Ceai de Catina 6 produse.

Arata 1 - 6 din 6 produse
Arata 1 - 6 din 6 produse

Ceai de Catina 

Catina ce este?

Cătină este o plantă medicinală folosită din cele mai vechi timpuri în medicina datorita bogatiei de nutrienti dar si pentru prevenirea mai multor tipuri de afectiuni. Fructele sunt mici si carnoase, cu un gust acrisor si putin amarui si pot fi de culoare galben, roșu sau alb.

Ceai de catina recomandari:

Răceală și gripă, avitaminoză, anemie, astenie, ulcer gastric și duodenal, convalescenta, afectiuni hepatice sau alergii.

Ceai de catina beneficii

Reda vitalitate organismului şi intareste sistemul imunitar

Protejează celulele şi ţesuturile împotriva stresului oxidativ gratie proprietatilor antioxidante si reda starea de bine

Are rol important in funcționarea optimă a sistemului natural de apărare al organismului

Fortifică organismul în sezonul rece

Contribuie semnificativ la reducerea stresului

Contribuie la sănătatea tractului intestinal si imbunatateste digestia

Mentine sanatatea inimii

Contribuie la încetinirea proceselor de îmbătrânire

Are un continut bogat de vitamina C, vitaminele B si minerale: fier, sodiu, potasiu ce contribuie la mentinerea unui organism revigorat. 

Imbunatateste tensiunea arteriala și contribuie la scăderea colesterolului

Ceai de catina preparare

Intern:

Pulberea - planta se macina cu o rasnita electrica. Se ia cate o lingurita cu pulbere de patru ori pe zi. Pulberea fie se tine sub limba sau se mesteca timp de 10-15 minute (dupa care se inghite cu apa), fie se adauga la o lingura cu miere de albine.

Maceratul la rece - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa (o cana), se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, iar apoi se strecoara. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi cu 30 minute inainte de masa.

Infuzia - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita (o cana), se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, iar apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi cu 30 minute inainte de masa. in cazul administrarii indelungate la fiecare 6 saptamani se fac 10 zile de pauza.