Faina de Orez 5 produse.

Arata 1 - 5 din 5 produse
Arata 1 - 5 din 5 produse

Faina de orez

Ce este si cum se obtine faina de orez?

Faina de orez se obtine prin macinarea fina a orezului. O caracteristica importanta pentru acest tip de faina este ca nu contine gluten, ceea ce o face ideala pentru produsele de panificatie, patiserie sau cofetarie.

Faina de orez beneficii

Culoarea sa variază de la alb la maro (variaza in functie de conținutul de tărâțe)

Este considerata hipoalergenic

Constituie o sursă bogată de minerale, precum, zinc, magneziu, seleniu, mangan, antioxidanți, fibre, complex de vitamina B cu rol in remineralizarea organismului. 

Este o sursa de fibre insolubile ce conferă senzația de sațietate, asigura o digestie optima si regleaza metabolismul

Este o sursă buna de antioxidanți care lupta impotriva radicalilor liberi, incetinesc procesul de imbatranire prematura si previn aparitia cancerului

Contine o serie de carbohidrati complecsi care mentin un nivel optim al glicemiei

Un beneficiu major il constituie lipsa totala a glutenului, ceea ce inseamna ca persoanele cu boala celiaca o pot folosi cu incredere sau cei ce tin o anumita dieta.

Textura fainii de orez este netedă și fina putand fi integrata cu ușurință in bucatarie si inlocuind cu succes făina universală.

Este un agent de îngroșare excelent și poate fi folosita pentru prepararea diverselor sosuri, supe sau creme. Când vine vorba de coacere o puteți folosi pentru fursecuri, prăjituri și chiar si pentru prepararea pastelor in casa.

Sustine sanatatea ficatului gratie unui nutrient important din compozitie, colina, care ajuta la transportul colesterolului si al trigliceridelor din ficat spre alte zone din organism

Are beneficii multiple si in cosmetica. Poti elimina excesul de sebum de pe fata prin masarea usoara cu faina de orez pe fata. Veti observa cum sebumul este absorbit iar machiajul va ramane intact pe tot parcursul zilei.

Este folosita deseori in creme antirid sau cremele pentru bebelusi, deoarece matifiaza si ofera un aspect tineresc al pielii.

Se mai poate folosi pe post de exfoliant pentru a indeparta celulele moarte, lasand tenul curat, luminos si proaspat. 

Se amestecă o linguriță de făină de orez cu o jumătate de linguriță de miere. Dacă simțiți că amestecul este prea gros, aplicati pe fata, lasati sa acționeze timp de două minute și apoi clătiți.

Se poate aplica in fiecare zi pentru diferite afectiuni precum: acnee, impuritati, eliminarea petelor si chiar a cearcanelor. Are proprietati antiinflamatorii si antioxidante care protejeaza impotriva radiatiilor UV, prevenind degradarea pielii.

Retete cu faina de orez

Briose cu afine din faina de orez. Puteti incerca aceasta reteta simpla, delicioasa cu faina de orez, mai ales daca sunteti sensibil la gluten. 

Ingrediente necesare pentru 6 briose cu afine

  • Zahăr: 4 linguri
  • Făină albă de orez: 1 cană și 1 ½ linguriță
  • Ulei: 2 linguri și 1 linguriță
  • Ou: 1
  • Lapte: ½ cană
  • Praf de copt: 2 lingurite
  • Sare: ½ lingurita
  • Coaja de lămâie sau lime rasă: ½ linguriță
  • Afine proaspete: ½ cană

Mod de preparare

Pasul 1: Preincalziti cuptorul la 200°C și ungenti tava pentru brioșe

Pasul 2: Pregatiti compozitia. Adăugați 2 linguri de zahăr, 1 linguriță și jumătate de făină de orez alb și 1 linguriță de ulei într-un castron și amestecați pana se combina. Opriți când amestecul ajunge la o textură nisipoasă.

Pasul 3: Pregătiți ingredientele uscate.

Amesteca bine restul de faina de orez alb si zaharul cu praful de copt, lamaie (sau coaja de lime) si sare. Adăugați afinele și amestecați.

Pasul 4: Amestecați ingredientele uscate cu cele umede.

Într-un alt castron, amestecați bine oul, laptele și 2 linguri de ulei, apoi adăugați ingredientele uscate. Amestecati totul pana se omogenizeaza.

Pasul 5: Introduceti briosele la cuptor.

Coaceți brioșele timp de 15 până la 20 de minute, până când devin ușor maronii pe margini. 

Pofta buna!

Clatine cu faina de orez.

Clătite vegane și fără gluten

Puneti faina, banana si laptele de migdale intr-un robot de bucatarie si amestecati pana obtineti un aluat omogen. Se toarnă amestecul într-un castron. Se încălzește o tigaie antiaderentă de 20 până la 25 cm și se unge cu puțin ulei.

Turnați puțin din aluat și învârtiți-l în jurul tigaii pentru a face o clătită de dimensiune completă. Lasati 1-2 minute, pe ambele parti sau pana devin aurii la margini. La final adaugati sos de afine, nuci pecan și sirop de arțar.

Faina de orez contraindicatii

Nu se recomanda persoanelor cu sensibilitate crescuta la orez, celor ce se confrunta des cu constipația sau persoanelor cu obezitate.