Maghiran2 produse.

Arata 1 - 2 din 2 produse
Arata 1 - 2 din 2 produse

Maghiran

Ce este maghiranul?

Cu origini mediteranene, maghiranul este o planta perena, aromatica din familia mentei cu utilizari atat culinare cat si medicinale. Gustul este usor dulceag, cu note usor picante si o aroma lemnoasa.

Maghiran beneficii

Este bogat in antioxidanti, are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene inhiband dezvoltarea unor afectiuni cronice precum diabetul sau cancerul, dar si dezvoltarea bacteriilor din intestin.

Calmeaza tusea si fludifica secretiile mucoase. Sub forma de ceai sau ulei volativ, maghiranul are proprietati sedative si calmante asupra bronhiilor, dezinfectand si sustinand sanatatea sistemului respirator.

Se pot inhala vaporiii produși de infuzia de fierbere in jur de 20 de minute.

Este un calmant pentru sistemul nervos. Terpinenul, principalul compus chimic din uleiul volatil de maghiran, stimuleaza productia de hormoni, in special a serotoninei, denumita si hormonul fericirii care mentine un nivel crescut de relaxare si o stare de bine.

Se poate folosi pentru diferite probleme digestive, stimularea poftei de mancare, ulcer stomacal, boli hepatice, calculi biliari, gaze intestinale sau crampe stomacale. Se poate consuma in varianta de ceai, după mese , de 2 sau 3 ori pe zi.

Alunga insomnia si ne ajuta sa avem un somn linistit. O cana de ceai de maghiran, seara inainte de culcare are efect sedativ si calmant asupra sistemului nervos, eliminand stresul sau starile de anxietate.

Amelioreaza durerile sacaitoare de gat. Se poate utiliza sub forma de gargara si reduce inflamatiile.

La ce mancaruri se foloseste maghiranul

Se poate folosi pentru condimentarea si aromatizarea unei game variate de preparate culinare: de la supe, ciorbe, sufleuri cu legume, cereale, pizza, paste, salate si sosuri, la prepararea băuturilor răcoritoare sau a a cărnii.

Maghiran contraindicatii

Pentru consumul alimentar de maghiran nu sunt contraindicații speciale.