Ulei de Oregano62 produse.

Arata 1 - 48 din 62 produse
Arata 1 - 48 din 62 produse

Ulei de Oregano

Ce este Uleiul de Oregano?

Uleiul de oregano este un produs extras din planta de oregano, Origanum Vulgare in compozitia caruia se regasesc doi dintre compusii sai extrem de importanti: carvacrolul si timolul. 

Printre ingredientele de baza ale uleiului de oregano se mai numara si compușii fenoli, terpene și terpenoide cu puternice proprietăți antioxidante care sunt responsabile si pentru parfumul patrunzator.

Carvacrolul reprezinta cel mai abundent fenol al uleiului de oregano, care functioneaza ca o bariera in cresterea, multiplicarea si stoparea diferitelor tipuri de bacterii. Are un miros usor intepator si persistent si un gust aromat, intens, picant, dar care poseda o gama larga de proprietati antibacteriene, antifungice, insecticide, antioxidante și chiar antitumorale.

Timolul se defineste drept un antifungic natural care intareste sistemul imunitar și protejează organismul împotriva toxinelor 

Acid rosmarinic este un antioxidant puternic ce actioneaza si protejeaza împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi

Uleiul de oregano a devenit popular si utilizat inca de pe vremea civilizațiilor antice grecești și romane ce îl utilizau cu precadere în scopuri medicinale. 

Ulei de Oregano Beneficii

Uz intern

Uleiul de oregano are deosebite proprietati antivirale, antibacteriane, antifungice, si antiparazitare fiind eficient in lupta impotriva infectiilor.

Uleiul de oregano are cea mai mare rata de succes atunci cand vine vorba de combaterea stafilococului auriu, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Candida, Giardia duodenalis. Staphylococcus aureus reprezinta una dintre cele mai comune cauze ale infecției, ducând la boli cum ar fi intoxicații alimentare sau infecții ale pielii. Intrucat stafilococul auriu este un agent patogen destul de puternic si rezistent, deseori se cauta o solutie pe cale naturista, iar uleiul de oregano reprezinta cea mai la indemana alternativa cu rezultate fara intarziere si de lunga durata.

Netratat la timp, stafilococul auriu poate cauza infecții respiratorii (otite, sinuzite, bronșite, traheite, amigdalite, pneumonii), infecții dermatologice (furunculul, foliculita, impetigo), varii infecții ale oaselor sau mușchilor (osteomielită, artrita septică, artrita reumatoidă,) infecții genito-urinare, sindromul pielii opărite (Ritter la nou-născuți, necroliza epidemică la vârstnici) sau infecții generalizate ( precum meningite, septicemii).

Carvacrolul din compozitia uleiului de oregano are capacitatea de a distruge orice fel de bacterii, virusuri sau paraziți. De asemenea, oamenii de știință  au dezvaluit faptul că uleiul de oregano sălbatic este superior antibioticelor sintetice în ceea ce privește distrugerea bacteriilor rezistente la tratamentul medicamentos.

Ulei de oregano pentru o digestie optima. Distruge bacteriile intestinale si reface flora intestinala. In plus, amelioreaza constipatia si diareea, indigestia si spasmele asociate sindromului de colon iritabil. Timolul actioneaza impotriva apariției arsurilor gastrice și a disconfortului de după masă.

Uleiul de oregano intareste sistemul imunitar, lupta impotriva bacteriilor si virusurilor si previne raceala si gripa. Reface imunitatea in cazul persoanelor ce s-au confruntat cu diferite boli infectioase grave si creste protectia organismului atunci cand intra in contact cu diversi agenti patogeni datorita proprietatilor antiinflamatorii, antibacteriene, antivirale și antifungice.

Uleiul de oregano previne infectiile respiratorii. Este benefic atât pentru infecţiile căilor respiratorii superioare, cât şi inferioare, bronsita dar si pentru curatarea sinusurilor intrucat are proprietati expectorante si antiseptice. In plus, contribuie la eliminarea mucusului si ofera o senzatie de calmare asupra gatului inflamat.

Uleiul de oregano ajuta la pierderea in greutate. Datorita ingredientului activ prezent in compozitie, carvacrolul reduce iritarea în țesutul adipos alb. 

