Faina de secara 5 produse.

Arata 1 - 5 din 5 produse
Arata 1 - 5 din 5 produse

Faina de secara

Ce este faina de secara?

Secara este o cereale apropiată de grâu și de orz – cultivată pentru boabele sale care sunt folosite pentru prepararea făinii de secară, a pâinii de secară sau a berii de secară.

Prin ce se deosebeste faina de secara de celelalte tipuri de faina?

Are o aroma profunda, malțoasă, intens fructată, care conferă un gust acru produselor de panificație, inclusiv popularei pâini de secară. Are o aromă proaspătă și poate adăuga o textură suplimentară produselor de copt. 

Faina de secara beneficii

Faina de secara este bogata in fibre care stimulează perisaltismul intestinal, favorizeaza digestia și reduce riscul de constipație. Contribuie la cresterea vâscozitatii bolului alimentar încetinind golirea stomacului și a intestinului subțire si contribuind la creșterea senzației de sațietate.

Scade nivelul colesterolului. Faina de secara are in compozitia sa beta-glucani, clasificati drept niste polizaharide care mentin un nivel optim al colesterolului și îmbunătățesc sensibilitatea la insulină.

Poate ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange, ceea ce poate reduce riscul de diabet și ajuta la gestionarea acestuia.

Reduce riscul aparitie de calculi biliari. Persoanele care consuma regulat produse pe baza de faina de secara au cu 30% mai puține șanse de a dezvolta diferite boli cardiovasculare. De asemenea, prin consumul de alimente bogate în fibre insolubile, scad considerabil riscul de a dezvolta calculi biliari. 

Poate reduce riscul aparitiei cancerului. Continutul de fibre solubile si insolubile, polifenolii ( un tip de antioxidanti  ), saponinele si acidul fitic au proprietăți puternice de combatere a cancerului. prin prevenirea răspândirii celulelor canceroase.

Are cea mai complexa si variata gama de substanțe nutritive, fibre alimentare, minerale și compuși organici, si un conținut scăzut de grăsimi saturate. Printre componentele cheie se remarca: mangan, cupru, magneziu, fosfor, vitamine din complexul B și compuși antioxidanți fenolici.  

Favorizează procesul de digestie prin bogăția de fibre alimentare ce elimină toxinele din organism, previn apariția ulcerului sau a altor afecțiuni gastrointestinale.

Poate fi integrata in dietele pentru slabire. Secară are in compozitia fibre care oferă o senzație de sațietate într-un timp relativ scurt. Astfel, creste senzatia de sațietate, ajuta la controlul apetitului, scade pofta de mancare si te ajuta sa iti mentii o greutate optima.

Te ajuta sa oase si dinti puternici. Secara este o sursa buna de calciu, magneziu si mangan, un trio de minerale ce mentin oasele puternice si dintii sanatosi.

Faina de secara contraindicatii

Secara are in compozitia sa gluten, iar persoanele ce sufera de boala celiacă,este bine sa evite produsele pe baza de secara.