Citrat de Magneziu7 produse.

Arata 1 - 7 din 7 produse
Arata 1 - 7 din 7 produse

Citrat de magneziu

Ce este citratul de magneziu?

Citratul de magneziu este una dintre formele în care magneziul, un mineral esențial pentru organism, este disponibil sub formă de supliment. Este obținut prin combinarea magneziului cu acidul citric și este cunoscut pentru biodisponibilitatea sa ridicată, ceea ce înseamnă că este mai ușor absorbit de corp comparativ cu alte forme de magneziu.

Magneziu citrat este adesea folosit pentru a trata sau preveni deficiențele de magneziu și poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea sănătății osoase, relaxarea mușchilor și susținerea funcției nervoase. Este, de asemenea, frecvent recomandat pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor legate de migrene, insomnie și anumite afecțiuni digestive.

Diferența dintre citrat de magneziu și alte forme de magneziu:

Diferențele dintre citratul de magneziu și alte forme de magneziu sunt reprezentate în principal de compoziție, biodisponibilitate și utilizări specifice. Iată câteva exemple de alte forme de magneziu și beneficiile acestora in raport cu citratul de magneziu:

 1. Magneziu Oxid: Aceasta este una dintre formele cele mai comune, dar are o biodisponibilitate scăzută comparativ cu citratul de magneziu. Este adesea folosit ca laxativ.

 2. Clorura de magneziu: Are o biodisponibilitate bună și nu afecteaza sistemul digestiv. Este adesea folosit în soluții topice.

 3. Magneziu Sulfat (Sare Epsom): Principala sa utilizare este pentru băi relaxante, nu se recomanda pentru administrare orală din cauza biodisponibilității scăzute.

 4. Magneziu Glicinat: Aceasta este una dintre formele cu cea mai bună absorbție și este frecvent recomandat pentru cei care suferă de o deficiența de magneziu sau care au probleme cu sistemul digestiv.

 5. Magneziu Taurat: Acesta este legat de aminoacidul taurină și este recomandat adesea pentru sănătatea cardiovasculară.

 6. Magneziu Malat: Este o formă bine absorbită și este adesea recomandată pentru a ameliora simptomele sindromului de oboseală cronică și fibromialgiei.

 7. Magneziu L-treonat: Aceasta este una dintre cele mai noi forme de magneziu și se spune că traversează mai ușor bariera hemato-encefalică, făcându-l util pentru funcția cognitivă.

Ce face ca citratul de magneziu să fie special:

Dispune de o biodisponibilitate ridicată: Este mai ușor absorbit de organism comparativ cu alte forme.

Are  o toleranță digestivă ridicată: Deși toate formele de magneziu pot cauza un efect laxativ la doze mari, citratul de magneziu este adesea mai ușor tolerat.

Versatilitate: Este util pentru o gamă largă de probleme de sănătate, de la sănătatea osoasă la relaxarea musculară și funcția nervoasă.

Alegerea formei de magneziu depinde de necesitățile individuale și de sfaturile medicului dumneavoastră.

Citrat de magneziu beneficii

Citratul de magneziu oferă o gamă variată de beneficii pentru sănătate datorită rolului esențial pe care magneziul îl joacă în organism.

Iată câteva dintre beneficiile cele mai importante:

Absorbție imbunătățită: Citratul de magneziu are o biodisponibilitate ridicată, ceea ce înseamnă că este ușor absorbit și utilizat de organism.

Biodisponibilitatea ridicată a citratului de magneziu se referă la eficiența cu care acesta este absorbit și utilizat de organism după ingestie. Aceasta este o caracteristică importantă pentru orice supliment, deoarece o biodisponibilitate mai mare înseamnă că o cantitate mai mare din substanța activă ajunge în sistemul circulator și poate fi folosită de celule.

În cazul citratului de magneziu, această formă de magneziu este legată de acidul citric, ceea ce îmbunătățește solubilitatea sa în apă și, implicit, absorbția în intestin. Acest lucru îl face mai accesibil pentru organism, permițând o absorbție mai eficientă și rapidă comparativ cu alte forme de magneziu, cum ar fi oxidul de magneziu sau sulfatul de magneziu, care au o biodisponibilitate mai scăzută.

O biodisponibilitate ridicată se traduce printr-o eficacitate mai mare în abordarea deficiențelor de magneziu și în promovarea sănătății generale. Asta înseamnă că individul poate obține mai multe dintre beneficiile magneziului, cum ar fi îmbunătățirea sănătății oaselor, reglarea tensiunii arteriale, relaxarea musculară și funcția nervoasă optimă, folosind o doză mai mică comparativ cu alte forme cu biodisponibilitate mai scăzută.

Are rol important in sănătatea oaselor: Ajută la fortificarea oaselor prin îmbunătățirea absorbției calciului și a fosforului, nutrienți esențiali pentru oase sănătoase.