Are actiune anticancerigena. Carvacrolul, cel mai important compus al uleiului de oregano si prezent intr-o cantitate generoasa poate ajuta la inhibarea celulelor canceroase si la stoparea evolutiei acestora impreuna cu acidul rosmarinic si timolul ce au efect antioxidant si antiseptic aparand tesuturile impotriva toxinelor si neutralizand radicalii liberi.

Amelioreaza cu succes durerile menstruale. Disconfortul abdominal, crampele musculare, senzatia de presiune in abdomen, durerea surda si de durata care poate iradia la nivelul spatelui pot fi combatute cu ajutorul uleiului de oregano. Se poate administra intern, respectiv 2- 3 picături puse în ceai pentru a ameliora durerile menstruale, sau extern se amestecă 2 până la 3 picături de ulei de oregano cu o linguriță de ulei de cocos, se aplică pe abdomen și se masează pentru a reduce crampele menstruale.

Poate fi de ajutor pentru diferite afectiuni ale pielii. Gratie proprietatilor sale antiseptice si antimicrobiene, uleiul de oregano se utilizeaza in cazul diferitelor eczeme si a psoriazisului, astfel distruge bacteriile, ciupercile sau fungii, mentinand pielea curata. Se pot aplica cateva picaturi, diluate, pe zona afectata.

Ajuta la combaterea infectiilor urinare. Datorita proprietăților antimicrobiene si antibacteriene puternice, are eficienta ridicata impotriva bacteriei E.coli, una dintre cauzele frecvente ale aparitiei infectiilor urinare.

Poate fi utilizat si in combaterea afectiunilor articulare si in special a artritei. Caldura generata prin masaj s-a dovedit a fi eficace in ameliorarea artritei. Prin efectul antiinflamator pe care il detine, uleiul de oregano combate inflamatia si durerea datorita continutului bogat de carvacrol si reda mobilitatea și flexibilitatea articulațiilor.

Ulei de Oregano salbatic

Uleiul de oregano poate fi utilizat cu succes si in cazul micozelor pielii sau ciuperca unghiei, negi sau vânătăi care apar pe suprafața pielii destul de des. Bogat in antioxidanți și compuși hidratanți, uleiul de oregano contribuie la întinerirea pielii și a cuticulelor, dar si la menținerea unghiilor sănătoase și puternice. Se unge usor zona afectata de 2-3 ori pe zi cu putina vata muiata. Pentru un efect sporit se poate asocia si cu uleiul de arbore de ceai.

Ulei de oregano poate ajuta la ameliorarea diferitelor infectii si iritatii ale pielii si scalpului, mancarimi, caderea parului, dar si combaterea matretii. Se pot folosi 1-2 picaturi de ulei de oregano in portia de sampon. De asemenea, se pot utiliza cateva picaturi impreuna cu o picatura de sapun sau gel de dus pentru o mai buna dezinfectare si pentru a scadea riscul contaminarii cu diversi agenti patogeni.

Uleiul de oregano se poate utiliza cu succes in cazul intepaturilor de insecte. Amelioreaza durerea si impiedica aparitia eventualelor iritatii ale pielii.

Uleiul de oregano are actiune benefica in cazul ranilor superficiale si pentru combaterea acneei si a cosurilor. Acneea reprezinta o infecție bacteriană care inflameaza pielea. Se aplică câteva picături de ulei de oregano pe zona afectată şi se freacă bine până se absoarbe în piele.

In cazul in care va confruntati cu dureri de urechi se recomanda sa puneti doua picaturi de ulei de oregano pe o discheta demachianta si sa aplicati pe zona dureroasa. Nu lăsați să intre în canalul auricular.

Se pot adauga 2 picături de ulei de oregano sălbatic pe periuța de dinți și se spală dantura și gingiile. Indeparteaza placa bacteriana, distruge bacteriile si microorganismele dăunătoare cavitatii bucale si ofera o respiratie proaspata.

Pentru candida bucala sau afte bucale - se pot pune 1-3 picaturi pe limba si zona afectata si inghititi dupa 2 minute. Procedura se aplica de 3 ori pe zi pana scapati de candida.

Inhalatii. In cazul infectiilor sinusale puneti cateva picaturi de ulei de oregano intr-o oala de apa fierbinte si inspirati aburul.

