Propolis49 produse.

Arata 1 - 48 din 49 produse
Arata 1 - 48 din 49 produse

Propolis

Ce este propolisul?

Reprezinta un veritabil antibiotic natural cu o valoare terapeutica exceptionala, avand capacitatea de a distruge peste 20 de tipuri de bacterii si 30 de virusuri ( stafilococii, streptococii ). Propolisul contine aminoacizi, vitamine, minerale si enzime. Propolisul este o substanță preparată de albine din rășina culeasă de pe mugurii şi ramurile tinere de cireș, vișin, plop, mesteacăn, brad, molid la care adaugă ceară și secreții proprii.

Propolisul are in compozitia sa ca procentaj:

rășini de arbori și vegetale: 50%

ceara de albine: 30%

polen: 5%

uleiuri esențiale și aromate: 10%

polifenoli, cum ar fi flavonoidele, cu proprietati de antioxidanti.

Propolis proprietati importante

antimicrobiene

antibacteriene,

antivirale

antifungice,

antiprotozoare,

hepatoprotectoare,

antioxidante,

antiinflamatorii,

anticancerigene

Propolis beneficii

Are proprietati antioxidante. Are un continut crescut de polifenoli care neutralizeaza radicalii liberi si previn aparitia diferitelor afectiuni.

Se poate utiliza pentru tratarea herpesului labial si genital. Aplicarea locala a propolisului contribuie la eliminarea virusului herpes simplex tip 1, virus responsabil de aparitia herpesului labial.In cazul herpesului genital aplicarea de unguente ce au in compozitia lor propolis ar putea reface mai rapid leziunile si ar conduce la o accelerare mai rapida a ranilor.

Intareste sistemul imunitar. Creste capacitatea de raspuns a sistemului imunitar, contribuie la dezvoltarea de anticorpi naturali si distruge bacteriile rezistente la antibiotice.

Este un veritabil antiseptic, antibacterian si antiviral. Propolisul are un compus special numit pinocembrină, un flavonoid care acționează ca un antifungic. Aceste proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene fac ca propolisul să fie benefic în cicatrizarea rănilor si repararea țesuturilor rănilor, fiind de un real folos persoanelor care au suferit arsuri traumatice să se recupereze mai repede prin accelerarea creșterii de noi celule sănătoase.

Are un continut bogat de vitamine si minerale. Contine vitaminele (A, C, E, PP şi componente ale complexului B), oligoelemente (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, aluminiu, zinc, fier, crom, mangan, cupru etc.), aminoacizi, polen, toate in forma pura fata de alte produse ale caror ingrediente se gasesc in forma sintetica fiind prelucrate in laborator.

Uita de raceala si gripa cu ajutorul propolisului!

Deoarece actioneaza ca un agent antiviral, combate gripa si raceala inca de la prima administrare, amelioreaza si calmeaza durerile in gat si are eficienta crescuta in eliminarea bacteriilor si a infectiilor cum ar fi candidoza bucala.

Este potrivit pentru afectiunile gastrointestinale. Anumite cercetari indica faptul că propolisul ajuta la tratarea tulburărilor gastrointestinale cum ar fi colita ulceroasă, ulcerul sau cancerul gastrointestinal. Componentele principale din propolis, cum ar fi esterul fenetilic al acidului cafeic (CAPE), artepillina C, kaempferol și galanginul, s-au dovedit a elimina în mod eficient agenții patogeni, inclusiv Helicobacter pylori.

Mentine igiena cavitatii bucale. Propolisul poate ajuta la combaterea cariilor deoarece compușii găsiți în propolis inhiba dezvoltarea bacteriei Streptococcus mutans, despre care se știe că ar contribui la dezvoltarea cariilor.

Este de ajutor in cazul arsurilor minore. Aplicarea propolisului pe piele poate ajuta la tratarea arsurilor minore și la prevenirea infecțiilor.

Are actiune hepatoprotectoare. Propolisul creste considerabil apărarea antioxidantă împotriva toxicității induse de mercur și are potențial terapeutic ca agent hepatoprotector

Combate aftele bucale. Utilizarea extractului de propolis de patru ori pe zi timp de 7 zile poate preveni afta bucală la persoanele cu proteze dentare.

Combate alergiile. Acest produs apicol are capacitatea de a calma simptomele alergiilor sezoniere. Propolisul poate fi la fel de util in ameliorarea simptomelor rinitei alergice, deoarece actioneaza ca antihistaminic.

Creste capacitatea de aparare a organismului si detoxifica organismul

Propolisul poate avea actiune anticancerigena prin faptul ca împiedica înmulțirea celulelor canceroase, reduce posibilitatea ca celulele să devină canceroase si blocheaza căile care împiedică celulele canceroase să se transmită între ele

Are actiune benefica asupra pielii. Propolisul netezește ridurile și are proprietăți anti-îmbătrânire. Un rol uriaș îl joacă aici antioxidanții precum compușii fenolici și flavonoidele care neutralizează efectul nefavorabil al radicalilor liberi asupra pielii. In plus, luminează și netezește pielea, reduce semnele de oboseală și ofera hidratare.

Propolis dozare și preparate

Propolisul este disponibil în variate forme de la tablete, capsule, pudră, pastilă pana la unguente, creme sau lotiuni atunci cand este aplicat local. Nu există doza zilnică recomandată de propolis.

Propolis contraindicatii

Propolisul este considerat sigur atunci când este administrat pe cale orală sau aplicat pe piele în mod corespunzător. Poate provoca reacții alergice, în special la persoanele care sunt alergice la produsele apicole pe baza de miere.