Ceai de Sanziene4 produse.

Arata 1 - 4 din 4 produse
Arata 1 - 4 din 4 produse

Ceai de Sanziene

Ce sunt sanzienele?

Florile de sanziene sunt flori perene, de culoare galben-auriu, au un miros intens si o aroma apropiata de cea a teiului. Infloresc vara si au multiple beneficii pentru sanatate fiind utilizate cu precadere in medicina si cosmetica. 

Ceai de sanziene beneficii

Ceai de sanziene pentru noduli tiroidieni. Are efect regulator asupra glandei tiroide, fiind de ajutor in caz de hipotiroidism și hipertiroidism. Are actiune benefica in reducerea riscului de aparitie a nodulilor tiroidieni.

Are efect calmant asupra sistemului nervos si poate reduce riscul de aparitie a simptomelor de dementa, Alzheimer, tulburari de memorie, concentrare sau ameteli.

Are proprietăți antispastice, depurative, antiseptice și sedative

Are actiune benefica asupra ficatului prin stimularea de noi celule hepatice si prevenirea formarii pietrelor la fiere

Reprezinta un excelent diuretic la nivelul rinichilor, reduce riscul aparitiei de pietre la rinichi si riscul aparitie de chisturi renale

Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului digestiv, ameliorand simptomele ulcerului si a gastritei

Ceaiul de sanziene este un excelent purificator si tonic limfatic contribuind la eliminarea toxinelor din organism.

Pe partea de cosmetica, ceaiul de sanziene poate ajuta la ameliorarea zonelor cu probleme cum ar fi: psoriazis, dermatita sau arsuri solare. Se aplica o compresa timp de o jumatate de ora pe zonele cu probleme. In plus, poate reda elasticitatea pielii si poate intarzia aparitia ridurilor.

Are efect favorabil in procesul de slabire, contribuie la arderea rapidă a grăsimilor și la detoxifierea organismului.

Ceai de sanziene - mod de preparare

Intern:

Pulberea cu administrare sublinguala– planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.

Maceratul la rece – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.


Extern:

-se aplica local sub forma de comprese cu macerat sau cu infuzie de planta, sau cataplasme care se obtin astfel: 1-2 linguri cu pulbere fin macinata se amesteca cu apa calda astfel incat sa formeze  o pasta care sa poata fi aplicata extern. Deasupra se aplica un pansament ocluziv care sa poata mentine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.

In cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.

Ceai de sanziene contraindicatii

Ceaiul de sânziene nu se recomanda persoanelor cu intoleranță la sânziene și nici femeilor însărcinate sau care alăptează, fără acordul medicului.