Se pot pune 2-3 picaturi de ulei de oregano in palma si se maseaza talpile picioarelor pentru a detensiona si a relaxa picioarele obosite şi umflate, dar poate reprezenta si o solutie eficienta împotriva transpiraţiei şi a mirosului neplăcut.

Previne senzația de greață și răul de miscare.

De asemenea, uleiul de oregano se recomanda in cazul persoanelor ce se confrunta cu stari de anxietate sau depresie, deoarece calmeaza psihicul si ofera o stare de bine.

Cate tipuri de Ulei de Oregano exista pe piata din Romania?

Uleiul de Oregano se imparte in 2 mari categorii:

Prima categorie si cea mai importanta este Uleiul de Oregano pentru consum intern, aprobat ca supliment alimentar de catre IBA (Institutul de Bioresurse Alimentare) din Romania si care se poate inghiti si consuma ca adjuvant in diferite tipuri de afectiuni

Cea de a doua categorie este Uleiul de Oregano esential si care se foloseste in Aromoterapie.

Se pot pune cateva picaturi de ulei de oregano in difuzorul de aromaterapie pentru purificarea aerului.

Datorita proprietatilor antibacteriene, antivirale si antifungice, uleiul de oregano contribuie la eliminarea agentilor patogeni din casa ta

Curata si dezinfecteaza locuinta datorita proprietatilor sale antifungice, antivirale si antibacteriene

Previne alergiile si alte afectiuni sezoniere (cum ar fi racelile sau starile gripele)

Poate contribui la imbunatatirea calitatii somnului

Are un efect benefic asupra sistemului respirator

Uleiul de oregano se poate administra in fiecare zi?

Administrat in dozele indicate, uleiul de oregano este considerat sigur.

Ce trebuie sa avem in vedere atunci cand alegem un ulei de oregano?

Cea mai importanta calitate a unui ulei de oregano este reprezentata de cantitatea de carvacrol pe care o contine. Cu cat concentratia de carvacrol este mai mare cu atat uleiul de oregano are actiune mai rapida in organism iar beneficiile incep sa apara intr-un timp mai scurt.

Proprietatile sale antivirale, antibacteriene si antifungice distrug parazitii si bacteriile rezistente chiar si la antibiotice.

Pe baza unor studii recente, uleiul de oregano a fost cel mai eficient în lupta cu stafilococul auriu rezistent la meticilină (MRSA). În timpul acestui studiu s-au folosit 18 tipuri de antibiotice de sinteză și uleiul de oregano in prealabil.

De câte ori pe zi se poate administra ulei de oregano?

Pentru uz intern, se pot administra 2 până la 4 picături de două ori pe zi timp de până la 10 zile.

Pentru uz extern, aplicați 2 până la 3 picături diluate pe zona afectată. 

Ulei de oregano contraindicatii

Nu se recomanda să administrati ulei de oregano dacă sunteți însărcinată sau alăptați ci doar in cazul in care medicul dumneavoastră vă spune că este în regulă.

Pe Plantum.ro gasesti ulei de oregano de la cei mai renumiti producatori:

Ulei de oregano salbatic cu minim 80% carvacrol in varianta de 10 si 30 ml de la Taica Concept

Mod de administrare:

Uz Intern

Luati intre 2 si 4 picaturi de Ulei de oregano cu pipeta si puneti intr-o lingurita de ulei de maslina, ulei de cocos, sau miere, dupa care inghitititi

Uz Extern

Se maseaza zonele cutanate simplu sau diluat, o data sau de doua ori pe zi. Se mai pot face bai sau injalatii o data sau de doua ori pe zi 

Ulei de oregano de la Provita, 15 ml

Young Living propune ulei de oregano in varianta de 15 ml

Ulei de oregano esential de la Dotera disponibil in varianta de 5 si 15 ml

Ulei de oregano de la Calivita, 30 ml

Ulei de Oregano cu 80% Carvacrol 20ML de la Nuvi Health

Adams propune ulei esential de oregano salbatic la 10 ml

Ulei esential de oregano de la Solaris, 10 ml

Vezi aici mai multe utilizari si beneficii ulei de oregano salbatic cu minim 80% Carvacrol