Faina de hrisca 2 produse.

Arata 1 - 2 din 2 produse
Arata 1 - 2 din 2 produse

Faina de Hrisca

Ce este faina de hrisca?

Faina de hrisca se remarca printr-un continut bogat de vitamine, minerale, aminoacizi, si antioxidanti. Nu contine gluten, este un aliment usor de digerat si cu un aport nutritional bogat. Constituie una dintre cele mai bune surse de proteine de foarte bună calitate și fibre ușor digerabile. Se remarca printr-un gust aparte fata de celelalte tipuri de faina, avand o aroma caracterisitica de nuci.

Faina de hrisca beneficii

Deoarece sunt bogate in fibre ajuta la eliminarea toxinelor.

Este un superaliment ce fortifica organismul

Este benefică pentru sistemul vascular, este săracă în grăsimi și calorii - dovedindu-se un ajutor pentru suferinzii de diabet.

Scade tensiunea, menține sănătatea colonului si este un atu în prevenirea pietrelor biliare.

Reduce nivelul zaharului din sange prin prisma continutului ridicat de fibre care mentine sub control nivelul de insulina si energie

Este un antiinflamator natural si un antihistaminic datorita unui continut ridicat de antioxidanti si de vitamina E. Se pare ca poate ameliora astmul provocat de alergii la copii

Tot datorita continutului bogat in fibre, restabileste digestia si scade riscul de a dezvolta calculi biliari 

Nu contine gluten, deci poate fi folosita cu precadere de persoanele cu intoleranta la gluten

Contribuie la regenerarea celulelor si prebine imbatranirea prematura

Bogata in proteine si aminoacizi, faina de hrisca confera un plus de energie și poate ajuta la recuperarea musculară în urma antrenamentelor fizice.

Poate fi eficienta in curele de slabire. Are un continut caloric redus, este bogata in carbohidrati si fibre si creeaza senzatia de satietate pe o perioada mai lunga de timp. Are efect diuretic si ajuta la eliminarea excesului de apa

Faina de hrisca - cum se consuma

Hrișca poate fi consumată in sărmăluțe, tocănițe. Făina este utilă în panificație, putând înlocui făina albă de grâu. Se mai poate adăuga în supe, ciorbe, sosuri, aluaturi, ideal la aluatul pentru clătite. Făina de hrisca este utilă în panificație, putând înlocui făina albă de grâu.

Faina de hrisca contraindicatii

Nu se cunosc contrindicatii ale consumui de hrisca. Un situatii foarte rare, poate provoca alergii ce se manifesta prin tulburari digestive, umflaturi sau eruptii cutanate.