Citratul de magneziu poate avea un rol important în sănătatea oaselor, datorită urmatoarelor mecanisme:

Asigura absorbția calciului si regleaza parathormonul: Magneziul ajută la absorbția calciului în oase. Un nivel adecvat de magneziu poate îmbunătăți eficiența calciului, un mineral esențial pentru densitatea osoasă. Magneziul ajută la reglarea nivelului de parathormon, un hormon care, la rândul său, reglează nivelurile de calciu și fosfor în organism. Un echilibru adecvat între aceste minerale este crucial pentru sănătatea oaselor.

Previne osteoporoza: Studiile sugerează că un aport adecvat de magneziu citrat poate reduce riscul de osteoporoză, o afecțiune care slăbește oasele și le face mai predispuse la fracturi.

Asigura echilibrul acido-basic: Magneziul ajută la menținerea unui echilibru acid-base în organism, care este important pentru depozitarea calciului în oase.

Este considerat un anti-inflamator: Magneziul are proprietăți anti-inflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamației care ar putea contribui la degenerarea osoasă.

Ofera o relaxarea musculară: Ajută la relaxarea mușchilor și la prevenirea crampelor sau a spasmelor musculare.

Citratul de magneziu este adesea folosit pentru a ajuta la relaxarea musculară datorită rolului pe care magneziul îl joacă în funcțiile musculare și nervoase. Iată cum contribuie la relaxarea musculară:

Blocheaza canalele de calciu: Magneziul ajută la blocarea intrării calciului în celulele musculare. Acest lucru poate preveni sau alina spasmele și crampele musculare, permițând musculaturii să se relaxeze mai ușor.

Mentine echilibru electroliților: Magneziul menține un echilibru al electroliților (împreună cu potasiul, sodiul și calciul), care este crucial pentru contracția și relaxarea musculară.

Reduce inflamația: Proprietățile anti-inflamatorii ale magneziului pot ajuta la ameliorarea durerii musculare și la îmbunătățirea recuperării musculare după exerciții fizice sau stres.

Sustine funcția nervoasă: Sprijină funcția nervoasă sănătoasă și ajută la transmiterea semnalelor nervoase.

Magneziul, inclusiv sub forma de citrat de magneziu, are un rol esențial în funcționarea corectă a sistemului nervos. Iată cum contribuie la sănătatea nervoasă:

Contribuie la reglarea neurotransmițătorilor: Magneziul este crucial pentru producția și funcția neurotransmițătorilor, substanțele chimice care transmit mesaje între celulele nervoase.

Previne stresul oxidativ: Magneziul are un rol în combaterea stresului oxidativ, care poate afecta negativ neuronii și poate contribui la declinul cognitiv.

Contribuie la reglarea stării de spirit: Magneziul poate influența pozitiv nivelurile de serotonină, un neurotransmițător cheie în reglarea stării de bine și a dispoziției.

Asigura un somn de calitatei: Un nivel adecvat de magneziu poate îmbunătăți calitatea somnului, ceea ce este esențial pentru regenerarea și funcționarea optimă a sistemului nervos.

Mentine sănătatea cardiovasculară: Magneziul citrat contribuie la reglarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, ajutând la prevenirea problemelor cardiovasculare.

Citratul de magneziu poate avea efecte benefice semnificative asupra sănătății cardiovasculare, și iată câteva motive pentru care este adesea recomandat:

Regleaza tensiunea arteriala: Magneziul ajută la dilatarea vaselor de sânge, contribuind la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase.

Protecție împotriva aterosclerozei: Magneziul ajută la inhibarea depunerii de calciu în peretele arterial, un factor ce conduce in timp la ateroscleroză.

Previne coagularea sângelui: Magneziul poate reduce aderarea plachetelor și coagularea sângelui, ceea ce reduce riscul de tromboză.

Reduce inflamația: Proprietățile anti-inflamatorii ale magneziului pot avea beneficii în condiții cardiovasculare, inclusiv în reducerea inflamației vaselor de sânge.

Are actiune antistres și ofera o stare de relaxare: Magneziul sub forma de citrat ajută la reglarea nivelurilor de cortizol și la promovarea relaxării, ambele având efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare.

Citratul de magneziu este adesea recomandat ca un supliment pentru gestionarea stresului și promovarea relaxării datorită rolului său esențial în diverse funcții biologice. Iată cum poate ajuta:

Magneziul sub forma de citrat regleaza hormonii de stres: Magneziul ajută la controlul nivelului hormonilor de stres precum cortizolul, ajutând la minimizarea răspunsului la stres.

Îmbunatateste calitatea somnului: Un nivel adecvat de magneziu poate îmbunătăți calitatea somnului prin reglarea activității neurotransmițătorilor și hormonilor care favorizează somnul.

Ofera relaxare musculară: Magneziul ajută la relaxarea mușchilor prin inhibarea intrării calciului în celulele musculare, reducând astfel tensiunea musculară și promovând o stare generală de relaxare.

Reduce oboseala și starile de slăbiciune: Un aport adecvat de magneziu poate combate simptomele de oboseală și slăbiciune, care sunt adesea asociate cu stresul și anxietatea.

