Filtrare dupa

Disponibilitate

Disponibilitate

Pret

Pret

  • 21 lei - 22 lei

Filtre active

Ceai de trandafir

Preparat din boboci uscati sau din petale de trandafiri, ceaiul de trandafir va incanta mereu prin aroma sa deosebita, usor fructata. In plus, nu este sursa de cofeina si este foarte redus in calorii. Parcurge textul de mai jos pentru a descoperi de ce un ceai de trandafir va fi oricand o alegere excelenta pentru imbunatatirea starii noastre de sanatate.

Ceaiul de trandafir- valori nutritive

Acest tip de ceai se distinge mai ales datorita prezentei urmatorilor nutrienti valorosi:

  • Vitamina C- Petalele de trandafir, ce pot fi utilizate in ceai, fac parte dintre sursele naturale ale acestei vitamine. Cele mai importante roluri ale ei se refera, pe de o parte, la puterea sa de antioxidant, care anihileaza radicalii liberi si ne protejeaza organismul de imbatranire si de diferite boli cronice si, pe de alta parte, vitamina C se remarca prin capacitatea sa de a consolida sistemul imunitar. Totodata, vitamina C este benefica si pentru sanatatea pielii si a parului, in conditiile in care stimuleaza producerea de colagen

  • Polifenoli- In ceaiul de trandafir se regasesc doua tipuri de polifenoli: flavonoizii si taninii. Ambii sunt antioxidanti, capabili sa ne protejeze de efectele stresului oxidativ, printre care inflamatiile cronice si imbatranirea prematura. Printre polifenolii aflati in cantitatile cele mai mari in ceaiul de trandafir se numara: acidul elagic, quercetinul, myricetinul, kaempferolul

De asemenea, in petalele de trandafir se regaseste si vitamina A, esentiala pentru sanatatea ochilor si pielii. 

Ceaiul de trandafir- beneficii

Contribuie la intarirea sistemului imunitar

Acest beneficiu este posibil pentru ca in ceaiul de trandafir se afla si vitamina C. Asa cum s-a precizat anterior, ea reprezinta un antioxidant menit sa protejeze celulele (inclusiv pe cele ale sistemului imunitar) de impactul nociv adus de diferiti radicalii liberi (de exemplu, de o dieta dezechilibrata, de poluare, de stres, de consumul de medicamente etc.).

In acelasi timp, de vitamina C se leaga inclusiv prezenta unui metabolism sanatos si o functionare normala a glandelor suprarenale, de a caror functionare optima depinde nivelul nostru de energie.

Vitamina C, actionand asupra sistemului imunitar, nu numai ca va lupta contra infectiilor, dar va accelera si procesul de vindecare a leziunilor si recuperarea de dupa o boala.

Reduce din intensitatea durerilor in gat si a racelilor/gripelor

Toate acestea sunt posibile datorita cantitatii mari de vitamina C din ceaiul de trandafir. Aceasta este cea care intareste sistemul imunitar si il face sa contracareze infectiile responsabile de raceli sau gripe.

Nici alti antioxidanti din ceaiul de trandafir nu sunt de neglijat cand vine vorba despre o prevenire eficienta a starilor neplacute generate de raceli sau de gripe. Practic, flavonoizii lupta contra inflamatiei cronice, stimuland astfel activitatea sistemului imunitar pentru a reduce din infectii. Iata de ce specialistii in medicina naturista recomanda sa se consume 3-4 cani de ceai de trandafir pe zi toamna si primavara.

Imbunatateste digestia

Ceaiul de trandafir s-a dovedit din cele mai vechi timpuri un ajutor de nadejde pentru stimularea producerii de secretii biliare, de aceea va diminua si din riscul cresterii valorilor colesterolului „rau”.Practic, acest ceai va impiedica absorbtia grasimilor la nivelul intestinelor.

Un alt efect pozitiv al ceaiului de trandafir asupra aparatului digestiv este ca promoveaza dezvoltarea bacteriilor bune din microflora intestinala.

Nu in ultimul rand, ceaiul de trandafir este un remediu bland in caz de constipatie, asigurand reintrarea in normal a tranzitului intestinal. 

Calmeaza durerile din cadrul infectiilor moderate de pe tractul urinar

In primul rand, ceaiul de trandafir actioneaza in acest scop intrucat este un diuretic natural, stimuland eliberarea tractului urinar de diferite infectii.

In al doilea rand, ceaiul de trandafir este plin de antioxidanti ce reduc inflamatiile, responsabile si de aparitia durerilor. Cu precadere vitamina C este cea care va intari sistemul imunitar si va impulsiona organismul sa contracareze o infectie urinara.

Avand in vedere aceste beneficii, ceaiul de trandafir este recomandat mai ales femeilor, intrucat acestea au o predispozitie mai mare spre a dezvolta infectii urinare. Pentru o gestionare cat mai buna a acestor infectii, este indicat sa se consume o cana mare de ceai de trandafir de 3 pana la 4 ori pe zi. 

Amelioreaza durerile menstruale

Proprietatile ceaiului de trandafir care ajuta din acest punct de vedere sunt cele antiinflamatorii, generate de prezenta antioxidantilor. 

Oamenii de stiinta au constatat ca administrarea ceaiului de trandafir este deosebit de utila in ameliorarea uneia dintre cele mai frecvente probleme care afecteaza femei din lumea intreaga: durerile menstruale, insotite si de alte simptome neplacute, precum durerile de cap, balonarile, fluctuatiile de dispozitie etc..

Un studiu a urmarit doua grupuri de adolescente pe o perioada de 6 luni. Celor dintr-un grup li s-au administrat, cu o saptamana inainte de aparitia sangerarii menstruale si dupa aceea inca 5 zile, cate 2 cani de ceai de trandafir pe zi. Celelalte adolescente incluse in studiu nu au primit ceai de trandafir.

