Argila27 produse.

Arata 1 - 27 din 27 produse
Arata 1 - 27 din 27 produse

Argila

Ce este Argila?

Argila reprezinta o roca sedimentara constituita dintr-un amestec de mangan, titan, aluminiu, siliciu, potasiu, calciu, sodiu, magneziu, bariu, beriliu, fier, galiu, cupru, cobalt si molibden, un cocktail de minerale, saruri minerale si microelemente mai bogat decat oricare altul prezent in sursele alimentare consumate de om.

Aceste minerale indeplinesc un rol deosebit de important asupra organismului:

Zincul si seleniul stimuleaza productia enzimelor antioxidante

Siliciul ionic reprezinta un puternic agent anti-îmbătrânire şi stimulator al regenerării celulelor

Argintul ionic stimuleaza sistemul imunitar si are efect antimicrobian 

Proprietatile miraculoase ale argilei erau folosite de pe vremea imparatesei Nefertiti pentru a-si mentine sanatatea si frumusetea. De altfel, multe papirusuri egiptene si manuscrise grecesti si romane transmit ca populatia de atunci folosea argila in combaterea afectiunilor pielii, inflamatiilor interne, afectiunilor gastrointestinale si chiar a sifilisului.

Argila poate fi considerata un tratament naturist care amelioreaza in mod uimitor orice afectiune a organismului, faraa prezenta efecte secundare.

Argila beneficii

Argila ajută la suplinirea carențelor din dieta zilnică ale acestor minerale și microelemente, cu rol extrem de important în organism

Mentine sanatatea sistemului digestiv, reface mucoasa stomacala, regleaza tranzitul intestinal, favorizeaza eliminarea parazitilor intestinali

Asigură suportul sănătății sistemului osteoarticular și al danturii

Reprezinta un excelent detoxifiant (susține eliminarea toxinelor acumulate la nivel digestiv)

Are proprietati antiseptice, antibacteriene, antimicotice si antiinflamatorii

Contribuie la mentinerea unei tensiuni arteriale optime

Constituie un aport important de săruri minerale

Are proprietati cicatrizante si contribuie la regenerarea organismului

Se mai poate utiliza in:

Afectiuni ale aparatului digestiv si anexe: ulcer, gastrita, colita, enterocolita, rectocolita, hemoroizi, constipatie (daca nu exista modificari anatomice ale colonului), pancreatite cronice, hepatite cronice, colecistite fara calculi, diaree, dizenterie;

Afectiuni renale: infectii urinare rebele, calculi renali si nisip (mal) renal, insuficiente renale; 

Tulburari metabolice si dereglari glandulare diverse: diabet zaharat tip II, hiper si hipotiroidie, noduli tiroidieni, noduli mamari (tumori benigne), spasmofilie;

Tulburari ale aparatului cardiovascular: hipertensiune arteriala de origine renala, ameliorarea circulatei arteriale si venoase, hipotensiune;

Afectiuni ale aparatului uro-genital:

Tulburari de menopauza, dereglari ale ciclului menstrual, fibromatoza uterina in faza incipienta, afectiuni ale prostatei.

Se poate utiliza in caz de astenie

Se utilizeaza in afectiuni ale pielii (acnee) si ale gingiilor (gingivite)

Este un excelent tonic al creierului si combate stresul

Impiedica dezvoltarea bacteriilor patogene, si sustine sanatatea si buna functionare a mucoaselor bucale si gastrice).

Cum se administreaza argila?

Uz intern:

Într-un pahar de sticlă sau o cană de porțelan se pun 100-150ml apă și se adaugă o lingură plină cu argilă. Argila sub formă de bulgărași nu trebuie fărămițată, întrucât se dizolvă singură în apă.  Pregătirea argilei se face din ajun: se lasă de seara până dimineața, când este amestecată bine cu o spatulă de lemn și se bea rapid foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă. Peste sedimentul (ca un zaț de cafea) se mai adaugă o treime de apă, se amestecă și se bea cât mai tulbure, apoi sedimentul se aruncă și se pregătește apa cu argilă pentru masa următoare.

Acest procedeu se repetă de 3 ori pe zi, înaintea  meselor importante. Esențial este să se bea apa argiloasă foarte tulbure înainte de masă, nu după masă. Cei care postesc sau nu mănâncă  dimineața ori seara, pot consuma argila liniștiți, fără a mânca nimic după aceea. Este important să nu se folosească în manipularea argilei metalul sau plasticul, ci numai sticla, porțelanul sau lemnul.

Uz extern:

Sub forma de cataplasme in cazul unor afectiuni precum:

gușă

noduli tiroidieni

noduli mamari

prostată

dureri articulare

In cazul copiilor de orice vârstă (începând de la o lună de viață), tratamentul este același ca și la adulți, dar dozele de argilă se reduc la jumatate.

Cum se prepara cataplasma?

