Miere Poliflora20 produse.

Arata 1 - 20 din 20 produse
Arata 1 - 20 din 20 produse

Miere polifloră

Despre mierea poliflora

Mierea de flori sălbatice numită si polifloră se obtine din nectarul plantelor sălbatice de pe câmpuri și pajiști sau chiar din pădure.

Este una dintre cele mai aromate tipuri de miere cu o mare valoare nutritiva si recomandata pentru uz terapeutic sau profilactic, atat copiilor cat si adultilor.

Culoarea mierii poliflore difera fata de celelalte sortimente osciland de la un galben deschis, roșiatic sau portocaliu în funcție de sezonul în care sunt culese florile. 

Gustul este intens, aromat si parfumat, are o compozitie complexa si bogata în vitamine ( B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K ) săruri minerale ( Fe, Ca, Mg, Bor ) enzime, acizi organici și hormoni, glucoză și fructoză.

Miere poliflora beneficii

Are un puternic efect de stimulare a sistemului imunitar. Cu un continut bogat de polen, mierea poliflora are o puternica activitate imuno-modulatoare, ceea e face ca sistemul imunitar sa impiedice aparitia si dezvoltarea infectiilor si a diferitelor boli. Conținutul crescut de vitamina C din polen contribuie la reducerea inflamației gratie proprietăților antimicrobiene și antibiotice.

Aliat de nadejde pentru răceli, gripă sau infecții respiratorii. 

Proprietățile antibacteriene, antiseptice și antibiotice, impiedica inmultirea bacteriilor, avand efect de întărire a sistemului imunitar, dar si un adjuvant pentru tratamentul infecțiilor tractului respirator precum răceala, gripa, sinuzita, bronșita sau laringita.

Alunga tusea și amelioreaza durerile de gât. Consumul de miere poliflora formeaza un scut protector pentru mucoasa gâtului, diminuand inflamațiile sau iritatiile. 

Mierea poliflora este bogata in antioxidanti.

Cu cât culoarea este mai închisă cu atat pigmentii naturali pe car eii contine au activitate antioxidanta mai mare. 

Poate fi administrata in siguranta de persoanele ce se confrunta des cu probleme ale stomacului.

Consumul regulat de miere poliflora amelioreaza si calmeaza iritatia mucoasei stomacului sau diferitele tulburari de stomac precum gastrita. In plus, prin continul mare de zaharuri ce actioneaza ca un prebiotic poate îmbunătăți tranzitul și regla digestia. 

Previne constipatia, diareea si indigestia.

Consumul regulat de miere poliflora ajuta in cazul episoadelor de constipație dar are si efect de stimulare a tranzitului.

Se recomandată în caz de oboseala fizica sau psihica, stari de convalescenta datorita prezentei continutului de vitamine din complexul B si aportului nutritional foarte mare. Organismul își recapătă vitalitatea si energia.

Stimulează creșterea producției de globule roșii din sânge și implicit crește nivelul de hemoglobina datorită conținutului mare de fier.

Intensifica pofta de mâncare - se recomanda cu precadere in cazul copiilor, deoarece are un continut ridicat de vitamine și minerale.

Are actiune benefica asupra ficatului și a inimii - îmbunătățește circulația sanguină și menține ficatul bine hrănit, asigurând o rezervă optimă de glicogen necesară organismului

Previne demineralizarea oaselor și stimulează creșterea acestora datorită nivelului crescut de calciu

Ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor, arsurilor si a cicatricelor. Datorita efectelor antibacteriene intensifica vindecarea mai rapida a ranilor si ajuta la regenerarea tesuturilor. Se aplică miere crudă pe bandajele folosite.

Se poate folosi sub forma de masti si in cazul persoanelor ce se confrunta cu acnee intrucat, are proprietati antibacteriene, are efect dezinfectant asupra pielii si impiedica aparitia cosurilor si a petelor.

Are acțiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică, expectorantă, antispastică, antitusivă și calmantă

Îmbunătățește diureza, elimina toxinele si crește capacitatea de apărare a organismului.

Ajută la îmbunătățirea calității somnului

Miere poliflora contraindicatii

A nu se administra copiilor sub 1an si diabeticilor.


Pentru a nu-si pierde din proprietati este recomandat a nu se adauga in lichide ce depasesc temperatura de 38 °C.


Persoanele ce sufera de diabet NU vor consuma miere si produse din miere decât sub îndrumarea medicului!