Ienibahar1 produs

Arata1 - 1 din 1 produs
Arata1 - 1 din 1 produs

Ienibahar

Ce este ienibaharul?

Ienibaharul este un condiment foarte asemanator cu piperul, care provine din arborele de ienibahar originar din Indiile de Vest și America Centrală. Gustul sau reprezinta o cimbinatie deosebita de gust intens de scortisoara, cu o nota dulce-amaruie de cuisoare si un gust usor picant de nucsoara.

Ienibahar valori nutritionale

100 de grame de ienibahar oferă:

2.943 mg de mangan,

7.06 mg de fier,

661 mg de calciu,

0.553 mg de cupru,

21.6 g de fibre dietetice totale,

72.12 g de carbohidrați,

39.2 mg de vitamina C,

135 mg de magneziu,

8.69 g de grăsime totală

1044 mg de potasiu

Ienibahar beneficii

Principalii compusi din compzoitie glicozidele și polifenoli prezintă proprietăți antibacteriene, hipotensive, antinevralgice și analgezice.

Se poate folosi sub forma de ceai pentru a ameliora problemele digestive. Are un efect calmant, combate constipația, diareea, flatulenta si greața. Cu proprietati antiinflamatoare puternicea elimina crampele si faciliteaza procesul de digestie.
De asemenea, ceaiul de ienibahar poate ameliora durerile de cap si imbunatateste circulatia sangelui.

Poate fi consumat de persoanele cu diabet de tip II prin faptul ca normalizeaza nivelul de zahar din sange. 

Are actiune antioxidanta ce actioneaza benenfic impotriva radicalilor liberi, limitand dezvoltarea diferitelor afectiuni.

Reduce durerile. Efectul sau antiinflamator reduce inflamația și disconfortul resimtit în caz de dureri musculare, articulare, artrită sau guta.

Are efect calmant si relaxant asupra sistemului nervos. Alunga durerile de cap, calmeaza starile de nervi sau agitatie si ofera un plus de energie si vitalitate organismului.

Ienibahar la ce se foloseste

Se poate folosi pentru condimentarea diverselor preparate pe baza de carne, sosuri, tocanite, fripturi sau muraturi.

Ienibahar poate fi integrat in diverse produse de patiserie pentru un gust piperat si o aroma intensa.

Poate fi folosit la prepararea diferitelor sucuri, lichioruri alcoolice sau compoturi

Se poate adauga datorita gustului dulceag in diferite tipuri de budinci, deserturi, inghetata sau gemuri

Ienibahar contraindicatii

Consumat in doze mai mari poate provoca reactii alergice. Nu este recomandat femeilor gravide sau celor care alăptează.

Nu se recomanda consumul persoanelor care suferă de ulcer duodenal, reflux, colită ulceroasa sau alte afecțiuni gastro-intestinale.