Sirop de Tuse41 produse.

Arata 1 - 41 din 41 produse
Arata 1 - 41 din 41 produse

Sirop de Tuse

Siropurile de tuse sunt alcatuite din ingrediente naturale si active ce ajuta la ameliorarea si reducerea diferitelor tipuri de tuse cu care ne confruntam. Siropurile din amestec de plante sau pe baza de produse apicole au un aport bogat de vitamine si nutrienti si contribuie la intarirea sistemului imunitar dar si la reducerea simptomelor asociate virozelor sau racelilor specifice sezonului rece.

Pentru ce se folosesc siropurile de tuse?

Siropurile de tuse sunt utilizate pentru ameliorarea temporară a tusei, strănutului sau curgerii nasului din cauza răcelii obișnuite, a febrei fânului sau a altor alergii ale căilor respiratorii superioare.

Tipuri de tuse:

Tusea reprezinta o reactie de aparare a organismului prin care corpul incearca sa elimine secretiile patologice si substantele iritante din caile respiratorii.

Tuse seaca sau uscata este cauzata de iritarea cailor respiratorii superioare ca urmare a diferitelor inflamatii sau iritatii. Nu produce flegma sau mucus, poate fi iritanta, persistenta si poate provoca o senzatie de mancarime la nivelul gatului. Se caracterizeaza prin lipsa expectoratiei in timpul tusei, poate deveni mai accentuata pe timpul noptii si este mai intensa dimineata si in zilele friguroase.

Tuse seaca

Cum se manifesta tusea seaca?

Printre cele mai comune simptome intalnite atunci cand va confruntati cu tuse seaca, se numara:

lipsa expectoratiei din timpul tusei

o senzatie permanenta de gadilat in gat

devine mai intensa in contact cu aerul rece, cand stai afara sau cand vorbesti

se resimte mai mult la nivelul gatului decat in piept;

devine persistenta pe parcursul noptii;

este greu de controlat

respiratie suieratoare

Cauze tuse seaca:

Printre cele mai importante cauze ale tusei seci, se pot enumera:

o gripa sau o raceala puternica dar si diferite infectii ale tractului superior care pot inflama si crea o sensibilitate la nivelul cailor respiratorii

tuberculoza, o afectiune contagioasa de natura bacteriana ce afacteaza plamanii

alergiile sau astmul - alergenii, sporii de mucegai, acarienii sau polenul, pot conduce la o intensificare a manifestarilor alergiilor, ceea ce poate determina si aparitia tusei seci care poate deveni persistenta

factorii poluanti ai mediului precum fumul de tigara, inhalarea unor agenti iritanti, aerul foarte uscat sau rece, de asemenea, pot contribui la declansarea episoadelor de tuse uscata

Tuse productiva sau umeda este cauzata de excesul de mucus ( sau sputa) care irita caile aeriene. Tusea productiva poate fi cauzata de infectii virale sau bacteriene ale cailor respiratorii superioare, infectii bacteriene bronsice sau afectiuni precum astm sau boli pulmonare.

Tuse productiva

Cum se manifesta tusea productiva?

Printre cele mai comune simptome intalnite atunci cand va confruntati cu tuse seaca, se numara:

aparitia senzatiei de greutate in piept

dispnee usoara sau severa

aparitia febrei

nas infundat

tusea devine mai intensa dimineața

drenaj de mucus in gat si iritarea gatului

Principalele cauze ale tusei productive:

Răceala sau gripa. Diferitele infecții virale sau bacteriene ale aparatului respirator, ce duc la aparitia racelilor, pot conduce și la aparitia tusei productive. Tusea are rolul de a elimina mucusul existent.

Bronsita - Este cauzata de infectii bacteriene sau virale care pot inflama căile respiratorii, pot conduce la creșterea producției de mucus si implicit la aparitia tusei productive.

Diferite infectii virale sau bacteriene pulmonare

Fumatul

Pneumonia

Sirop de Tuse Adulti

Beneficii sirop de tuse pentru adulti:

Reduce tusea

Favorizeaza expectoria, calmeaza si are efect antiinflamator si antiseptic asupra cailor respiratorii

Protejeaza mucoasele iritate

Eficient in eliminarea toxinelor de la nivelul căilor respiratorii;

Decongestionat al tractului respirator

In cat timp actioneaza siropul de tuse?

