceai alb tine sub control glicemia, reduce nivelul zaharului din sange sau cresterea secretiei de insulina.

Poate mentine greutatea sub control. Ceaiul alb contribuie la o accelerare mai rapida a grasimilor si previne formarea stratului adipos in exces.

Protejeaza si mentine frumusetea pielii. Bogat in proprietati antioxidante si antiseptice, impiedica deteriorarea celulara cauzata de radicalii liberi, elimina toxinele si impuritatile de la nivelul pielii si lupta impotriva acneei.

Intareste sistemul imunitar. Ceaiul alb poate proteja celulele imunitare si are efecte antibacteriene, antivirale și antifungice.

Creste nivelul energetic precum si puterea de concentrare si memoria.

Ceai alb contraindicatii

Ceaiul alb conține cofeină, iar consumul acestuia după administrarea medicamentelor poate reduce eficacitatea medicamentelor.

Femeile însărcinate. Femeile însărcinate pot bea ceai alb, dar ar trebui să-și limiteze consumul. Acest lucru se datorează faptului că ceaiul conține o mulțime de cofeină și polifenoli de ceai, care pot afecta creșterea fatului.

Mamele care alăptează. Dacă o mamă bea prea mult ceai în timpul alăptării, acest lucru poate avea un efect indirect asupra excitației neuronale a bebelușului, ceea ce poate duce la stari de agitatie pe timpul noptii sau la reducerea calității somnului bebelușilor.

Persoanele cu hipertensiune arteriala.  Deoarece are un conținut cescut de cofeină care poate provoca hipertensiune arterială atunci cand se depaseste doza. Cofeina eliberează norepinefrină ce are ca rezultat vasoconstricție care conduc la creșterea frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale crescute.