Dupa numai o luna de administrare de ceai de trandafir, s-a putut observa ca adolescentele care il consumasera se confruntau cu mai putine stari neplacute legate de menstruatie, spre deosebire de cele care nu consumasera asa ceva. Starea celor din primul grup a continuat sa se imbunatateasca pana la sfarsitul perioadei de studiu.

Este de ajutor in diminuarea durerilor din artrita cronica

Un studiu a ajuns la concluzia ca un ceai de trandafir are proprietati antiinflamatorii similare antiinflamatoarelor nesteroidiene prescrise de obicei in caz de artrite. Practic, un consum al acestui ceai usureaza durerile fara efectele advserse ale antiinflamatoarelor clasice si, mai mult decat atat stimuleaza circulatia sangelui, imbunatind starea articulatiilor.

Alta proprietate care determina efecte pozitive ale ceaiului de trandafir in caz de artrita este cea diuretica. In calitate de diuretic natural, ceaiul elimina cu blandete excesul de apa din tesuturi, care poate conduce si el la accentuarea inflamatiei si a durerii. 

Specialistii recomanda sa se bea 2 cani de ceai de trandafir pe zi in caz de inflamatii si de dureri articulare. 

Reduce stresul si starile de anxietate

Aroma ceaiului de trandafir are efecte calmante, determinand relaxarea mintii si detasarea de gandurile negative. In aceste conditii, el este binevenit pentru a te ajuta sa ai parte de un somn mai odihnitor.

Un consum regulat de ceai de trandafir contribuie si la diminuarea starilor depresive, fiind o alternativa naturala pentru diferite calmante folosite in cazurile de depresie.

Pentru ca acest ceai sa dea rezultate, este important ca simptomele depresiei sa nu fie deosebit de severe.

Asigura o piele sanatoasa si frumoasa

Pentru ca petalele de trandafir contin si vitamina A, ceaiul preparat din ele asigura hidratarea si intinderea pielii, diminuandu-se astfel ridurile si liniile fine.

Vitamina C din ceaiul de trandafir imbunatateste si ea aspectul pielii, prevenind aparitia cearcanelor si stimuland producerea de colagen, vitala pentru tinerete si tonus. Un alt efect pozitiv al vitaminei C este datorita puterii sale de antioxidant, care impiedica aparitia efectelor negative ale radicalilor liberi si protejeaza inclusiv de aparitia acneei. 

Amelioreaza dermatita seboreica de la nivelul scalpului

Dermatita seboreica nu are o anumita cauza, dar de cele mai multe ori medicii sustin ca este provocata de stres, de uscaciune sau de frig, de consumul unor medicamente etc.

Pentru a impiedica episoadele suparatoare ale unei dermatite seboreice din zona scalpului, este indicat sa se apeleze si la consumul de ceai de trandafir. Acesta faciliteaza eliminarea toxinelor din organism si are proprietati antibacteriene menite sa diminueze predispozitia spre infectii. 

Usureaza procesul de eliminare a kilogramelor in plus

O alta calitate a ceaiului de trandafir este ca te ajuta sa scapi de kilogramele nedorite. Pe de o parte, are efecte diuretice si astfel se va stimula eliminarea toxinelor si a excesului de apa din organism. Pe de alta parte, este foarte sarac in calorii, dar asigura senzatia ca esti satul/a si nu te vei mai confrunta cu „atacuri” de foame. 

Ceaiul de trandafir- precautii

Acest ceai nu contine compusi toxici si nici nu este cunoscut drept alergen. Cu toate acestea, exista puncte de vedere care sustin ca intr-o zi nu ar trebui sa se depaseasca o cantitate de 5 cani de ceai de trandafir, intrucat consumul excesiv poate conduce la aparitia unor stari neplacute, prcum: dureri de cap, greata, accentuarea starilor de oboseala.

In cazul sarcinii si alaptarii, nu exista pana in prezent cercetari care sa arate daca administrarea ceaiului de trandafir este 100% sigura sau nu. In aceste conditii, daca este vorba despre vreuna dintre aceste perioade mai speciale, consulta-te cu un medic inainte sa te apuci sa-l consumi.

Cu privire la consumul ceaiului de trandafir de catre copii, specialistii vin cu urmatorul avertisment: chiar daca acest ceai este plin de vitamina C, nu este indicat sa ne grabim sa i-l administram copilului. Mai intai ar trebui sa discutam cu medicul pediatru, cu atat mai mult cu cat copilul se afla sub un tratament. 

Ceaiul de trandafir- cum se prepara

In primul rand, trebuie sa stii ca acest ceai se poate prepara fie din petale uscate/proaspete, fie din boboci uscati.

Daca vei dori sa-ti faci un ceai de trandafir cu petale proaspete, cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont este calitatea florilor din care provin acestea. Astfel, ele trebuie sa nu fi fost tratate cu niciun fel de pesticide.

Dupa ce vei avea la dispozitie petalele, vei proceda in felul urmator: Vei fierbe petalele (cam 2 cani) in 700 ml apa, timp de 5 minute.

In schimb, pentru prepararea ceaiului din frunze uscate/din boboci uscati, vei tine cont de acest sfat: 1 cana din oricare dintre ele va fi pusa la fiert pentru 10-20 de minute.

 

Suna-ne

+40378119950

info@plantum.ro

Orar de functionare:

In timpul saptamanii:

Sambata:

Duminica:

de la 08:00 la 21:00

de la 09:00 la 20:00

de la 10:00 la 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font:

Folosim cookies pentru ati oferi cea mai buna experienta in situl nostru. Apasand OK, esti de acord cu politica noastra de cookies.