Ceai de Ghimpe3 produse.

Arata 1 - 3 din 3 produse
Arata 1 - 3 din 3 produse

Ceai de Ghimpe

Ce este ghimpele?

Ghimpele cunoscut si sub denumirea de scaiete muscalesc, holera, scaiete mocănesc sau spin alb este o planta erbacee din familia Asteraceae, intalnit in diferite zone din Europa sau Africa. Se recunoaste dupa frunzele mereu verzi prevazute cu spini.

Din compozitia ghimpelui, fac parte: acizi grasi, calciu, potasiu, saruri, fitosteroli, saponine si uleiuri volatile.

Ceai de ghimpe beneficii

Se caracterizeaza prin proprietati antiseptice, cicatrizante, dezinfectante si antiinflamatorii fiind un remediu naturist pentru afectiuni ale prostatei sau rinichi.

Ceaiul de ghimpe poate fi de ajutor in afectiuni precum litiaza renala sau microlitiaza biliara. Se pot face spalaturi locale cu infuzie de ghimpe (2 lingurite de planta uscata si maruntita la 1 cana mare cu apa clocotita) in cazul hemoroizilor. Totodata, reface elasticitatea vaselor de sange.

Are un efect calmant asupra aparatului urinar si poate ameliora diferite probleme ale vezicii urinare iritabile insotita de urinari frecventa

Poate reprezenta un excelent remediu pentru noduli tiroidieni si imbunatateste activitatea tiroidei

Amelioreaza diureza

Ceai de ghimpe - mod de administrare

Intern:

Pulberea cu administrare sublinguala– planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.

Maceratul la rece – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.
Infuzia – se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.

In cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.

Ceai de ghimpe contraindicatii

Sarcina, alaptare, copii, intoleranta la ghimpe.