Ulei de Cimbru16 produse.

Arata 1 - 16 din 16 produse
Arata 1 - 16 din 16 produse

Ulei de Cimbru

Ulei de cimbru - ce este?

Este un ulei obtinut prin distilare cu vapori de apa din planta Thymus Vulgaris originar zonei mediterane. In zilele noastre, este cultivat, exportat si folosit in toata lumea sub forma de ulei esential. Uleiul esential de cumbru este cunoscut pentru caracteristicile sale antivirale, antibacteriene, buna circulatie sanguina sau reducerea stresului.

Ulei de cimbru beneficii

Are puternice proprietati antiseptice, expectorante, carminative, antibacteriene, antispastice si tonice

Stimuleaza sistemul imunitar gratie proprietatilor sale antibacteriene și anti-fungice.

Are actiune revigoranta asupra sistemului nervos, stimuleaza memoria si concentrarea si combate starile de oboseala, epuizare, anxietate sau ameteli

Printre beneficiile uleiului de cimbru se numara ameliorarea afectiunilor respiratorii, imbunatatirea aspectului si sanatatii pielii, activeaza circulatia sanguina, relaxeaza si calmeaza durerile.

Poate fi de ajutor in cazul diferitelor leziuni ale pielii. Are actiune cicatrizanta, reduce starile inflamatorii, are actiune hidratanta si poate ajuta la reducerea acneei.

Creste nivelul energiei. Inhalarea vaporilor de ulei de cimbru poate crea un boost de energie si reduce starile de oboseala de peste zi

Are actiune detoxifianta la nivelul intregului organism. Administrat intern, poate contribui la regenerarea celulelor hepatice si la detoxifierea ficatului

Are actiune vermifuga si actioneaza impotriva parazitilor intestinali

Este recomandat drept un remediu eficient contra durerilor de cap

Ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Deoarece are actiune diuretica, stimuleaza sistemul urinar prin eliminarea excesului de apa, saruri si toxine din organism

Poate fi folosit in sezonul rece in cazul gripei, racelilor, tusei convulsive, durerilor de gât și amigdalitelor.

Are actiune antispasmodica, reduce durerile musculare, entorsele, durerile si crampele musculare. Principalul ingredient din compozitia uleiului de cimbru este timolul care are actiune benefica asupra inflamațiilor articulare sau cele asociate cu dismenoree.

Reprezinta un bun insecticid. Reuseste sa tina la distanta insectele si daunatorii

Ulei de cimbru beneficii uz extern:


In cosmetica:

asupra pielii, uleiul de cimbru combate bacteria responsabila de aparitia acneei (Propionibacterium acnes), iar adaugat in creme si geluri ajuta la ingrijirea pielii infectate (furuncule, dermatoze infectioase)

protejeaza unghiile de micoze

folosit in apa de gura are actiune antibacteriana

reduce dermatita seboreica (matreata „grasa"), previne caderea parului, contribuie la cresterea acestuia si la stimularea scalpului

In aromoterapie:

cateva picaturi de ulei de cimbru in uleiul de masaj atenueaza durerile musculare si pe cele articulare in amestec cu uleiul de masaj are efect drenant si anticelulitic

in lampa de aromaterapie pentru odorizarea mediului ambiant din incaperi

in lampa de aromaterapie se poate folosi ca adjuvant in caz de raceli, tuse, infectii ale cailor respiratorii superioare

Cum se administreaza intern uleiul de cimbru?

Se poate dilua adăugând una sau două picături la o rețetă sau in apa sau suc înainte de a le consuma.



Ulei de cimbru contraindicatii

Nu se recomanda utilizarea in cazul persoanelor cu hipertensiune arteriala, femeilor insarcinate sau copiilor mici

Deoarece este un puternic iritant al mucoaselor si tegumentelor, nu se recomanda folosirea acestuia nediluat