Ulei de Ricin8 produse.

Arata 1 - 8 din 8 produse
Arata 1 - 8 din 8 produse

Ulei de Ricin

Ori de cate ori ne dorim sa avem parte de o sanatate mai buna, ne putem indrepta spre uleiurile naturale, iar uleiul de ricin poate avea efecte spectaculoase. Din articolul de mai jos vom afla detalii despre acesta, astfel incat sa intelegem de ce este atat de valoros. Inainte de a incepe sa il utilizam, se recomanda sa consultam si un specialist si sa il consumam moderat. Fie ca vom ajunge sa il consumam intern, fie ca va fi destinat uzului extern, putem gasi variantele potrivite si pe Plantum.ro.

Ce este uleiul de ricin?

        Acesta este rezultatul extragerii (prin presare la rece) uleiului din semintele plantei numite „Ricinus communis”, cultivata in diferite regiuni ale Globului. Este un lichid transparent, de culoare galbena.

        Semintele ricinului contin o enzima toxica, care va fi insa dezactivata odata cu prelucrarea prin incalzire, astfel incat uleiul sa devina sigur de utilizat.

        Din punct de vedere al compozitiei chimice, uleiul de ricin se remarca prin prezenta acidului ricinoleic (Acesta se gaseste in proportie de 85-95%), alaturi de alti acizi grasi (Precum acidul oleic, stearic, palmitic etc.).

Ulei de ricin beneficii

 

Acest ulei este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le poate aduce sanatatii.  Printre acestea se numara:

Imbunatateste functionarea sistemului imunitar

Acționeaza asupra drenajului limfatic, a fluxului sanguin si a timusului. De asemenea, influentează pozitiv functionarea splinei, a nodulilor limfatici si a intestinului subtire.

Practic, rolul important al uleiului reiese din capacitatea sa de a stimula producerea limfocitelor, care vor ajuta organismul sa contracareze agentii patogeni.

Stimuleaza circulatia sangelui

In condițiile in care acționeaza asupra sistemului limfatic, imbunatatind drenajul, uleiul de ricin va contribui la realizarea unui echilibru mai bun intre sange și fluidele limfatice din organism. De aceea, se va asigura si o circulatie mai buna a sangelui la organe vitale (inima, creierul, plamanii).

Amelioreaza constipatia

Cine are nevoie de un laxativ bland, poate să apeleze inclusiv la uleiul de ricin. Datorita acidului ricinoleic, eliberat la nivelul intestinelor, se va îmbunatati procesul de digestie, se va facilita absorbtia nutrientilor, pentru ca in final sa se asigure un tranzit intestinal mai bun.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca un consum regulat al acestui ulei  poate sa diminueze din simptomele neplacute ale constipatiei.

Daca aveti de suferit din cauza acestei probleme, apelati cu incredere la Uleiul de ricin Solaris de la Plantum.ro

Reduce din intensitatea simptomelor provocate de artrita

Pentru ca are proprietati analgezice si antiinflamatorii (datorita acidului ricinoleic), este potrivit sa fie utilizat inclusiv cand este vorba despre manifestarile  nedorite provocate de artrita: inflamatia si durerea articulara.

 In acest scop, uleiul se va folosi prin masaj, la locurile dureroase. Daca se doreste un efect mai puternic,  este ideal ca masajul sa fie urmat de aplicatii de comprese calde, menite sa creasca puterea de absorbtie si sa stimuleze circulatia sangelui.

Protejeaza contra infecțiilor fungice

O altă caracteristica importanta a uleiului de ricin este ca poate contracara fungii, in special Candida. Din acest motiv,  el este de ajutor daca ne confruntăm cu candidoze bucale sau cu stomatite aftoase (Caracterizate prin aparitia unor ulcerații la nivelul limbii si gingiilor), accelerand procesul de vindecare.

Sprijina cicatrizarea mai rapida a ranilor

 Pe de o parte,  uleiul stimuleaza regenerarea tesuturilor, formandu-se astfel o „bariera” intre mediu si leziunea respectiva, reducandu-se riscul de aparitie a unei infectii. Pe de alta parte, diminueaza uscaciunea pielii si tendinta de formare a celulelor moarte, care ar putea sa ridice obstacole in vindecare.

 Studiile au aratat ca uleiul de ricin este de folos inclusiv când vine vorba despre ulcerul varicos. S-a constatat ca persoanele tratate cu el s-au bucurat de o vindecare mai buna si mai rapida, prin comparatie cu cele care au fost tratate prin alte metode.

Reduce acneea

Avand proprietăți antiinflamatorii si antimicrobiene, va contribui la diminuarea acneei, inclusiv cand este vorba despre cea de natura infectioasa. Aplicarea sa pe piele este binefacatoare si in infectiile produse de catre Stafilococul auriu.

Alte efecte pozitive pe care uleiul le poate avea asupra acneei se leagă de faptul ca are o capacitate mare de hidratare, calmand pielea iritata si inflamata.

