Apa AlcalinaNu sunt produse in aceasta categorie.

Apa Alcalina

Ce este apa alcalina?

Un lichid poate fi considerat alcalin daca are ph-ul mai mare decat 7. Mai exact, orice tip de apă care are are pH-ul peste 7 poate fi numita apă alcalină. Apa alcalina, despre care discutam este apa care are un pH mai mare de 8, mai exact cuprins intre 8.5 si 9,5.
Pentru a vedea care sunt beneficiile apei alcaline este important sa intelegem in detaliu la ce se refera pH-ul dar si ceilalti parametri care compun apa alcalina.
PH-ul ne indica in ce masura o solutie este acida, neutra sau alcalina. Cu ajutorul lui putem masura concentratia de ioni pozitivi de hidrogen (H+) in solutie.
Scala pH-ului este cuprinsa intre 1 si 14. Între 1-6,99 avem soluții acide, iar de la 7,1 la 14 sunt soluțiile alcaline (bazice). PH-ul de 7 ne arată soluțiile neutre care nu sunt nici acide nici alcaline.
Trebuie mentionat faptul ca un acid devine mai puternic pe masura ce o solutie acida are un ph mai mic. Acizii devin din ce in ce mai slabi, pe masura ce pH-ul creste. Atunci cand o solutie are un ph mai mare decat 7, acea solutie e mai alcalina sau reprezinta o baza mai tare.
Urmatorul paramentru component al apei alcaline este ORP ce reprezinta potentialul de oxido-reducere.Acest potential de oxido-reducere ne indica daca solutia respectiva poate sa doneze electroni sau are un deficit de electroni.Substanta capabila sa doneze electroni poarta denumirea de substanta reducatoare, iar cea cu deficit de electroni se numeste substanta oxidanta. De aceea, este important sa tinem sub control cantitatea de radicali liberi din organism pentru a intarzia procesul de anti-imbatranire.
ORP-ul apei alcaline se măsoară în milivolți (mV). Valorile lui pot fi pozitive, +600 mV sau negative, -500 mV. Atunci cand o apa prezinta un ORP pozitiv (+1 mV - + 1000 mV) este considerata oxidantă, corpul incepe sa nu mai funcționeze bine, si este supus unui stres oxidativ suplimentar.
O apă cu ORP negativ (-1mV - -1000 mV) este considerata antioxidantă, intrucat este eficienta pentru neutralizarea radicalilor liberi și la intarzierea procesului de imbatranire.

Beneficiile apei alcaline.

Apa alcalina este recunoscuta pentru faptul ca nu are valoare nutritionala, dar si pentru proprietatile sale de neutralizare a deseurilor acide pentru a putea fi eliminate de organism si pentru a reda starea de bine a organismului.
Apa alcalina este de ajutor pentru urmatoarele afectiuni: depunerile de aterom în interiorul vaselor de sânge, îngrășare sau obezitate ce se datoreaza acumulării de deșeuri acide în corp, acidoza, este eficienta pentru dezintoxicarea intestinului intrucat majoritatea bacteriilor se acumuleaza pe peretele intestinului. Un consum regulat de apa alcalina confera hidratarea de care corpul are nevoie si ajuta la curatarea intestinului gros.
Consumul de apa alcalina este foarte eficient pe perioada sarcinii deoarece mentine sanatatea bebelusului si implicit pe cea a mamei.
Apa alcalina reduce greturile si ajuta la dezvoltarea armonioasa a fatului pe perioada sarcinii, intrucat se stie ca se pierde o cantitate insemnata de minerale pe perioada sarcinii. Un continut normal de rezerve alcaline va reduce semnificativ greturile matinale.
Apa alcalina si-a dovedit eficienta si in eliminarea grasimilor depuse.
Un consum regulat de apa alcalina elimina excesul de acizi ce nu mai pot fi absorbiti de sistemul digestiv si care in timp duc la formarea de grasimi.
Mai este cunoscut faptul ca persoanele cu un pH acid sunt predispuse la dezvoltarea diferitelor afectiuni cum ar fi: diabet obezitate, hipertensiune sau cancer.
Apa alcalina este de ajutor si in cazul celor ce practica diferite sporturi.
Un nivel scazut de pH inhiba secretarea hormonului catabolic ducand la distrugerea masei musculare. Consumul de apa alcalina reda flexibilitatea, randamentul si miscarea muschilor.
Apa alcalina ionizata este considerata un puternic antioxidant si poate avea o anumita concentratie de hidrogen molecular (H2). Exista si apa care nu este alcalina, dar care are ORP negativ si hidrogen molecular (H2).
Exista si cateva beneficii ale apei alcaline ionizate negativ iar acestea constau in faptul ca reduc procesul de imbatranire si mentin nivelul radicalilor liberi sub control, reduc durerea, confera energie, intaresc sistemul imunitar si elimina stresul.

Cum se obtine apa alcalina:

Prin prezenta izvoarelor ce au aceste calitati terapeutice.
Exista zone unde apa care iese din pamant este pur alcalina sau alcalina si ionizata negativ.

Apa alcalina imbuleliata ce poate fi procurata direct din magazine.

O alta metoda usoara de a obtine apa alcalina poate fi preparata direct in casa si este vorba de apa cu lamaie.
Desi lamaie este cunoscuta ca fiind acida, are in compozitia sa o cantitate mare de minerale care odata ajunse in organism creeaza un efect alcalinizant. Apa obtinuta este mai degraba alcalinizanta decat o apa alcalina 100% pura.

Ionizator de apa alcalina

Ionizatorul de apa este un aparat care ajuta la producerea apei alcaline, ionizata si incarcata cu hidrogen.
Modul de functionare al acestuia este urmatorul: se conecteaza ionizatorul la reteaua de apa, legandu-se fie direct la robinet fie la teava de apa rece. Apoi, apa va trece printr-un furtun ajungand in ionizator, unde este filtrata apa. Apa va trece printr-o camera de electroliza unde apa este impartita in: apa alcalina are este ionizata negativ si apa acida.
Ionizatorul ajuta la filtrarea apei si la eliminarea contaminantilor din apa si produce apa alcalina cu un ph cuprins intre 7,5 si 11,5, si de asemenea la producerea apei ionizate negativ.


Avantajele ionizatorului de apa:

O apa filtrata, pura.

Se elimina substantele contaminate din apa (chimicale, metale grele) si bacteriile. Apa obtinuta este pura si sanatoasa ideala atat pentru baut cat si pentru gatit.

Ajuta la reducerea aparitiilor diferitelor afectuni.
Mentinerea unui nivel optim de alcalinitate in organism ajuta la prevenirea bolilor, intrucat multe dintre acestea au la baza un nivel crescut de aciditate.


Cana filtranta cu ionizare.

Are in compozitia sa o cana filtranta normala cu un cartus filtrant ce are un cartus dintr-un ionizator non-electric. O data pusa apa in cana, aceasta va fi filtrata si la randul ei va deveni alcalina si ionizata negativ. Cu ajutorul acestei cani filtrante se poate obtine o apa cu un pH intre 8 - 9,5 si ORP (ce reprezinta ionizare negativa) intre 100 mV si 300 mV.

Pentru ce este buna apa alcalina?

Apa alcalina este foarte buna atat pentru baut, gatit, spalarea fructelor si legumelor cat si pentru tratarea diferitelor afectiuni.