Nucsoara4 produse.

Arata 1 - 4 din 4 produse
Arata 1 - 4 din 4 produse

Nucsoara

Ce este nucsoara?

Despre nucosara stim ca este un condiment obtinut din semintele de nucosara ce sunt uscate progresiv  la soare pe o perioadă cuprinsa intre șase si opt săptămâni. Isi are originea si se cultiva cu precadere in Indonezia si Indiile de Vest, este un condiment foarte apreciat si deosebit fata de celelalte tipuri de condimente prin parfumul usor înțepător și gustul cald, ușor dulce care se completeaza de minune la prepararea diferitelor dulciuri, salate de crudități, produse de panificație și patiserie, compoturi, orez sau griș de lapte, budinci, sosuri sau preparate din carne.

Nucsoara beneficii

Nucosara se remarca printr-un continut ridicat de antioxidanti puternici capabili sa neutralizeaza radicalii liberi si sa previna deteriorarea celulara. Pe langa antioxidanti, mai contine si compuși fenolici, uleiuri esențiale și pigmenți vegetali, care ajută la prevenirea daunelor celulare și pot proteja împotriva afectiunilor cronice cum ar fi: cancer, boli de inima sau hepatice.

Are actiune antiinflamatoare. Nucșoara este bogată în compuși monoterpene, inclusiv sabinen, terpineol și pinen cu proprietati antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației din organism. Datorita uleiurilor esențiale volatile, cum ar fi miristicină, elemicină, eugenol și safrol care au proprietăți antiinflamatorii sunt benefice pentru ameliorarea durerilor articulare și musculare. Se pot aplica câteva picături de ulei esențial pe zona afectată pentru a reduce inflamația , umflarea, durerile articulare si musculare.

Nucsoara poate combate insomnia. Are un puternic efect calmant care ajuta la inducere a somnului și la reducerea nivelului de stres. Tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati un varf de nucșoară într-un pahar de lapte cald și să îl beți înainte de culcare.

Mentine sanatatea dintilor. Uleiul de nucsoara are proprietati antibacteriene care combat microbii si bacteriile din cavitatea bucala si elimina respiratia urat mirositoare.

Poate avea un efect asupra creierului. Are propriatati antidepresive si revigorante si imbunatateste starea de spirit.

Sustine digestia. In cazul persoanelor ce se confrunta des cu probleme digestive, cum ar fi diaree, constipație , balonare frecventa puteti să adaugati un praf de nucșoară in preparatele pe care obisnuiti sa le consumati des cum ar fi supe sau tocane. Contribuie la secreția de enzime digestive iar conținutul de fibre din nucșoară va ajuta la mișcarea intestinului si la eliminarea excesului de gaze.

Mentine sub control tensiunea arteriala si ajuta la circulatia sangelui. Bogata in calciu, fier, potasiu si mangan, nucsoara reduce stresul si ajută la relaxarea vaselor de sânge, sustinand buna functionare a inimii.

La ce se foloseste nucsoara

Nucșoara este un condiment versatil si usor de integrat in diverse preparate pentru o aroma si un gust unic. 

Puteti sa adaugati în cafea, ciocolată caldă, ceai sau lapte cald pentru o aroma aparte

Folosiți-l pentru a asezona legumele precum conopida și cartofii dulci

Presărați peste fulgi de ovăz sau alte cereale pentru micul dejun

Nucșoara este un ingredient minune în multe produse de patiserie si panificatie

Il puteți adăuga la băuturi calde sau reci, inclusiv cidru de mere, ciocolată caldă, ceai chai, latte cu turmeric și smoothie-uri.

Folosiți-l în preparate sărate, pe bază de carne, cum ar fi cotletele de porc și curry de miel.

Se poate combina cu alte condimente cum ar fi cardamom, scorțișoară și cuișoare. deoarece se completeaza perfect

Nucsoara contraindicatii

Consumată în cantități mici, nucșoara nu are efecte adeverse, ci dimpotrivă, are o mulțime de efecte benefice asupra organismului. Consumul de nucșoară nu se recomanda:

în cantități mari și pe termen lung din cauza miristicinei, un compus cu proprietăți psihoactive ce intră în special în componența uleiului esențial poate cauza simptome precum halucinațiile, pierderea controlului muscular și unele intoxicații, asociate cu tahicardie, greață, vomă, dezorientare sau agitație.

persoanelor cu alergie la nucșoară, deoarece le poate cauza efecte adeverse, chiar și dermatită de contact.

femeilor însărcinate le este contraindicată nucșoara în cantități mari, din pricina miristicinei, dar și a faptului că poate declanșa travaliu prematur și avort spontan.