Efectele incep sa se resimta dupa aproximativ 30 respectiv 60 de minute de la administrare.

Doza, ingredientele componente și indicele de masă corporală pot influenta timpul pentru a vedea rezultatele dorite.

Care sunt cele mai benefice plante ce combat diferitele tipuri de tuse?

Radacina de nalba

Nalba mare ( Althaeae officinalis ) este o plantă utilizată în mod tradițional pentru calmarea tractului respirator superior iritat însoțită de tuse uscată, neproductivă. Este bogată în polizaharide mucoase care acoperă mucusul și calmează senzația de tuse. Are actiune benefica asupra sistemului respirator, intrucat extractul acestei plante reduce spasmele musculare și acoperă mucoasa, ameliorând astfel uscarea gatului, iritabilitatea si tusea si calmează țesuturile iritate sau inflamate.

Ghimbir

Rădăcina proaspătă de ghimbir se recomanda pentru tratarea tusei și a răcelii în special, dar si pentru combaterea bolilor sistemului digestiv, circulator și respirator.

Iedera

Saponinele din frunza de iederă pot ajuta la ameliorarea simptomelor tusei prin slabirea consistentei mucusului din caile respiratorii și eliminarea acestuia din piept, usurand tusea.

Cimbrul se dovedeste a fi foarte eficient in calmarea si reducerea tusei neproductive sau a bronsitei. De asemenea, cimbru are proprietati antibacteriane, antimicrobiene si antivirale si actioneaza ca un inhibitor impotriva diferitelor infectii. Curata caile respiratorii, reduce iritația bronhiilor și ușurează respirația.

Primula este o planta cu beneficii extraordinare asupra tusei convulsive, stimulează excreția si dilueaza mucusul bronșic și ușureaza expectoratia. Primula contribuie la mentinerea căilor respiratorii superioare sănătoase.

Patlagina reprezinta o plantă care se folosește în mod tradițional pentru a ușura tusea uscată. Conține mucus care acoperă mucoasa căilor respiratorii superioare și previne iritațiile gatului. Patlagina este cel mai la indemana remediu natural pentru a calma tusea uscată, acoperind mucoasa de la nivelul gatului si creand un strat protector care previne stimularea reflexului tusei.

Lichenul islandez are multe proprietăți vindecătoare, este cel mai adesea folosit pentru tractul respirator superior iritat și principalele sale substanțe active sunt polizaharide-lichenine și izolichenine. Gratie principalelor sale substanțe, polizaharidele învelesc mucoasa iritată și deteriorată, iar licheninele au efect antiinflamator pe mucoasa si reduc stimularea reflexului tusei. Lichenul islandez este utilizat pentru tratarea diferitelor tipuri de inflamații iritante, reci și uscate ale cavității bucale și ale faringelui, astm bronșic sau tuse. 

Mugurii de pin contribuie la menținerea sănătatii aparatului respirator, ajută la decongestionarea tractului respirator și la tratarea iritațiilor acestuia, combat tusea convulsiva si normalizează secrețiile bronșice. Au deosebite proprietati antiinflamatorii, antibacteriene, antiseptice si expectorante.

Ridiche neagra. Contribuie la eliminarea mucusului si a diferitelor infecţii ale tractului respirator. Bogata in vitamine si minerale, ridichea neagra contribuie la eliminarea tusei, a raguselii şi la reducerea simptomelor asociate răcelii. Se remarca datorită proprietatilor sale antibacteriene şi antiinflamatorii.

Sirop de tuse - mod de administrare:

Siropul de tuse se ia pe stomacul gol (cu o oră înainte de a mânca sau la 2 ore după). Acest lucru se datorează faptului că unele siropuri pot fi afectate de ceea ce mănânci sau cand este consumat.

Este indicat consumul de apa dupa administrarea de sirop de tuse?

Aceste siropuri de tuse se administrează de obicei, pe stomacul gol. Pentru a reduce riscul de a experimenta iritarea esofagului, este important să luați aceste siropuri cu multă apă și să evitați să vă culcați cel puțin o jumătate de oră după ce le-ați luat. Cantitatea de apă necesară poate depinde și de forma de dozare.

