Ceai de Echinacea2 produse.

Arata 1 - 2 din 2 produse
Arata 1 - 2 din 2 produse

Ceai de echinacea

Ce este echinacea?

Este o planta ce provine din familia margaretelor, originara din America de Nord si recunoscuta cu usurinta datorita petalelor roz sau violet si parfumului floral intens si aromat.

Ceai de echinaceea beneficii

Este un remediu natural folosit pe scara larga pentru diferite afectiuni.

Ceaiul de echinacea este cunoscut in intreaga lume pentru protectia oferita sistemului imunitar. Are in compozitia sa mulți antioxidanți, un tip de molecule care ajută celulele să lupte împotriva virusilor ce contribuie la dezvoltarea diferitelor boli. Din categoria acestor antioxidanți fac parte flavonoidele, acidul cichoric și acidul rosmarinic, care actioneaza ca un scut protector pentru sistemul imunitar.

Previne afectiunile hepatice. Echinaceea are actiune benefica si in tratarea problemelor hepatice. Are in compozitia sa ingrediente cu rol detoxifiant si ofera protectie ficatului.

Combate cu succes infectiile. Gratie proprietatilor antibacteriene si antiinflamatorii, combate cu usurinta infecțiile tractului urinar. Acidul cafeic și alți polifenoli din ceai au dovedit o activitate antivirala crescuta capabila sa previna infecția.

Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, ne spune că polizaharidele din ceaiul de echinacea pot fi de benefice in tratamentul infecțiilor precum HIV, deoarece compușii chimici acționează prin prevenirea replicării celulelor deteriorate, impiedicand, astfel apariția infecțiilor.

Elibereaza caile respiratorii si previne infectiile respiratorii. Ceaiul de echinacea poate fi consumat nu doar pentru aroma si gustul parfumat ci si pentru tratarea simptomelor de astm și cele asociate infecțiilor tractului respirator superior. Ceaiul de echinacea ajuta prin îmbunatatirea fluxului de aer în gât și plămâni si prin relaxarea mușchilor inflamați. Echinacea are efecte bronhodilatatoare și antiinflamatorii.

Poate reduce starile anxioase, depresia. Alcamidele, acidul rosmarinic și acidul cafeic imbunatatesc starea de spirit, reduc semnificativ starile de melancolie sau tristete si elibereaza dopamina care transmite la nivelul sistemului nervos un sentiment de fericire.

Accelereaza vindecarea ranilor si a eczemelor. Ceaiul de echinacea poate fi folosit si extern, prin aplicarea de cataplasme pe leziunile superficiale ale pielii, grabind procesul de vindecare. Durerile provocata de eczeme si psoriazis poate fi calmate si diminuate cu ceai de echinaceea.

Modereaza durerile provocate de hemoroizi. Se face o infuzie cu echinacea si se pot aplica comprese locale.

Lupta impotriva virusului herpex simplex. Gratie proprietatilor antivirale si antibiotice, grabeste vindecarea abceselor, gingivitei sau a furunculilor.

Stimuleaza digestia. Ceaiul de echinacea creste pofta de mancare, secretiile salivare si ajuta in procesul digestiei. De asemenea, combate episoadele de diaree sau enterite.

Ceai de echinacea contraindicatii

Nu se recomanda persoanelor cu intoleranta la echinacea.

Ceai de echinacea mod de administrare

-uz intern: se beau 2-3 căni cu ceai pe zi.

-in sarcina si alaptare se pot bea 2-3 cani cu ceai pe zi, timp de 2 saptamani pe luna.

-uz extern: comprese, băi locale.