Scortisoara7 produse.

Arata 1 - 7 din 7 produse
Arata 1 - 7 din 7 produse

Scortisoara

Ce este scortisoara?

Scorțișoara este unul dintre celemai vechi condimente ce dateaza din Egiptul Antic si se obține din scoarța interioară a mai multor specii de arbori din genul Cinnamomum. S-a facut remarcata prin proprietatile sale nutritive si beneficii le deosebit de importasnte pe care le are asupra organismului.

Scortisoara beneficii

Scortisoara are un continut crescut de antioxidanti polifenoli extrem de puternici ce actioneaza benefic asupra radicalilor liberi si de daunele oxidative create de acestia.

Are actiune antiseptica, antimicrobiana si antiinflamatorii care ajuta organismul in lupta cu infectiile, intareste rezistenta organismului si scade riscul de imbolnavire.

Reduce riscul de aparitie a bolilor de inima. Pentru persoanele ce se confrunta cu diabet zaharat un consum de aproximativ jumatate de lingurita pe zi a avut efecte benefice asupra markerilor din sange. In plus, scade colesterolul rau si trigliceridele si mentine un nivel ridicat al colesterolului bun HDL.

Mentine sub control tensiunea arteriala.

Tine sub control nivelul de zahar din sange. Creste semnificativ sensibilitatea la hormonul insulină ceea ce conduce catre un nivel scazut de zahar din sange

Previne aparitia bolilor neurodegenerative Alzheimer sau Parkinson. Anumite studii sugereaza ca in compozitia scortisoarei exista un extract numit CEppt cu anumite proprietati care impiedica stagnarea degenerării celulelor si implicit dezvoltarea acestor afectiuni

Scortisoara are efecte benefice impotriva HIV. Inclusa in alimentatie, scortisoara are proprietati antibacteriene, intareste sistemul imunitar si lupta impotriva HIV-1, cea mai comună tulpină a virusului HIV la oameni.

Poate fi folosita in combaterea diferitelor tipuri de infectii. Inhiba creșterea anumitor bacterii, inclusiv Listeria și Salmonella. De asemenea, mentine sanatatea cavitatii bucale, previne formarea cariilor dentare si combate respiratia urat mirositoare prin efectele antifungice si antibacteriene.

Are actiune anticancerigena. Deoarece este bogata in antioxidanti, scortisoara poate avea efecte protectoare impotriva cancerului.

Stimuleaza memoria si concentrarea. Imbunatateste functiile creierului si se recomanda sa fie consumata in perioadele solicitante sau stresante.

Scortisoara poate avea un efect benefic in procesul de slabire. Un varf de lingurita de scortisoara adaugat in diferite preparate din dieta dvs. poate contribui la accelerarea arderii grasimilor si reducerea poftei de mancare.

Scortisoara compozitie

Este bogata in carbohidrați, proteine, fibre vitamine: A, B, C; minerale: mangan, potasiu, calciu, fosfor, un antioxidant puternic: glutation.

Tipuri de scortisoara:

Scortisora Ceylon

Scorțișoară Cassia sau scorțișoară chinezească

Scortisoara ceylon

Scortisoara Ceylon, este coaja uscata a unui copac vesnic verde ce provine din insula Sri Lanka. Specia ceylon este mai dulce, mai subtila si mai rafinata decat cea clasica. 

Acest tip de scortisoara este foarte apreciata pentru parfumul dulce, lemnos dar si pentru proprietatile sale nutritive: este o sursa importanta de mangan, fier, calciu, fibre si de cinamaldehida, acetat si alcool de cinamil, substante care au rol de antioxidanti in corpul uman. Fata de scortisoara cassia, scortisoara ceylon are un continut ridicat de cumarină, ceea ce face ca cea din urma sa fie denumita  scorțișoară „adevărată"

Se remarca prin faptul ca are unul dintre cele mai puternice efecte antioxidante care ajuta la reglarea nivelului de zahar in sange

Scortisoara contraindicatii

Nu sunt cunoscute efecte secundare in cazul consumului de scortisoara. Se recomanda cu moderatie in cazul persoanelor ce sufera de pietre la fiere, intrucat le pot provoca dureri abdominale.