de ghimbir7 produse.

Arata 1 - 7 din 7 produse
Arata 1 - 7 din 7 produse

Sirop de Ghimbir

Ce este ghimbirul?

Ghimbirul este o plantă cu flori care originar din Asia de Sud-Est. Este considerat unul dintre cele mai sănătoase și delicioase condimente si apartine familiei Zingiberaceae fiind strâns legat de turmeric si cardamom.

Este inzestrat cu foarte multe proprietăți terapeutice pe care le putem folosi într-un mod extrem de plăcut si benefic gratie aromei sale aparte. Siropul de ghimbir este o băutură foarte ușor de preparat în casă, pe care il putem consuma în caz ca ne confruntam cu dureri în gât, tuse, răceală, stari de greață sau rău de mișcare.

Sirop de ghimbir beneficii

Siropul de ghimbir are in compozitia sa gingerol, o substanță direct responsabila pentru proprietățile medicinale si pentru cele antiinflamatorii și antioxidante puternice. Poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, care este rezultatul acumularii în exces de radicali liberi în organism. Se poate folosi cu succes pentru stimularea digestiei, pentru a reduce greața și pentru combaterea gripei și a răcelii.

Reduce greturile matinale. 

Ghimbirul s-a dovedit a fi foarte eficient împotriva senzatiei de greata și a vărsăturilor in cazul persoanelor supuse anumitor tipuri de intervenții chirurgicale. Ghimbirul poate, de asemenea sa diminueze greața asociată chimioterapiei.

Se recomanda in special femeilor gravide, si poate fi cel mai eficient remediu atunci când vine vorba de greața asociată sarcinii, cum ar fi grețurile matinale, insa inainte de a-l consuma este bine sa discutați cu medicul dumneavoastră.

Sustine pierderea in greutate. Conform studiilor efectuate la animale și la oameni, ghimbirul poate ajuta la îmbunătățirea măsurătorilor legate de greutate. Acestea includ greutatea corporală și raportul talie-șold.

Un studiu din 2016 afectuat pe 80 de femei cu obezitate a conchis că ghimbirul poate fi de ajutor in reducerea indicelui de masă corporală (IMC) și a nivelului de insulină din sânge care sunt asociate cu obezitatea.

Siropul de ghimbir sustine buna functionare a sistemului digestiv si are efect antibalonare. Ghimbirul detine proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antivirale, fiind deosebit de util in tratamentul parazitilor intestinali. Anumite studii au aratat efectele pozitive ale ghimbirului asupra gazelor care se formează în tractul intestinal în timpul digestiei si faptul ca ar putea ajuta la descompunerea și la eliminarea acestora, previne constipatia si ajuta la ameliorarea oricărui disconfort.

Favorizeaza absorbtia nutrientilor si are un puternic afect de vindecare a ulcerului gastric sau duodenal.

Intareste sistemul imunitar. Ghimbirul este cel mai la indemana remediu cand vine vorba de recuperarea după o răceală sau gripă.

Ghimbirul poate ajuta la protejarea sistemului respirator. Nivelul ridicat de antioxidanti din compozitie reduce riscul de a dezvolta infectii, imbunatateste circulatia, previne afectiunile cardiovasculare, contribuie la arderea grasimilor si ajuta in procesul de detoxifiere. 

Consumul zilnic de ghimbir intareste sistemul imunitar si poate sprijini recuperarea mai rapida dupa diferite afectiuni, cum ar fi răceala sau gripa.

Reduce indigestia. Daca va confruntati cu indigestie cronică, siropul de ghimbir trebuie sa fie nelipsit din casa, deoarece poate ameliora simptomele. Administrat inainte de masa, poate face ca bolul alimentar să se golească mai repede, fara a mai permite fermentarea alimentelor ceea ce ar duce la diferite probleme digestive.

Este un remediu natural pentru durerile menstruale. Ghimbirul este un condiment ideal si foarte eficient pentru ameliorarea durerilor menstruale atunci când este luat la începutul perioadei menstruale.

Sustine sanatatea sistemului cardiovascular. Extractul de ghimbir poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, iar consumul zilnic de ghimbir poate proteja împotriva unei palete vaste de afectiuni precum: bolile coronariene, hipertensiune arteriala, diabet, hiperlipidemie , boli cerebrovasculare și hepatice grase. In plus, putem folosi ghimbirul pe post de terapie preventivă.

Are actiune anticancerigena. Pe langa bogatia de nutrienti valorosi si proteine, ghimbirul reprezinta si o nemaipomenita sursă de antioxidanți care reduc diferitele tipuri de stres oxidativ. Se stie ca stresul oxidativ apare in organism in momentul in care numarul radicalilor liberi creste necontrolat si pot afecta procesele metabolice. Acest lucru se traduce prin leziuni celulare, care pot duce la afecțiuni precum artrita reumatoidă, atac de cord, inflamație cronică și cancer. 

Ghimbirul poate avea o eficienta ridicata împotriva anumitor tipuri de cancer ale sistemului gastrointestinal, inclusiv cancerul colorectal, gastric, pancreatic și cancerul hepatic.

Ghimbirul poate inhiba multiplicarea celulelor canceroase în anumite tipuri de cancer sau poate contribui la degradarea celulelor canceroase.

Are proprietati tonice si energizante. Siropul de ghimbir reduce starile depresive, creste pofta de mancare si alunga starile letargice sau apatice.

Sirop de ghimbir reteta

Siropul de ghimbir este foarte usor de preparat. 

Ingrediente:

o rădăcină de ghimbir proaspăt (2 bucăți )

căni de zahăr

căni de apă

Curățați rădăcina de ghimbir cu un curățător de legume și tăiați-le în rondele subțiri, Adaugati zahărul și apa si puneti la fiert la foc mediu-înalt. Adăugați ghimbirul feliat și [uneti amestecul din nou la fiert. Se ia de pe foc si se lasa sa se infuzeze cel putin 30 de minute. Se strecoară siropul prin plasă fină. Aruncați ghimbirul. Păstrați siropul timp de o lună la frigider într-un recipient ermetic.

Alte moduri de a folosi siropul de ghimbir:

Puteti adauga sirop de ghimbir la ceaiul cald în loc de zahar sau indulcitor.

Se poate folosi in diverse sosuri sau produse de patiserie.

Poate fi adaugat in diverse cocktailuri sau fresh-uri pentru o aroma intensa si un gust usor picant

Poate fi folosit in diverse combinatii de inghetata

Il puteti adauga peste clatite sau vafe

Sirop de ghimbir contraindicatii

Siropul de ghimbir nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet zaharat sau care sunt alergice la ghimbir.