Vitamina D3103 produse.

Arata 1 - 48 din 103 produse
Arata 1 - 48 din 103 produse

Vitamina D3

Ce este vitamina D3?

Vitamina D3 este o forma de vitamina D ce poate fi sintetizata de corpul nostru si indeplineste mai multe functii.

Vitamina D este o vitamina solubila in grasimi ce se gaseste în organism sub formă de vitamina D2 (ergocalciferol) și vitamina D3 (colecalciferol), aceasta din urmă fiind superioară nevoilor organismului comparativ cu vitamina D2.

Care este diferenta dintre vitamina D, vitamina D2 si D3?

Vitamina D este disponibila în două forme: vitamina D2 și vitamina D3, iar diferenta dintre ele este data de sursa de provenienta. Vitamina D2 este fabricata din plante și ciuperci pe cand vitamina D3 are la baza produse de origine animală.

Vitamina D3 beneficii 

Vitamina D3 contribuie la menținerea sistemului osos si muscular prin reducerea spasmelor musculare. Un sistem osos puternic se datoreaza unui aport bun de vitamina D3, deoarece ajută la reglarea și controlul capacității organismului de a absorbi fosforul și calciul - doi compuși care oferă densitate și rezistență sistemului osos și dinților.

Mentine dinții puternici si sanatosi. 

Intareste sistemul imunitar si scade riscul aparitiei de boli autoimune printr-un aport adecvat de vitamina D. Anumite cercetari sugerează faptul că vitamina D3 este extrem de importanta pentru funcția imunitară. Se crede că poate exista o legătură între deficiența de vitamina D pe termen lung și dezvoltarea afecțiunilor autoimune, cum ar fi diabetul, astmul și artrita reumatoidă , dar este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma legătura.

Contribuie la o mai buna reglare a nivelului de zahăr din sânge. Vitamina D3 stimulează pancreasul și declanșează procesul de producere a insulinei, lucru foarte important pentru gestionarea mai eficientă a nivelului de zahăr din sânge și poate ajuta diabeticii să controleze mai bine boala.

Participa la absorbția și utilizarea normală a calciului și fosforului dar si la la mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange

Sustine procesele cognitive, imbunatateste memoria si concentrarea, previne depresia si reda starea de bine a organismului

Încetinește producția și răspândirea celulelor canceroase cu ajutorul vitaminei D3

Poate lupta împotriva inflamației.

Vitamina D3 scade riscul de fracturi. Ajută organismul să absoarbă calciul, care este esential pentru sănătatea oaselor. Lipsa vitaminei D conduce la o afecțiune numită osteoporoză, care slăbește oasele și le face mai susceptibile la fracturi.

Poate stimula creșterea sănătoasă a părului.

Asigura un sistem nervos sănătos. Administrarea de vitamina D3 scade riscul apariției sclerozei multiple, o afecțiune autoimună, stimuleaza capacitatea de concentrare și memorare și reduce considerabil riscul de aparitie a depresiei, fiind in stransa legatura cu starea de spirit și buna dispoziție.

Îmbunătățește procesul de diviziune celulară.

Vitamina D3 Secom

Compozitie:

Vitamina D3 2000 UI (colecalciferol din lana de oaie)

Mod de administrare:

Cate 1 capsula/zi la masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.

In cazul adultilor se recomanda sa nu se depaseasca o doza mai mare de 4000UI de vitamina D3 iar in cazul copiilor se recomanda un aport zilnic de maxim 400UI.

Cand se recomanda administrarea de vitamina D3?

Deoarece este o vitamina solubila in grasimi, este absorbita cel mai bine in sange atunci cand este asociata cu alimente bogate in grasimi. Se recomanda să luați aceste suplimente impreuna cu alimente care contin grasimi pentru a îmbunătăți absorbția.

Vitamina D3 imbunatateste nivelul de energie al organismului?

Intrucat menține nivelul de energie ridicat poate îmbunătăți si starea de spirit.

Vitamina D3 - carente:

Printre simptomele el mai des intalnite in ceea ce priveste carenta de vitamina D3 se numara:

oboseala nejustificată;

stari depresive;

durerile de oase și mușchi sau de slăbiciune fizică;

dureri articulare;

transpirația excesivă;

stări de irascibilitate ( schimbarea bruscă a stării de spirit). 

inflamatii

eczeme

Vitamina D3 - surse naturale:

ficat de vita

cereale

branza

galbenus de ou

macrou, somon, halibut, sardine, pastrav

Vitamina D3 contraindicatii

Nu se recomanda persoanelor care suferă de tulburări de coagulare, persoanelor diagnosticate cu afectiuni renale, hipercalcemie sau hipercalciurie, celor sub 16 ani, femeilor insarcinate sau care alapteaza. A nu se administra în doze mari pe termen lung fără supravegherea unui medic specialist.