Ceai de Matase de Porumb5 produse.

Arata 1 - 5 din 5 produse
Arata 1 - 5 din 5 produse

Ceai de Matase de Porumb

Ce este matasea de porumb?

Mătasea de porumb reprezinta acele fire lungi și mătăsoase care cresc pe știuleții de porumb, au rolul de a ajuta la polenizarea și creșterea porumbului, dar sunt utilizate și ca remediu in tradiția nativilor americani și a chinezilor pentru tratarea diverselor afectiuni.

In compozitia matasei de porumb intra flavonoide, saponine, taninuri, rezine, uleiuri volatile, alantoina, ergosterina, betaina, proteine (zeina, principala proteina a bobului de porumb, cu un continut important de acid glutamic si leucina), saruri de potasiu, minerale (fier, fosfor, magneziu, zinc), carotenoizi, vitamine de grup B, vitamina E, C, A, hidrocarburi, amidon. Mătasea de porumb poate fi folosită proaspătă, dar cel mai adesea este uscată înainte de a fi consumată ca ceai sau extract.

Matase de porumb beneficii

Este bogata in antioxidanti. Antioxidanții sunt substante care previn sau incetinesc ritmul de degradare celulara determinată de radicalii liberi. Stresul oxidativ este factorul principal care sta la baza unui număr crescut de afecțiuni cronice, inclusiv diabet, boli de inimă. Astfel, flavonoidele reduc stresul oxidativ și protejează împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Ar putea reduce colesterolul. Un studiu realizat pe animale a aratat că șoarecii cărora li s-a administrat extract de mătase de porumb au constatat reduceri semnificative ale colesterolului total și LDL (rău) si creșteri ale colesterolului HDL (bun).

Un alt studiu efectuat pe șoareci hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi, cei care au primit mătase de porumb au prezentat un colesterol total semnificativ mai scăzut decât cei care nu au primit acest supliment.

Poate mentine un nivel optim al tensiunii arteriale. Ceaiul de mătasea de porumb poate fi un tratament naturist eficient pentru cei ce se confrunta cu hipertensiune arterială. Elimina excesului de lichid din organism si ar putea fi o alternativă naturală la diureticele prescrise, care sunt folosite pentru a reduce tensiunea arterială. Tot un studiu pe șobolani a relatat faptul că extractul de mătase de porumb reduce semnificativ tensiunea arterială prin inhibarea activității enzimei de conversie a angiotensinei (ACE).

Are proprietati antiinflamatorii. Extractul de mătase de porumb poate reduce inflamația prin suprimarea activității a doi compuși inflamatori majori. Are in compozitia sa magneziu, care ajută mult la reglarea răspunsului inflamator al organismului.

Este de ajutor in cazul cistitelor sau infectiilor urinare. Are actiune diuretica, sustine irigarea căilor urinare și drenarea acumulărilor de săruri minerale din tractul urinar si reduce inflamatiile. 

Ceaiul de matase de porumb poate fi de ajutor pentru femeile aflate la menopauza sau menstruatie. In cazul in care va confruntati cu sindrom premenstrual sau perioada menstruatiei este una mai dificila puteti apela la matasea de porumb. Una sau doua cani pe zi va ajuta sa ameliorati simptomele specifice menstruatiei.

Poate scadea nivelul zaharului din sange si poate ajuta la gestionarea simptomelor diabetului. Un studiu pe animale a observat că șoarecii diabetici cărora li s-a administrat flavonoide de mătase de porumb au experimentat o scadere semnificativa a glicemiei, iar antioxidanții din porumb pot ajuta la prevenirea bolii renale diabetice.

Elimina nisipul si pietrele la rinichi. Ajuta la curatarea rinichilor, elimina bacteriile din tractul urinar, si previne infectiile. Menține sănătatea rinichilor prin efectul antiinflamator și diuretic, iar consumul de una-trei cani pe zi reduce riscul de formare a pietrelor la rinichi.

Ceai de matase de porumb - mod de administrare

Anumite cercetari sugerează faptul că mătasea de porumb este netoxică și că doze zilnice de până la 4,5 grame pe kilogram de greutate corporală (10 grame pe kg) sunt considerate sigure pentru majoritatea oamenilor.

Se recomanda o doza cuprinsa intre 400-450 mg luate de 2-3 ori pe zi.

In cazul ceaiului se face infuzie din 1 linguriță de plantă la 1 cană cu apă clocotită si se lasă acoperit 5 – 7 minute.

Ceai de matase de porumb contraindicatii

În cazul unui consum excesiv de ceai din mătase de porumb, pot apărea reacţii adverse precum:

Un nivel scazut de potasiu în sânge cauzat de efectul diuretic (ameţeală, crmape musculare, dureri de cap, diaree)

Pot aparea bătăi neregulate ale inimii, ca urmare a carenţei de potasiu – aceasta poate fi corectată printr-o dietă bogată în alimente care conţin acest mineral

Poate scadea nivelul glicemiei – persoanele care administreaza medicamente pentru scăderea glicemiei nu trebuie să consume acest tip de ceai fără să ceară mai întâi parerea medicului

Dacă ați avut o reacție alergică la porumb sau produse din porumb, ar trebui să evitați mătasea de porumb.

Sarcina și alăptarea: Mătasea de porumb este sigură pentru femeile însărcinate atunci când este utilizată în cantitățile care se găsesc în mod normal în alimente. In cantitati mai mari mătasea de porumb ar putea stimula uterul și poate provoca un avort spontan.

Daca aveti tensiune arterială crescută sau tensiune arterială scăzută : cantități mari de mătase de porumb pot interfera cu controlul acestor afecțiuni.