Propolis Brut 6 produse.

Arata 1 - 6 din 6 produse
Arata 1 - 6 din 6 produse

Propolis Brut

Despre propolis

Propolisul este un amestec natural de rășini produs de albinele melifere din substanțe colectate din părți ale plantelor, muguri și ramuri tinere.

In ceea ce priveste compozitia propolisului, aceasta variaza in functie de tipul de plante pe care albinele le au la indemana dar si in functie de anotimpul in care sunt culese, de aceea si culoarea, gustul sau proprietatile medicinale pot fi si ele diferite.

Propolisul este un agent natural cu importante proprietati antibacteriene, antiinflamatoare și antifungice.

Propolis brut - compozitie chimica

In compozitia propolisului, se remarca o varietate de substante cu efecte terapeutice deosebite, precum: derivatii flavonici, acid ferulic (activ contra germenilor Gram pozitiv si Gram negativ), ceara aminoacizi, fermenti, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, strontiu), o serie de substante antibiotice, rasini sau acizi aromatici.

Proportia substantelor este urmatoarea: 55% rasini si balsamuri, 30% ceruri si 10% uleuri eterice.

Regasim, de asemenea, derivatii flavonici (flavonoidele) care au o activitate pozitiva asupra capilarelor, asupra permeabilitatii si fragilitatii vaselor de sange cu efect vasodilatator.

Flavonoidele au o vasta activitate asupra sistemului digestiv (fluidifica bila, antimicrobian digestiv in enterite si colite), asupra sistemului endocrin (tiroida, pancreas, suprarenale) cu efect antimicrobian, antiparazitar si antivirotic.

Acidul ferulic are actiune antibacteriana (bactericida si bacteriostatica) fiind de mare ajutor in combaterea ranilor greu tratabile

Propolis brut beneficii

Propolisul este bogat in flavonoide, un tip de antioxidanti care poseda proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice.

Accelereaza vindecarea ranilor. Propolisul are in compozitia sa anumite tipuri de flavonoizi care au actiune antifungica, ceea ce grabeste vindecarea, cicatrizarea mai rapida a arsurilor si refacerea de noi celule ale pielii. 

Poate tine sub control herpesul bucal - Propolisul brut tine sub control virusul herpetic si impiedica aparitia unor viitoare focare. 

Poseda proprietati anticancerigene. Administrarea regulata a propolisului are rezultate benefice asupra organismului prin faptul ca împiedica înmulțirea necontrolata a celulelor canceroase și reduce si posibilitatea ca celulele existente să devină canceroase în timp.

Este un scut protector pentru sistemul imunitar – Administrarea de propolis brut in sezonul rece demonstreaza ca suntem mai feriti si protejati impotriva racelilor si a gripei gratie proprietăților antimicrobiene capabile sa distruga cu succes bacteriile si virusurile.

Mentine un sistem osos sanatos si puternic. Poate nu stiati dar propolisul ajuta si in cazul diferitelor afectiuni ale sistemului osos. In compozitia acestuia, regasim esterul fenetilic al acidului cafeic, un compus destul de puternic care tine in frau bolile osteolitice ale oaselor. In plus, elimina compușii inflamatori raspunzatori de aparitia diferitelor boli, printre cele mai comune, amintim osteoporoza.

Poate fi de ajutor in tratarea alergiilor

Propolisul este uimitor si atunci cand vine vorba de a calma simptomele alergiilor sezoniere.

Histamina este responsabila de efectele produse de alergii: stranut, ochi lacrimati, nas care curge. In loc sa apelam la medicamente specifice pentru a combate alergiile, putem apela si la un tratament naturist ce are in prim plan propolisul brut care poate fi la fel de eficient în ameliorarea simptomelor rinitei alergice prin inhibarea eliberării histaminei.

Propolisul ucide celulele canceroase de colon

Propolisul are un mare potențial anticancerigen și o activitate antimicrobiana destul de puternica. S-a descoperit ca un consum regulat de propolis este capabil sa distruga celulele canceroase acumulate in colon si impiedica alimentarea cu sange a acestor celule, neafectandu-le si pe cele sanatoase.

Poate fi considerat un supliment de nelipsit din alimentatia sportivilor

Propolisul reprezinta cea mai buna sursa de antioxidanti si poate fi consumat de sportivi, deoarece îi protejeaza pe acestia de supraîncălzire, instalarea oboselii imediate promovand cu succes performanta atletica.

Unul dintre ingredientele active ale propolisului, cunoscut sub numele de esterul fenetilic al acidului cafeic, are puternice proprietati antioxidante, antiinflamatorii și antivirale.

Este un remediu natural impotriva negilor

Propolisul prezintă o activitate puternică împotriva negilor si a verucilor, tot datorita activitatii antimicrobiene si antifungice puternice.

Are actiune stimulatoare asupra sistemului nervos

Inlatura stresul, durerile de cap si migrenele.

Combate afectiune gastro-intestinale

Propolisul actioneaza ca un balsam pentru mucoasa stomacului, reduce hiperaciditatea şi grăbeşte procesul de vindecare in cazul ulcerului sau gastritei.


Propolis brut se inghite ?

Se recomanda cate 1g de trei ori pe zi, se mesteca bine timp de minim 15 minute după care se înghite. 

Pentru copiii peste 6 ani, se recomanda intre 0,3-0,5 grame de trei ori pe zi.

Propolis brut - contraindicatii

Nu se recomandă persoanelor alergice la propolis.