Ulei de Sofranel8 produse.

Arata 1 - 8 din 8 produse
Arata 1 - 8 din 8 produse

Ulei de Sofranel


Ce este uleiul de sofranel?

Uleiul de șofranel este uleiul esențial extras din semintele condimentului de șofran, o planta aromatica cu proprietati terapeutice mai putin cunoscute pentru sanatatea noastra.

Ulei de sofranel beneficii


Este bogat in antioxidanti. Sofranul are in compozitia sa o serie de antioxidanti puternici precum: crocină, crocetină, safranal și kaempferol.

Crocina și crocetina sunt pigmenți carotenoizi și sunt responsabili pentru culoarea roșie a șofranului. Se remarca prin proprietăți antidepresive si o protectie sporita celulelor creierului împotriva deteriorării progresive, Reduc inflamația, pofta de mâncare și ajută la pierderea în greutate.

Safranal îi conferă șofranului gustul și aroma sa specifica. Acesta poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, sustinerea memoriei și a capacității de învățare, precum și la protejarea celulelor creierului împotriva stresului oxidativ.

Kaempferolul se găsește în petalele florilor de șofran. Acest compus reduce considerabil inflamația, detine proprietăți anticancerigene și prezinta activitate antidepresivă.

Alunga depresia si imbunatateste starea de bine. Suplimentele pe baza de șofran s-au dovedit a fi foarte eficiente în tratarea simptomelor depresiei ușoare până la moderate. Aroma uleiului de șofran are un efect calmant si reconfortant asupra creierului, ajută la eliberarea stresului și la relaxarea minții. Are capacitatea de a stimula producția de serotonină eliberand, astfel organismul de stresul acumulat.Putem aplica cateva picaturi si sa masam zona tamplelor si a frunții pentru a reduce starile de insomnie si pentru a avea un somn linistit si odihnitor.

Detine puternice proprietati anticancerigene.

Deoarece este bogat în antioxidanți ajută la neutralizarea radicalilor liberi nocivi care sunt strans legati de aparitia unor boli cronice, cum ar fi cancerul.
În studiile pe eprubetă, s-a demonstrat că șofranul și compușii săi ucid selectiv celulele canceroase de colon sau le suprimă creșterea, lăsând în același timp celulele normale neafectate.

Acest efect se aplică și pielii, măduvei osoase, prostatei, plămânilor, sânului si colului uterin

Prezenta crocinei – principalul antioxidant din șofran – poate face celulele canceroase sa devina mai sensibile la medicamentele pentru chimioterapie.

Asigura protectie impotriva radiatiilor UV.

Radiațiile UV stau la baza aparitiei radicalilor liberi, care sunt direct raspunzatori de aparitia stresului oxidativ. Acest lucru afecteaza celulele pielii și accelerează îmbătrânirea acesteia.

Crocin, compusul activ din șofran, ar putea ajuta. Crocina are proprietăți antioxidante puternice si protejeaza impotriva razelor ultraviolete. Antioxidanții sunt molecule care reduc stresul oxidativ prin neutralizarea radicalilor liberi.

Reduce inflamatiile. Principala cauza a inflamatiei este nivelul ridicat de stres oxidativ care este direct raspunzator de aparitia diverselor boli. Proprietățile antioxidante ale crocinei pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și a inflamației. Cocina suprimă diferitele proteine ​​inflamatorii.

Contribuie la îmbunătățirea memoriei la adulții cu boala Alzheimer. Gratie proprietăților antioxidante ale acestuia poate îmbunătăți cogniția la adulții ce se confrunta cu boala Alzheimer.

Are efect afrodisiac. Studiile au arătat că șofranul poate avea proprietăți afrodisiace, în special la persoanele care iau antidepresive. De exemplu, administrarea a 30 mg de șofran zilnic timp de patru săptămâni a îmbunătățit semnificativ funcția erectilă la bărbații cu disfuncție erectilă.

În plus, o analiză a șase studii a arătat că administrarea de șofran a îmbunătățit semnificativ funcția erectilă, libidoul și satisfacția generală. La femeile cu dorință sexuală scăzută din cauza tratamentului cu antidepresive, 30 mg de șofran zilnic, timp de patru săptămâni, a crescut semnificativ dorința sexuală.

Uleiul de sofranel poate fi benefic pentru cei ce se confrunta cu acnee. Are efect antiinflamator, poate trata cosurile, nu infunda porii si il puteti folosi de cateva ori pe saptamana.

Ulei de sofranel contraindicatii

Deoarece este un produs natural, in mod normal nu are contraindicatii. Se recomanda sa nu se depaseasca doza recomandata, si de asemenea nu este recomandat celor ce sunt alergici la sofran.

Femeile care sunt însărcinate sau care alăptează nu trebuie să utilizeze șofran.

Atunci când este utilizat ca supliment, șofranul poate interactiona cu medicamente pentru tensiunea arterială sau care diluează sângele. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a-l utiliza.