Ulei de Rapita5 produse.

Arata 1 - 5 din 5 produse
Arata 1 - 5 din 5 produse

Ulei de Rapita

Ce este uleiul de rapita?

De cum vine primavara este o bucurie sa vedem lanurile de rapita inflorite, de un galben intens, reprezantand o bogatie a naturii dar si un dar pentru sanatatea noastra. Uleiul de rapita este utilizat pe scară largă pentru gătit, coacere și prelucrarea alimentelor. Se obtine prin presarea mecanica a semintelor de rapita si poate fi utllizat cu succes in alimentatie, deoarece are multiple beneficii pentru sanatate.

Uleiul de rapiţă uşor după culoarea sa aurie, mirosul proeminent şi gustul aspru, usor dulceag, dar cu o usoara tenta amaruie.

Ulei de rapita - valori nutritionale

100 g ulei de rapiță aduce un aport de 884 kcal și conține:

7,3 g acizi grași saturați;

63,2 g acizi grași mononesaturați;

28,1 g acizi grași polinesaturați (Omega-3);

0,4 g acizi grași trans;

17,46 mg vitamina E (alfa-tocoferol);

71,3 µg vitamina K (filochinonă)

Ulei de rapita beneficii

Contine un nivel ridicat de steroli - un tip de antioxidant puternic si necesar cu rol in a mentine integritatea membranelor celulare si oferind protectie pielii impotriva radicalilor liberi. 

Mai are in compozitia sa fitosteroli care ajuta sistemul nostru imunitar să funcționeze la capacitate optimă.

Reprezinta o sursa excelenta de vitamina E cu proprietati antioxidante care susține sănătatea pielii, a parului, a ochilor dar și sistemul imunitar. Mai contine si vitamina K care are un rol esential in coagularea rapida a sangelui si mentinerea densitatii osoase.

Reprezinta o sursa buna de acizi grasi. Uleiul de rapiță este bogat in acizi grași omega-6 care ajută la funcționarea și dezvoltarea  armonioasa a creierului, precum și la mentinerea sanatatii părului și a oaselor. In plus, poate ajuta la menținerea sistemului reproducător și la reglarea metabolismului. Este o sursă bună de acid alfa-linolenic (ALA), un tip de grăsime omega-3 care in organism este transformată în acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA). Un consum regulat poate aduce beneficii pentru sănătatea inimii.

Sustine functiile creierului. Pe masura ce imbatranim funcția cognitivă scade  si suntem mai predispusi la aparitia unor afectiuni precum boala Alzheimer și demența. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi împiedică degradarea creierului, care poate opri conexiunile neuronale.

Reduce inflamatiile si durerile articulare - datorita prezentei acidului gras alfa-linoleic denumit si omega 3. Persoanele care sufera de artrita pot folosi uleiului de rapita pentru a-si ameliora starea. Beneficiile uleiului de rapita pot fi vizibile si in alte afectiuni inflamatorii, cum ar fi boli ale tractului digestiv.

Are proprietati anticancerigene. Uleiul de rapita este o sursă de acid alfa-linoleic care poate avea efecte benefice impotriva mutatiilor celulelor, a caror consecinta este dezvoltarea cancerului. Reduce considerabil riscul aparitei cancerului de colon si scade incidenta aparitiei tumorilor la animale cu 50%, comparativ cu uleiul de porumb.

Nu are gust și este versatil. Uleiul de rapiță are o aromă foarte blândă, ceea ce ii permite să fie folosit pentru o varietate de preparate. Poate fi adaugat in dressinguri de salate sau ca ingredient principal pentru a sota mancarea. Are un gust natural si nu schimba aromele felurilor de mancare. Este un excelent inlocuitor al margarinei si untulului din dulciuri. În plus, poate fi servit la temperatura camerei sau gătit. Are un punct de fum ridicat, nu este toxic ceea ce ne asigura ca radicalii liberi periculoși nu sunt eliberați in timpul gătitului.

Funcționează bine în sosurile de salată, sosuri și coacere și poate fi folosit pentru prăjirea în tigaie fără a adăuga nicio aromă suplimentară preparatului dumneavoastră.

Nu conține conservanți artificiali și nu conține grăsimi trans și MG

Este excelent pentru cei ce tin diverse diete cum ar fi: vegetariana, fără gluten, cușer și halal. Uleiul de rapiță nu contine gluten, este vegetarian, Halal și Kosher, ceea ce îl plaseaza in topul celor mai indicate uleiuri de gătit intrucat este o opțiune sănătoasă de grăsimi mononesaturate.

Are cel mai scăzut conținut de grăsimi saturate dintre toate tipurile de ulei – mai puțin de jumătate din cel al uleiului de măsline

Poate fi folosit si in industria cosmetica deoarece este bogat in vitaminele A si E care sunt o adevarata minune pentru pielea ridata sau imbatranita si contribuie la recapatarea tonusul si a supletii.

Ulei de rapita contraindicatii

Uleiul de rapiță poate provoca alergii persoanelor care prezintă sensibilitate la unii compuși alimentari. Reacțiile adverse pot include stari de vomă, dureri în piept și dificultăți de respirație.

Uleiul de rapita - conditii de pastrare

Se recomanda pastrarea lui la loc racoros, ferit de actiunea directa a razelor solare.

Dupa deschidere se recomanda a se pastra la temperaturi sub 15 grade C si a se consuma intr-un interval de 60 de zile.