Curry5 produse.

Arata 1 - 5 din 5 produse
Arata 1 - 5 din 5 produse

Curry

Ce este curry?

Originar din India, pudra de curry reprezinta un amestec de condimente precum cuișoare, cardamon, ghimbir, nucșoară, fenicul, chimen, busuioc, semințe de muștar, semințe de mac, semințe de susan, șofran sau scorțișoară. Se poate folosi pentru asezonarea diferitelor preparate pentru o aroma unica si un gust desavarsit, dar si pentru o gama de beneficii pe care le are asupra organismului.

Curry beneficii

Este recunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii. In compozitia pudrei de curry face parte si turmericul ce contine curcumina, un antioxidant si un aliat de nadejde in lupta impotriva inflamatiilor si a simptomelor diferitelor boli antiinflamatorii precum artrita reumatoidă, osteoartrita sau boala inflamatorie intestinală.

Detine proprietati anticancerige. Gratie curcuminei prezente in turmeric, poate avea efect pozitiv in inhibarea si prevenirea aparitiei diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi: cancer de san, prostata sau colon. De altfel, alte condimente  din compozitia curry-ului, cum ar fi ardeiul iute, coriandrul sau chimenul, pot avea, de asemenea, efecte anticancerigene puternice.

Sustine sanatatea inimii. Un consum constant de pudră de curry poate aduce beneficii sănătății inimii prin stimularea fluxului sanguin reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă, precum un nivel ridicat de colesterol și trigliceride si imbunatatirea functiei vaselor de sange. Sunt cercetări care arată că prin consumul de curry se poate mentine un nivel optim al tensiunii arteriale si reduce probabilitatea de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, inclusiv ateroscleroza sau accidentele vasculare cerebrale.

Este foarte bogat in antioxidanti cu ajutorul carora putem preveni deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi, care intr- cantitate mai mare provoaca stres oxidativ si conduc la aparitia diferitelor boli cronice: boli de inima, cancer sau afecțiuni neurodegenerative. Tot datorita antioxidantilor prezenti precum curcumina, quercetina, luteina sau zeaxantina ajuta la mentinerea sanatatii creierului si poate preveni aparitia unor afectiuni precum: Alzheimer, Parkinson și scleroza multiplă.

Sustine digestia. Curcumina poate avea efect benefic asupra sistemului digestiv contribuind la ameliorarea tulburărilor digestive, a gazelor si la combaterea episoadelor de diaree si constipatie.

Are proprietati antibacteriene si antifungice. Pudra de curry conține coriandru și chimen cu efecte antifungice și antibacteriene pentru bacterii precum Streptococcus pyogenes.

Curry poate contribui la normalizarea nivelului de zahar din sange. Persoanele care au un consum moderat de curry au avut un nivel mai mic de zahăr in sânge decât cei care au consumat curry mai puțin de o dată pe luna.

Contribuie la menținerea celulelor tinere.

Poate contribui la aparitia senzatiei de plenitudine. Consumul de curry poate favoriza reducerea senzatiei de foame.

Curry contraindicatii

Nu se recomanda utilizarea de curry in caz de intoleranță sau reacție alergică la una din componentele sale. Este de evitat in cazul persoanelor supuse tratamentului pentru cancerul de sân, cei cu insuficiență renală sau daca va confruntati cu diverse patologii ale organelor tractului gastro-intestinal.

Curry mod de folosire

Curry poate fi folosit la prepararea diverselor supe si ciorbe, insa cel mai bine se preteaza pentru orez, tocanite si preparate din carne alba.