Ghimbir3 produse.

Arata 1 - 3 din 3 produse
Arata 1 - 3 din 3 produse

Ghimbir

Recunoscut din vechime pentru virtutile deosebite, ghimbirul iti poate fi un aliat pretios in mentinerea sanatatii, frumusetii, dar si pentru a-i rasfata pe cei dragi cu preparate gustoase si sanatoase.

Ghimbirul- valori nutritive
Putand fi utilizat in forme variate (proaspat, uscat, pudra, sub forma de suc sau de ulei), ghimbirul conține vitamine si minerale esentiale:
vitamine din grupul B-urilor (vitaminele B2, B3, B6, B9)
vitamina C
fier
potasiu
magneziu
zinc
fosfor

Ghimbir beneficii


Gingerolul, principalul compus din ghimbir, se distinge prin proprietatile sale antioxidante si antiinflamatorii. De aceea, ghimbirul este binevenit in ameliorarea si prevenirea diferitelor afectiuni. Iata cum te poate ajuta:

Ghimbirul imbunatateste sanatatea inimii si reduce riscul instalarii maladiilor cardiace

Ghimbirul diminueaza inflamatiile din osteoartrita

Indeparteaza durerile musculare

Amelioreaza indigestia cronica si diferite tipuri de greata

Contribuie la scaderea nivelului de zahar din sange

Ghimbirul imbunatateste functiile cognitive

Pentru ca reduce stresul oxidativ si inflamatia incetineste procesul de imbatranire

Calmeaza crampele menstruale

Ghimbirul are grija de sanatatea orala- Gingerolul indeparteaza bacteriile si astfel va exista un risc mai scazut de aparitie a infectiilor gingivale

Ghimbirul si scaderea in greutate


Gratie compusilor numiti gingerol si shogaol, ghimbirul lupta cu stresul oxidativ, tine sub control inflamatia si te ajuta sa te simti satul. In acelasi timp, el stimuleaza metabolismul.
Cand vrei sa-ti mentii silueta sau sa scapi de kilogramele nedorite, incearca aceste solutii:
Bea apa cu lamaie si ghimbir
Combina otet de mere cu ghimbir
Prepara-ti un ceai verde cu ghimbir
Apeleaza la sucul de ghimbir

Ghimbirul- beneficii pentru piele


A fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale anti-aging. Astfel, ghimbirul stimuleaza producerea de colagen, diminueaza ridurile si reduce aspectul neplacut dat de hiperpigmentare.
Alt beneficiu al ghimbirului este ca are proprietati antioxidante si antibacteriene, putand combate acneea.

Ghimbirul- beneficii pentru par
Cand vorbim de ghimbir, nu putem omite ca detine si aceste calitati: stimuleaza cresterea foliculilor, hraneste si previne caderea parului. Pentru un par sanatos si frumos, se recomanda aceste variante de tratament:
Se amesteca 1 lingura de suc de ghimbir intr-o jumatate de cana de ulei de cocos- Mixul se aplica pe parul uscat si se lasa acolo 20-30 de minute, dupa care se clateste
Se combina 3 linguri de ghimbir proaspat cu 4 linguri de ulei de jojoba- Cu acest amestec se va realiza un masaj al scalpului

Ghimbirul in bucatarie


Profita de aroma inconfundabila a acestuia si gaseste-i utilizari precum:
Prepara cu el diferite sosuri pentru marinat
Macina ghimbir si pune-l in diferite deserturi (fursecuri, budinci, creme, turta dulce etc.)
Adauga-l in gemuri, muraturi sau la un sote de legume
Alaturi de ulei de masline si usturoi este binevenit in salate
Ghimbirul este un ingredient de baza in pregatirea de retete asiatice
Condimenteaza cu ghimbir orezul sau couscous-ul
Pune ghimbir in sucuri sau smoothie-uri



Ghimbir contraindicatii


In general, ghimbirul este sigur cand este administrat intern, fara a se face excese.Cu toate acestea, la unele persoane, poate sa favorizeze declansarea de reactii nedorite, precum disconfortul digestiv (arsuri stomacale sau diaree).

In cazul in care ghimbirul este folosit extern, este sigur, cu conditia sa nu fie aplicat pentru mult timp (poate conduce la iritatii).
Inainte sa te apuci sa introduci in dieta ghimbir sau sa iei suplimente care il contin, tine cont de aceste avertizari:

Daca este vorba despre sarcina- Parerile specialistilor sunt impartite cand vine vorba despre siguranta consumului de ghimbir in aceasta perioada. De aceea, nu il utiliza fara avizul unui medic

Ghimbirul in alaptare - Si din acest punct de vedere administrarea de ghimbir este controversata. Cel mai bine va fi consultat un medic!
In caz de diabet- Intrucat scade nivelul de zahar, ghimbirul ar trebui evitat de persoanele care urmeaza un tratament destinat scaderii glicemiei

In caz de maladii cardiace  - Asa cum s-a mentionat, ghimbirul scade riscul de astfel de afectiuni, dar excesele nu sunt indicate
De asemenea, nu consuma ghimbir daca esti sub un tratament pentru afectiuni cum ar fi hipertensiunea arteriala (ghimbirul scade si el tensiunea). In plus, ghimbirul nu este o alegere potrivita daca iei medicamente anticoagulante (ghimbirul incetineste coagularea sangelui).