Amelioreaza simptomele digestive: Util în tratarea constipației datorită efectului său laxativ blând.

Citratul de magneziu este cunoscut pentru beneficiile sale asupra sistemului digestiv. Iată cum te poate ajuta:

Regleaza tranzitul intestinal. Magneziul ajută la relaxarea mușchilor din tractul gastrointestinal, facilitând mișcarea intestinelor și ajutând la prevenirea constipației si poate ajuta la neutralizarea excesului de acid gastric, contribuind la ameliorarea simptomelor de arsuri stomacale și indigestie.

Prin îmbunătățirea motilității intestinale, magneziul poate ajuta la reducerea balonării și a disconfortului abdominal si ajuta la menținerea unui mediu intestinal sănătos, favorabil dezvoltării unei microbiote intestinale echilibrate.

Iti asigura o stare de bine: Magneziul poate ajuta la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării de bine prin reglarea neurotransmițătorilor.

Citratul de magneziu poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra stării generale de bine, atât mentală cât și fizică. Iată câteva moduri în care poate contribui:

Asigura o stabilitate emoțională: Magneziul are un rol în reglarea neurotransmițătorilor care afectează starea de spirit, inclusiv serotonină și dopamină, contribuind la un echilibru emoțional.

Ofera energie și vitalitate: Magneziul este implicat în producția de ATP, molecula principală de stocare a energiei în celule, astfel încât un nivel adecvat de magneziu poate îmbunătăți nivelurile de energie.

Administrarea citratului de magneziu poate ajuta la gestionarea stresului: Magneziul ajută la reglarea hormonilor de stres și la promovarea relaxării, ceea ce poate fi deosebit de util în perioade de stres sau anxietate. Un aport adecvat de magneziu citrat poate sprijini memoria și funcțiile cognitive, contribuind la o stare mentală mai clară și la o concentrare îmbunătățită.

Când să folosești citrat de magneziu?

Simptome de deficiență: Semnele unei deficiențe de magneziu pot include crampe musculare, oboseală, probleme digestive și iritabilitate.

În aceste cazuri, suplimentarea cu citrat de magneziu te poate ajuta.

Daca sunteti sportivi: Mulți sportivi folosesc magneziu pentru recuperarea musculară și îmbunătățirea performanței. Citratul de magneziu este adesea ales pentru biodisponibilitatea sa ridicată.

Sportivi:

 • Pot folosi citrat de magneziu pentru recuperare post-antrenament
 • Pot îmbunătăți performanța și rezistența
 • Reducerea crampelor și a tensiunii musculare

Daca va confruntati cu stari de stres și anxietate: Dacă te confrunți cu niveluri ridicate de stres sau anxietate, magneziul poate ajuta la reglarea răspunsului la stres al organismului. Citratul de magneziu este adesea recomandat datorită absorbției eficiente.

Pentru stres și anxietate:

 • Reglarea neurotransmițătorilor implicați în răspunsul la stres
 • Promovarea relaxării și a calității somnului
 • Reducerea tensiunii musculare și a stărilor de agitație

Citrat de magneziu - dozaj si mod de administrare:

Dozaj recomandat:

Dozajul recomandat pentru citratul de magneziu variază în funcție de nevoile individuale, dar în general, adulții pot lua între 200 și 400 mg de magneziu pe zi. Este întotdeauna bine să începeți cu o doză mai mică și să ajustați în funcție de nevoi și toleranță.

Cum să administrezi:

Citratul de magneziu se găsește de obicei sub formă de capsule, tablete sau pulbere. Capsulele și tabletele pot fi luate cu un pahar plin de apă, preferabil în timpul mesei pentru o mai bună absorbție. Pulberea poate fi dizolvată în apă sau în alte lichide și consumată.

Atenționări și precauții:

 1. Interacțiuni cu medicamente: Citratul de magneziu poate interacționa cu anumite medicamente, inclusiv antibiotice și medicamente pentru tensiunea arterială. Dacă luați alte medicamente, consultați-vă cu un medic înainte de a începe suplimentarea.

 2. Afecțiuni medicale: Persoanele cu afecțiuni renale sau cardiace ar trebui să fie extrem de precaute și să consulte un medic înainte de a începe un regim de suplimentare cu magneziu.

 3. Efecte secundare: Deși este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor, supradozarea de magneziu poate duce la efecte secundare precum diaree, greață și chiar toxicitate.

 4. Înainte de a incepe un regim de suplimentare: Este esențial să obțineți un diagnostic corect pentru a vă asigura că suplimentarea cu magneziu este adecvată pentru dvs.

 5. În sarcină și alăptare: Femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să discute cu un medic înainte de a începe suplimentarea cu citrat de magneziu.

 6. Vârstnicii: La persoanele în vârstă, funcția renală poate fi redusă, ceea ce poate modifica necesarul de magneziu. Este importantă o evaluare medicală înainte de a începe suplimentarea.