Ulei de Mac5 produse.

Arata 1 - 5 din 5 produse
Arata 1 - 5 din 5 produse

Ulei de Mac

Ce este macul?

Macul este o planta cu origini stravechi cultivata de mii de ani si regasita cu precadere in lanurile de cereale sau pe marginea drumurilor.

Uleiul de mac ce este?

Uleiul se obține din semințele mici de culoare închisă ale florii de mac ce sunt bogate in substante nutritive cu efecte deosebit de benefice pentru organism.

Ulei de mac valori nutritionale

O cană de 218 grame de ulei de mac are:

calorii 1927

218 g de grăsime lipidică totală

24,85 mg de vitamina E,

29,43 g de grăsimi saturate totale,

23,108 g de acid palmitic,

6,322 g de acid stearic,

42,946 g de grăsimi mononesaturate totale,

42,946 g de acid oleic,

136,032 g de grăsimi totale polinesaturate. de acid linoleic

602 mg de fitosteroli în aceeași porție.

Ulei de mac beneficii

Are un continut crescut de nutrienti, antioxidanti, fibre si grasimi vegetale. De asemenea, mai regasim in concentratii crescute si mangan, un mineral necesar in sinteza oaselor, formarea cartilajelor si pentru coagularea sangelui. Ahuta la absorbtia mai buna a aminoacizilor, grasimilor si a carbohidratilor. Mai contine cupru care ajuta organismul să utilizeze fierul din sânge si neutralizeaza radicalii liberi.

Grasimile sanatoase precum omega 3 si omega 6 si polifenolii ( un tip de antioxidant ) conlucreaza pentru a imbunatati sanatatea generala a organismului, reduc inflamatiile si scad riscul de a dezvolta boli de inima. 

Creste rezistenta la durere. Macul contine morfină, codeină, tebaină și alcaloizi de opiu cu un puternic efect de calmare a durerii și de inducere a somnului.

Are grija de inima si de sanatatea pielii. Uleiul de mac este bogat în grăsimi mono și polinesaturate deosebit de benefice pentru inimă și piele. O dieta bogata în grăsimi nesaturate scade considerabil riscul de a dezvolta un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Anumite cercetări sugereaza faptul ca aceste grăsimi prezente in uleiul de mac pot contribui la o accelerare a vindecarii rănilor si la prevenirea leziunilor solzoase atunci când este aplicat direct pe piele.

Imbunatateste digestia prin continutul crescut de fibre care sustine sanatatea intestinului, atenueaza constipatia sau diareea si previne inflamatiile.

Poate proteja impotriva diferitelor afectiuni prin continutul de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi.

Imbunatateste calitatea vederii. Deoarece zincul face parte din compozitia uleiului de mac, scade riscul instalarii degenerescentei maculare si poate mentine o vedere buna pentru mult timp.

Intareste sistemul imunitar, deoarece are cantitati insemnate de zinc care ajuta in lupta cu infectiile si cu riscul de a le dezvolta.

Are proprietati sedative, decongestionante si expectorante.

Este un adjuvant în reglarea nivelul glicemiei din sânge

 Uleiul de mac ameliorează stările de anxietate, durerile de cap şi ajută în caz de insomnii

Datorită vitaminei E, uleiul din seminte de mac are efect antioxidant şi încetineşte procesul de îmbătrânire

Protejeaza si hidrateaza pielea de daunele provocate de lumina soarelui, asigura o regenerare celulara si repara stratul epidermic al pielii. Intareste unghiile fragile, reduce ridurile si calmeaza pielea iritata.

Uleiul de mac este un ingredient minune in bucatarie. Completeaza gustul sosurilor, salatelor, si da o aroma aparte deserturilor sau prajiturilor.

Ulei de mac contraindicatii

Nu se recomanda persoanelor alergice la semințele de mac.

Persoanele care administreaza medicamente pentru colesterol, depresoare ale sistemului nervos, suprimă sistemul imunitar, analgezice și opiacee ar trebui să-l folosească cu prudență.

Un consum crescut de ulei de mac poate provoca somnolenţa şi dificutăţile respiratorii.

Ulei de mac mod de administrare

Se administreaza cate o lingurita de 2 ori pe zi.