Ce efecte secundare pot aparea in cazul depasirii dozei recomandate?

Printre efectele secundare se pot enumera: somnolență, amețeli, vedere încețoșată, greață, vărsături, probleme de somn sau cefalee.

Pe Plantum.ro gasesti siropuri de tuse de la producatori cunoscuti, precum:

Siropuri de tuse de la Yasenka 

Mod de administrare Sirop de tuse cu primula, 150ml:  

Se administrează de trei ori pe zi, în funcție de vârstă, în cantitate de 5 până la 15 ml. Poate fi luat de copii cu vârsta peste 4 ani. Are un gust placut adaptat copiilor.

Mod de administrare Sirop de tuse din nalba mare, 150ml:

De trei ori pe zi, în funcție de vârstă, în cantitate de 5 până la 15 ml. Poate fi luat de copii cu vârsta peste 3 ani. Are un gust plăcut adaptat copiilor.

Mod de administrare Sirop de tuse cu lichen islandez, 150ml:

Se administreaza de trei ori pe zi, în funcție de vârsta, în cantitate de 5 până la 15 ml.

Siropuri de tuse de la Pro Natura

Siropuri de Tuse de la Dacia Plant la 100 si 200 ml

Mod de administrare Sirop de Tuse Copii cu Gust de Portocale, 100ML

Copii sub 3 ani: cate 2,5 ml de sirop de 3 ori pe zi.
Copii intre 3 si 7 ani: cate 5 ml de sirop de 3 ori pe zi.
Copii intre 7 si 14 ani: cate 5-10 ml de sirop de 3 ori pe zi.

Mod de administrare Sirop de Tuse Copii cu Gust de Cirese, 100ML:

Copii sub 3 ani: câte 2,5 ml de sirop de 3 ori pe zi.
Copii între 3 şi 7 ani: câte 5 ml de sirop de 3 ori pe zi.
Copii între 7 şi 14 ani: câte 5-10 ml de sirop de 3 ori pe zi.

Siropuri de tuse de la Cosmo Pharm

Siropuri de tuse de la Aboca

Siropuri de tuse de la Secom

Siropuri de tuse de la Fares la 250 ml

Mod de administrare Sirop Plantusin:

Copii 1-5 ani: 2-3 linguriţe pe zi, înainte de masă

Copii 6-12 ani: 4-5 linguriţe pe zi, înainte de masă

Copii peste 12 ani şi adulţi: 3-4 linguri pe zi, înainte de masă

Durata unei cure este de 7-14 zile.

Mod de administrare Sirop de Tuse din Patlagina, 250ml:

Copii 1-5 ani: 2-3 linguriţe pe zi.

Copii 6-12 ani: 4-5 linguriţe pe zi.

Copii peste 12 ani şi adulţi: 3-4 linguri pe zi.

Durata unei cure obişnuite este de 7-14 zile.

Siropuri de tuse de la Ayurmed

Mod de administrare Sirop de Tuse fara Zahar, Coughend, 100ml:

Copii 1-3 ani- cate o 1/2 lingurita (2.5ml) de 2 ori pe zi 
Copii peste 3 ani- cate o lingurita (5-10ml) de 2 ori pe zi 
Adulti- cate 1-2 lingurite (5-10ml) de 2-3 ori pe zi.

Siropuri de tuse de la Nera Plant la 250 ml si 1L

Mod de administrare Sirop de Tuse din Patlagina cu Menta, Bio 250ML:

3-4 linguriţe pe zi - pentru copii şi 3-4 linguri pe zi pentru adulţi, diluat în apă sau ceai, în cure de 3-4 săptămâni.

Siropuri de tuse de la Alevia

Mod de administrare Sirop de Tuse din Muguri de Pin si Brad, 150ML:

Adulți: câte 1 lingură (10ml) de 3 ori pe zi
Copii: câte 1 linguriță (5ml) de 3 ori pe zi.

Mod de administrare Sirop de Tuse din Patlagina, 150ML:

Copii: 3 lingurițe (15ml) pe zi.
Adulți: 3 linguri (30ml)pe zi.

Siropuri de tuse de la Bioeel