Ceai de Pelin5 produse.

Arata 1 - 5 din 5 produse
Arata 1 - 5 din 5 produse

Esti in categoria Ceai de Pelin

Cum actioneaza pelinul în corp?

În mod tradițional, pelinul este considerat un remediu util pentru problemele cu ficatul și vezica biliară. Pelinul conține agenți amari puternici cunoscuți sub numele de absintină și anabsintină, care stimulează funcția digestivă și pe cea a vezicii biliare. Se crede că pelinul stimulează digestia și ameliorează spasmele din tractul intestinal.

Cum se administreaza pelinul?

Pelinul se poate consuma ca ceai sau folosit ca extract. Frunzele uscate (nu proaspete) pot fi folosite la prepararea ceaiului de pelin. Rețetă de ceai de pelin: Lăsați 1/2 până la 1 linguriță de frunze de pelin uscate să stea într-o cană (250 ml) de apă clocotită.

Se poate bea ceai de pelin in fiecare zi?

Pelinul este relativ sigur pentru utilizarea pe termen scurt de două până la patru săptămâni. Utilizarea pe termen lung timp de 4 sau mai multe săptămâni și / sau administrarea unor cantități mai mari decât cele recomandate poate provoca reacții adverse grave. Acestea includ probleme de somn, vărsături, greață, amețeli, halucinații, necesitatea de a vă mișca constant și convulsii.

Ceai de pelin beneficii:

Ceaiul de pelin stimuleaza si imbunatateste digestia

Ceaiul de pelin amelioreaza afectiune gastrointestinale, regleaza tranzitul intestinal, reduce balonarea, flatulenta si indigestia.

Ceaiul de pelin calmeaza durerile menstruale. In cazul dismenoreei se consuma ceai de pelin de trei ori pe zi.

Ceaiul de pelin intareste sistemul imunitar si amelioreaza simptomele racelii. In plus reduce durerile de cap.

Ceaiul de pelin calmeaza tusea. Consumat de 2 ori pe zi, ceaiul de pelin amelioreaza tusea cauzata de bronsita sau pneumonie.

Ceaiul de pelin trateaza hemoroizii. Aplicat in zona anală poate trata hemoroizii externi.

Ceaiul de pelin actioneaza in tratarea bolii Crohn. Un consum zilnic de ceai de pelin reduce simptomele bolii Crohn.

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a bea ceai de pelin?

Se pot lua zilnic 20-30 de picături în apă sau ceai timp de până la două săptămâni. Pentru a rezolva pierderea poftei de mâncare, luați cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Pentru persoanele cu probleme digestive, luați după mese de două ori pe zi. Ca înlocuitor al ceaiului, luați 15 picături din tinctura de pelin amestecată cu un pahar cu apă.

Pentru cine nu este indicat consumul de ceai de pelin?

Nu trebuie să administrati ceai de pelin dacă sunteți gravidă, deoarece poate provoca un avort spontan. Femeile care alăptează și copiii de asemenea, trebuie să evite această plantă.

Pe Plantum.ro gasesti ceai de pelin de la cei mai cunoscuti producatori:

Ceai de pelin la 50 g de la Adserv

Ceai de pelin la 50 g de la Stefmar

Ceai de pelin de la Stefmar sub forma de plicuri

Ceai de pelin la 50 g de la Cyani