Faina de mei 2 produse.

Arata 1 - 2 din 2 produse
Arata 1 - 2 din 2 produse

Faina de Mei

Despre mei

Meiul este un tip de cereala ce face parte din familia de iarba Poaceae. Este cultivata si consumata pe scara larga in tari din Africa si Asia, deoarece este rezistent la seceta si cu importante beneficii pentru organism.

Făina de mei este făcută din semințe de mei, o sămânță mică, rotundă, galbenă, cu o aromă ușor dulce, asemănătoare porumbului. Atunci cand este măcinata este asemanatoare cu făina de porumb, galbenă la care se adaugă o aromă ușor dulce.

Faina de mei beneficii

Constituie o sursă importanta de proteine, fibre, vitamine (complexul de vitamine B, vitamina E), minerale și aminoacizi.

Ajută la o absorbție redusă a carbohidraților și a grăsimilor, protejează vasele de sânge de arteroscleroză. Este foarte bogată în enzime digestive.

Nu conține gluten, astfel ca poate fi consumata in siguranya de persoanele cu boala celiaca sau intoleranta la gluten. Se digeră ușor și ajută la reglarea mișcărilor intestinale.

Este o buna sursa de antioxidanti fiind bogata in bogata în compuși fenolici cum ar fi acid ferulic și catechine care neutralizeaza radicalii liberii si protejeaza organismul impotriva stresului oxidativ. Acidul ferulic are proprietati antiinflamatorii, actioneaza ca un scut protector si asigura o vindecare mai rapida a ranilor.

Faina de mei este sustine sanatatea inimii. Are un continut bogat in magneziu si vitamina B3 cu rol in reglarea ritmului cardiac si reducerea nivelului de colesterol si trigliceride care pot declansa anumite boli de inima.

Mentine sub control nivelul zaharului din sange. Reprezinta o excelenta sursa de fibre și polizaharide cu rol in echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. Are un indice glicemic scăzut si poate fi integrata in diverse preparate, fiind ideala pentru persoanele cu diabet.

Poate preveni aparitia calculilor biliari. Faina de mei este o sursa buna de fibre insolubile ce ar putea ajuta la prevenirea aparitiei calculilor biliari

Poate imbunatati starea de spirit. In compozitia sa, este prezenta o concentratie crescuta de triptofan care poate reduce starile de depresie și anxietate.

Făina de mei este alcalină si poate fi utilizată cu succes în combaterea acidozei.

Meiul îmbunătățește elasticitatea pielii. Cu un continut bogat în aminoacizi precum lizina și L-prolină ajută la crearea de colagen în organism, ce conferă structură țesutului pielii. Imbunatateste elasticitatea pielii și reduce riscul aparitiei ridurilor.

Faina de mei - cum se consuma

Se poate folosi într-o varietate de feluri de mâncare, inclusiv terci, salată, prăjituri si budinci.

Faina de mei contraindicatii

Faina de mei este sigura atunci când este consumata într-o cantitate moderată. Persoanele care sunt alergice sau hipersensibile la mei ar trebui să evite consumul acesteia.