Sare de mare 4 produse.

Arata 1 - 4 din 4 produse
Arata 1 - 4 din 4 produse

Sare de Mare

Cum se obtine sarea de mare?

Sarea de mare este produsă prin evaporarea si filtrarea apei sarate din mari si oceane. Spre deosebire de toate celelalte tipuri de sare, este cea mai pura si cea mai putin prelucrata. Disponibila sub forma de boabe sau cristale, sarea de mare va adauga intotdeauna un plus de gust si savoare mancarurilor tale preferate! 

Se remarca printr-un continut crescut de minerale esentiale, in jur de 80 la care se adauga oligoelemente si nutrienti.

Tipuri de sare de mare

Doua dintre cele mai folosite tipuri de sare in stare cat mai pura si cu un grad minim de procesare, utilizate des in alimentatie sunt:

Sarea de mare celtică - se remarca prin culoarea gri care poate varia pana la cea violet la care se adauga o concentratie mare de magneziu. 

Sarea de mare de Himalaya - cunoscuta si distincta fata de celelalte tipuri prin nuanta specifica de roz. Sarea de mare de Himalaya este bogata in oxid de fier și conține până la 84 de minerale. Se exploateaza prin extragerea zăcămintelor naturale de sare din munți.

Sarea de mare beneficii

Ajuta la intarirea sistemului imunitar

Deoarece are proprietati alcalinizante si o gama variata de minerale ( potasiu, fosfor, mangan, magneziu, zin sau iod ) contribuie la distrugerea infectiilor de natura bacteriana sau virala, ceea ce face sa fim mai putin vulnerabili in fata racelilor, gripei sau febrei.

Reduce semnificativ stresul

Serotonina si melatonina, cei doi hormoni responsabili de fericirea si bunastarea noastra mentala sunt influentati de proprietatile sarii de mare. Cele mai cunoscute proprietati sunt cele sedative si adaptogene care ofera o stare de relaxare, calmare si induc un somn linistit, ceea ce atrage cu sine un nivel redus de anxietate sau tristete.

Mentine un nivel alcalin al organismului

Deoarece este un produs natural si neprocesat, sarea de mare reuseste sa isi mentine toate proprietatile intacte. Are un rol important in reglarea pH-ului si favorizeaza eliminarea toxinelor.

Stimuleaza digestia

Clorura de sodiu este activată de aroma sării si ajuta la producerea de acizi naturali cu rol in descompunerea carbohidraților si a proteinelor, ceea ce conduce la o crestere a enzimelor digestive și a bacteriilor sănătoase.  Anumite persoane nu produc suficient acid clorhidric, fapt ce atrage cu sine frecvente probleme digestive, cum ar fi balonare, gaze, arsuri la stomac, indigestie și boli cronice.

Sustine sanatatea glandelor suprarenale

Glandele suprarenale au rol in producerea de hormoni care echilibreaza nivelul de sodiu si potasiu din organism.

În cazul insuficienței suprarenale, unul dintre principalele simptome este pofta de sare, ceea ce inseamna ca organismul are nevoie de nutrienți pe care ii poate lua din sarea de mare.

Imbunatateste memoria

Sarea de mare abunda in minerale esențiale care intensifica funcția cerebrală. Un nivel optim al acestor

minerale stimuleaza procesul de comunicare al celulelor cerebrale, ceea ce conduce la o mai buna concentrarea și memorie.

Amelioreaza durerile si crampele musculare

Cele mai importante minerale care sustin o buna functionare a muschilor sunt fara doar si poate potasiul și magneziu. Acestea reduc semnificativ tensiunea ce se instaleaza in urma activităților sportive intense. Mai mult, regleaza nivelul electrolitilor care se pierd prin transpiratie atunci cand suntem supusi unor sesiuni de antrenament solicitante si cauzeaza aparitia crampelor musculare. Inaintea antrenamentelor se recomanda sa se bea un pahar de apa cu o lingurita de sare pentru a combate deficitul de electroliti.

Sarea de mare imbunatateste activitatea inimii

Cele 2 minerale, sodiu si potasiu au un rol benefic in mentinerea batailor normale ale inimii si de a tine sub control colesterolul. 

De retinut faptul ca sarea de mare este singurul tip de sare ce nu creste tensiunea arteriala. Conținutul ridicat de minerale esențiale al sării de mare reduce riscul de ateroscleroză, infarct sau accident vascular cerebral.

Incetineste procesul de imbatranire prematura

Proprietatile alcaline si antioxidante constituie un atu împotriva îmbătrânirii premature a celulelor, dar si a stimularii de noi celule.

Utilizata cat mai des in alimentatie, sarea de mare reduce riscul aparitiei de boli cronice fizice.

Promoveaza si detoxifica organismul, fiind ideala pentru a preveni ridurile, impuritatile, celulele moarte, acneea si rozaceea deoarece are proprietati antiinflamatorii si poate fi un nemaipomenit exfoliant natural. Un scrub pe baza de sare de mare cu miere si ulei de migdale sau cocos, indeparteaza celulele moarte si pune in miscare circulatia sangelui.

Elimina matreata

Pentru persoanele ce nu reusesc sa scape de matreata, sarea de mare poate fi de ajutor. Se pun câteva linguri de sare în apă și se toarnă pe părul uscat. Se masează scalpul pentru a intra mai bine sarea în piele, lasati sa actioneze cateva minute dupa care samponati si clatiti bine parul. Nu doar ca vă va scapa de mătreața, dar va reda frumusetea si aspectul sanatos al parului si nu se va mai ingrasa la fel de repede. 

Combate astmul

Proprietatile antiinflamatorii ajuta la mentinerea sanatatii sistemului respirator. Curata depunerile de mucoase sau flegma din caile nazale, reduce durerile de gat si calmeaza gatul uscat. Are efect expectorant si impiedica obturarea cailor respiratorii. Este un excelent remediu pentru persoanele ce se confrunta cu astm bronsic, bronsita sau faringita.

Sarea de mare contraindicatii

Sarea de mare are o multime de avantaje, de la faptul ca adauga un plus de savoare si gust mancarurilor si pana la beneficiile pentru sanatate, insa nu trebuie consumată în exces.

Consumul de prea mult sodiu este asociat cu hipertensiunea arterială, osteoporoză, pietre la rinichi sau alte probleme de sanatate. Persoanele ce sufera de boli renale, hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă ar trebui să consume cu moderatie sare de mare.