Beneficiile uleiului de ricin pentru piele

        Un ten mai sanatos si mai frumos poate fi obtinut cu ajutorul acestui ulei vegetal deoarece:

  • Scade riscul de a dezvolta acnee

  • Imbunatateste textura pielii si o catifeleaza

  • Uniformizeaza nuanta tenului

  • Impiedica  formarea comedoanelor, inclusiv pe o piele sensibila

         Alte efecte pozitive pe care uleiul de ricin le are asupra pielii se leaga de:

  • Proprietațile antiinflamatorii- Acidul ricinoleic este cel care va diminua inflamatiile aduse de iritatii

  • Proprietatile antibacteriene- Creeaza o protecție naturala contra bacteriilor care ar putea conduce la infectii

  • Proprietatile de hidratare- Va combate pielea uscata, pastrand umezeala din aer la nivelul pielii

  • Proprietatile de curatare- Trigliceridele prezente in ulei usureaza procesul de indepartare a murdariei de pe fata

Uleiul de ricin si sanatatea parului

        Printre solutiile la care putem apela in vederea unui par mai sanatos se afla si acest ulei. Iata de ce:

  • Hidrateaza si repara firele de par- Uleiul de ricin ne scapa de varfurile despicate si protejeaza părul de actiunea nociva a unor produse de ingrijire, a caldurii de la uscatorul de par sau a apei dure. In acest scop, va fi suficient sa aplicăm uleiul de la jumatatea firelor de par pana la varfuri, cu o jumatate de ora inainte de spalare.

  • Diminueaza caderea părului prin aplicare direct pe scalp.

  • Echilibreaza pH-ul scalpului - Acidul ricinoleic este capabil sa mentina parul mai sanatos, diminuand actiunea negativa a  unui sampon nepotrivit

  • Amelioreaza si previne foliculita - Avand proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, uleiul de ricin reduce infectiile de la nivelul scalpului si le poate grabi vindecarea

        In scopul unei ingrijiri optime a parului, optati pentru Uleiul de ricin special pentru uz extern de la Plantum.ro.

Cum se administreaza uleiul de ricin

        In cazul in care decideti sa folositi acest ulei, trebuie sa stiti ca il puteti lua pe cale orala sau il puteti folosi prin aplicatii direct pe piele.

        Daca va fi administrat intern (lichid sau sub forma de capsule), dozajul va fi stabilit de catre un specialist, care va lua in calcul urmatoarele aspecte: varsta, afectiunile de care suferim, daca mai urmam sau nu un alt tratament.

        In general se recomanda sa se ia 3 lingurite sau 1 lingura de ulei de ricin pe zi, simplu sau amestecat cu apa sau cu alte bauturi.

        Cel mai important este sa nu se faca abuz de acest ulei, adica sa nu fie utilizat pentru mai mult de o saptamana consecutiv si doar in dozele indicate de specialist.

        Indiferent de forma in care va fi folosit, uleiul de ricin trebuie sa fie unul de calitate. Printre indicatorii calitatii sale se afla:

  • Culoarea si consistenta- Ar fi ideal sa fie galben deschis, cu o textura similara mierii

  • Sa fie presat la rece- Prelucrarea sa ar trebui sa se efectueze la temperaturi mai mici de 50 de grade in vederea mentinerii proprietatilor

  • Sa aiba un miros persistent- Chiar daca acesta este neplacut, este o dovada a faptului ca uleiul nu a fost rafinat

  • Sa fie virgin- Uleiul de acest fel este mai deschis la culoare si mai putin acid decat cele prelucrate industrial

Ulei de ricin contraindicatii

In general, uleiul este considerat sigur. Cu toate acestea, anumite persoane se pot confrunta cu reactii nedorite dupa ce il consuma. Printre asemenea reactii se numara:

  • Probleme digestive, cum ar fi crampele, diareea, greata. Astfel de simptome pot interveni daca uleiul este administrat intern

  • Aparitia unei alergii- Este posibila daca uleiul este aplicat pe piele.Rareori, pot aparea eczeme, insotite de mancarimi. Aceasta situatie neplacuta se poate evita daca mai intai se va testa pe o suprafata mica de piele pentru a se vedea reactia organismului.

  • Declansarea travaliului- Intrucat uleiul de ricin are proprietati care vor favoriza contractiile uterine, se recomanda sa fie evitat in perioada sarcinii

        Pentru a nu avea probleme, recomandam consultarea un specialist inainte de a face o cura cu ulei de ricin si sa nu depasim dozele recomandate.

        Nu in ultimul rand, trebuie sa stim ca se impune sa solicitam sprijin medical daca am consumat prea mult ulei de ricin si avem simptome precum: greata persistenta, diaree, crampe musculare, o stare de slabiciune, ritm cardiac neregulat, sangerari rectale, urinari tot mai rare, stari de confuzie.