Miere de Salcam 20 produse.

Arata 1 - 20 din 20 produse
Arata 1 - 20 din 20 produse

Miere de salcam 

Ce trebuie sa stim despre mierea de salcam?

Reprezinta unul dintre sortimentele cele mai cunoscute, apreciate, consumate si delicioase. Chiar denumirea ne indica faptul ca se obtine din florile de salcam. Printre caracteristicele definitorii ale acestui tip de miere se evidentiaza culoarea alb-galbuie, extrem de frumoasa, stralucitoare si translucida, textura usoara, mirosul floral iar gustul este dulce, aromat si fin.

O trasatura distinctiva a mierii de salcam o reprezinta proprietatea de a se mentine in stare fluida pentru mult timp, adica se zahariseste mult mai greu fata de celelalte tipuri de miere, deoarece are la baza o concentratie crescuta de zaharuri, cum ar fi fructoză și glucoză, care reprezintă un procent de 70% din compoziția acesteia. Acest lucru ii confera o garantie a calitatii.

Cum se obtine mierea de salcam?


Mierea de salcâm este obţinută de albine din nectarul florilor de salcâm la care se adauga si nectarul mai multor tipuri de flori.

Pentru ca o miere sa fie considerata de salcâm, trebuie ca conţină cel putin 20% miere provenita din polenul florilor de salcâm:

între 20 si 25% este miere de calitatea a II-a, între 25-30% miere de calitatea I-a, si peste 30% este miere superioara.

Miere salcam compozitie

Mierea de salcam constituie o sursa bogata de vitamine ( cu precadere complexul de B1, B2, B6 si B12), minerale ( fosfor, potasiu, cupru, fier, calciu, mangan ), compusi aromatici, acizi organici, flavoane, falvonoida, dextrina si diversi compusi ai azotului. 

Acest tip de miere are un continut de fructoza cu pana la 41,7% mai ridicat decat al altor tipuri de miere.In plus, mai regasim zaharoza si maltoza intr-o proportie de 10%, la care se mai adauga si glucoza in proportie de 34,7%.

Poate fi considerata un înlocuitor sănătos al zahărului rafinat gratie prezentei intr-o concetratie ridicata a fructozei care ii garanteaza un gust placut si rafinat, de aceea poate servi la indulcirea diferitelor produse de patiserie, dulciuri sau bauturi precum sucuri, lactate sau fructe, pastrandu-le aroma intacta.

Miere de salcam beneficii

Reduce stresul si combate insomniile. Puteti lua 1-2 lingurite seara, ori le puteti adauga in paharul cu lapte, inainte de culcare, veti observa ca are un efect calmant si relaxant si vă va ajuta sa aveti un somn linistit si de calitate

Mentine un nivel optim al tensiunii arteriale şi contribuie la echilibrarea compoziţiei sângelui, crescând astfel nivelul de hemoglobină.

Datorita proprietăților antibiotice naturale ajuta si la curatarea si detoxifierea ficatului.

Intareste sistemul imunitar. 

Printre substantele prezente in compozitie se numara si peroxidul de hidrogen care în mod natural este o componentă antibacteriană puternică. Poate ajuta la prevenirea raspandirii infecțiilor în organism și ajuta la stimularea constanta a sistemului imunitar

Poate ajuta la pierderea în greutate

Mierea de salcâm poate fi de ajutor in procesul de slăbire, atunci cand este amestecata cu apă sau lapte, deoarece inhiba pofta de dulce si nu veti mai simti nevoia de a consuma diferite gustari care pot avea un aport caloric crescut.

De asemenea, are efect de stimulare a metabolismului, ceea ce poate fi de ajutor in lupta cu kilogramele in plus.

Este utilizata pentru tratarea diferitelor afectiuni digestive, in special gastrite sau ulcer. Se pot folosi 1-2 lingurite diluate in apa calda si se administreaza inainte de masa fiind de ajutor in atenuarea aciditatii gastrice si la calmarea arsurilor. 

Îmbunătățește circulația sângelui. Acest produs apicol stimuleaza producerea de globule rosii si trombocite ce au efect asupra imbunatatirii fluxului sanguin si pot favoriza o mai buna circulatie sanguina.

Bogatia de vitamine si minerale, face ca mierea de salcam sa constituie un adjuvant de succes ce poate fi folosit de persoanele ce se confrunta cu anemia. Aportul de calciu crescut poate ajuta persoanele care suferă de scleroză.

Mierea de salcâm este ideală pentru vindecarea tusei, deoarece are un efect antiseptic. Așadar în caz de viroză respiratorie se poate apela cu încredere la miere.

Stimuleaza pofta de mancare

Intensifica activitatea creierului, de aceea se recomanda cu precadere persoanelor care sunt supuse unor activitati intelectuale intense.

Accelereaza vindecarea rănilor, arsurilor și cicatricilor deoarece are proprietati antimicrobiene - se aplică miere crudă pe bandajele folosite.

Mierea de salcam este fara indoiala un excelent tonic pentru copii, batrani, sportivi, convalescenti, femei gravide sau care alapteaza, deoarece intareste sistemul imunitar, crește rezistența la efort fizic și intelectual și ne reda energia si vitalitatea în cazuri de surmenaj, oboseală, astenie.

Are proprietati laxative, deci poate fi consumata cu incredere de persoanele ce se confrunta des cu probleme de constipatie

Reduce nivelul zaharului din sange.

Are un continut scazut de zaharoza ceea ce permite sa fie folosita drept indulcitor natural in majoritatea preparatelor si sa puteti avea control asupra nivelului de zahar. Chiar si persoanele cu hipoglicemie cronică, pot folosi mierea de salcam deoarece asigura un echilibru al nivelului de zahar din sânge

Reprezinta un antioxidant natural datorită conținutului său ridicat de flavonoid, care ajută la prevenirea îmbătrânirii celulare premature.

Mierea de salcam va poate face sa aveti un ten stralucitor.

Cocktailul de vitamine ( vitamina C ) si minerale ( fier, potasiu, zinc, calciu, cupru ) reprezinta o sursa de antioxidanți cu efect de reducere a ridurilor si a petelor pigmentare. Puteti utiliza cosmetice ( creme, sapunuri ) sau masti facute acasa pe baza de miere de salcam care va vor catifela si hidrata pielea obtinand o piele frumoasa strălucitoare și sănătoasă.

Mierea de salcam contraindicatii

A nu se administra copiilor sub 1 an.


In cazul persoanelor cu diabet nu se recomanda consumul de miere decât sub îndrumarea medicului!