Ulei de Lavanda5 produse.

Arata 1 - 5 din 5 produse
Arata 1 - 5 din 5 produse

Ulei de Lavanda

Cum se obtine uleiul de lavanda

Uleiul de lavandă se realizeaza printr-un proces de distilare cu abur în care florile sunt aburite, aburul este captat, iar uleiul este separat și colectat din apă. Denumirea stiintifica este Lavandula angustifolia si se remarca prin: aroma intensa, parfumul proaspăt, dulce, care are efect calmant, relaxant și revigorant. Isi are originea in Marea Mediterană si Peninsula Arabă.

Ulei de lavanda beneficii

Ajuta la gestionarea stresului si la eliberarea starilor de anxietate, depresie, epuizare sau nervozitate. Uleiul de lavanda are efect calmant si linistitor asupra sistemului nervos. Poate contribui la stimularea memoriei si a concentrarii, imbunatateste starea de spirit si poate preveni aparitia unor tulburari ale sistemului precum accidentul vascular cerebral.

Poate fi considerat un tratament naturist impotriva durerilor de cap suparatoare sau a migrenelor. Este un excelent sedativ, calmant ce detensioneaza si relaxeaza corpul si mintea. Puteti aplica intre 2-4 picaturi in zona tamplelor si a cefei.

Uleiul esential de lavanda te ajuta sa ai un somn odihnitor. Este excelent pentru relaxare înainte de ora culcării deoarece reduce starile de insomnie, timpul necesar pentru a adormi si confera un somn de calitate si odihnitor. 

Puteti face o baie relaxanta in care sa adaugati cate 5-10ml de ulei de lavanda. Va imbunatati circulatia sanguina si va va elibera de stresul acumulat pe tot parcursul zilei.

In cazul in care aveti rau de miscare, va confruntati cu stari de ameteala sau senzatii de greata, puteti pune 1-2 picaturi de ulei de lavanda in palma si sa inspirati mirosul.

Este nemaipomenit in sezonul rece atunci cand virozele si racelile ne dau tarcoale. Daca va confruntati cu o tuse persistenta, astm sau bronsita, puteti pune cateva picaturi de ulei in difuzorul de aromaterapie sa faceti inhalatii sau sa il aplicati local pe gat, spate sau piept.

In cazul persoanelor ce se confrunta des cu dureri reumatice sau articulare, masajul cu ulei de lavanda este ideal, deoarece detensioneaza muschii si are efect calmant.

Are proprietati antifungice si antimicrobiene fiind ideal pentru diferitele afectiuni ale pielii cum ar fi: acnee, abcese, candida, dermatită, eczeme, psoriazis, arsuri solare, herpes sau pete pigmentare. 

Uleiul esențial de lavandă este recunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii. Ajută la tratarea mai rapida a cicatricilor lasate de acnee și a petelor pigmentare, calmeaza pielea si ofera stralucire tenului.

Dizolvat in ulei vegetal este regenerator celular si reparator cutanat, cicatrizant ce ajuta la refacerea pielii ranite sau afectate.

Are efect benefic asupra mentinerii sanatatii parului. 

Uleiul de lavandă contribuie la creșterea si regenerarea părului, dar si la ameliorarea diverselor probleme ale scalpului: alopecia, mătreața, dar si la reducerea inflamatiilor acestuia. Puteti face o masca din ulei de argan si 2-3 picaturi de ulei de lavanda, aplicati pe par, lasati sa actioneze 15 minute dupa care clatiti.

Poate preveni aparitia ridurilor. Uleiul de lavanda este bogat in antioxidanti care neutralizeaza radicalii liberi si reduc stresul oxidativ. Puteti amesteca cateva picaturi de ulei de lavanda cu ulei de cocos si aplicati o data pe zi.

Poate fi folosit pe post de repelant pentru alungarea insectelor sau pentru ameliorarea mâncărimii, a durerii sau a rosetii. Puteti pune cateva picaturi de ulei de lavanda intr-o sticluta de apa. Agitati si pulverizati ori de cate ori este nevoie.

Ulei de lavanda contraindicatii

A se evita utilizarea de catre persoanele hipertensive, de catre femeile insarcinate sau care alapteaza.

A nu se lasa la indemana copiilor.

A nu se inghiti. A nu se introduce in ochi sau membrane mucoase.