Din argilă și puțină apă se face o pastă groasă, consistentă, care se aplică pe locul bolnav în grosime de 0,5 - 1 cm, fie direct pe piele, fie pe un tifon. Cataplasmele se aplică de 2 - 3 ori pe zi, timp de 2 - 3 ore, sau se lasă de seara pana dimineața.

Alte intrebuintari ale argilei:

Masca de frumusete:

Se ia un castravete mic, care se rade pe răzătoarea mică. Se stoarce sucul, în care se dizolvă o linguriță de argilă sau un bulgaraș, amestecându-se până se obține o pastă omogenă. Se întinde uniform pe toată fața, se lasă 10-15 minute să se usuce bine, apoi se spală fața cu apă călduță. În cazul acneei, pe langă cura internă, masca va fi aplicată zilnic.

Pe ce perioada se face cura de baza cu argila?

Cura de bază este obligatorie pe durata a 3 săptămâni, timp în care se bea apa argiloasă foarte tulbure, de 3 ori pe zi.

Pe ce perioada se face cura de intretinere cu argila?

Cura de întreținere se continuă in urmatoarele 4-6 luni luându-se doar o doză dimineața, timp de 10 zile consecutiv în fiecare lună. În funcție de vechimea bolii, de vârstă, de stresul acumulat, de condițiile de muncă și de viață ale fiecăruia, cura de întreținere poate varia de la 10 zile pe lună la 15-20 de zile sau, în cazurile mai grave, câteva luni la rând fără întrerupere.

Dacă după cura de bază problemele nu sunt rezolvate, aceasta poate fi prelungită cu 1-2 săptămâni. Supradozarea nu are efecte secundare.

Pe ce perioada se foloseste cura intensiva cu argila?

In cazul afecțiunilor mai grave, în special boli digestive și ciroze, se folosește o doză de șoc cu 150-200 g de argilă într-un borcan de 400ml plin cu apă. Din acel borcan, se bea în cursul zilei apă cât mai tulbure și se recompletează cu apă de câte ori este nevoie până când nu se mai tulbură apa.

Nu se mai consumă alte băuturi decât apă cu argilă iar seara se aruncă sedimentul.  Procedura se repetă zilnic până dispar toate simptomele bolii (14-28 zile). Apoi se continuă cura obișnuit de 3 ori pe zi.

Cum se utilizeaza argila in cazul altor afectiuni?

Pentru afectiuni ale ochilor si pleoapelor (ochi înlăcrimați, conjuctivite, cataracte)

Se prepară apa argiloasă din 100 grame argilă albastră la un litru de apă plată cu care se tamponează ușor și se pun de 3 ori pe zi comprese pe pleoapa închisă a ochiului bolnav. Se recomandă și cura internă menționată mai sus.

In cazul meatusurilor nazale si a sinusurilor (sinuzite frontale, maxilare, etmoidale, epistaxis, anoxii, etc)

Se inspiră apa argiloasă calduță, alternativ, pe câte o nară astupându-se cealaltă nară cu degetul. Se recomandă cura internă menționată mai sus cât și cataplasme pe nas, frunte și în zonele afectate.

 

Pentru diverse afectiuni ale cavitatii bucale (gingivite, afte bucale, paradontoze, periodontite, dureri de dinţi)

Se va bea un pahar de apă argiloasă cu cel puțin 30 minute înainte de mese, sau se vor topi lent în gură 2-3 granule argilă albastră (ca sugerea unei bomboane). După meseleprincipale se vor face clătiri/gargară cu apă argiloasă, la început cu apa de pe argilă (primele 3zile) apoi cu lapte de argilă. Pentru persoanele care nu pot face gargară se poate folosi un tampon cu argilă care se va aplica timp de 30 minute de 3-4 ori pe zi pe gingia dintelui bolnav. Vor dispărea atât durerea cât și inflamația. Cura cu argilă durează 21 zile, după care urmează o săptămână de repaus.

 

Pentru afectiuni ale stomacului și duodenului (gastrite, ulcere, bulburi spastice, gastroduodenite, ulcere gastroduodenale, hematemeze)

Cura externă: se aplica cataplasme pe scobitura epigastrică (partea superioară a abdomenului, zona plexului solar) - între mese.

Cura internă : se consuma un pahar cu apă argiloasă cu minim o jumătate de oră înaintea meselor principale. Durata curei interne este de 21 zile, chiar dacă rezultatele par să apară mai devreme, după care 7 zile se va consuma apă limpede de pe argilă. Regimul alimentar este cel recomandat de medicul specialist.

Pentru ficat si vezica biliară (ictere, hepatite, ciroze, colecistite, calculi biliari)

Cura internă constă în consumul unui pahar de apă argiloasă cu minim 30 minute înaintea meselor principale. Dieta este cea specifică patologiilor și recomandată de medicul specialist.

Cura externă consta in aplicarea de cataplasme subțiri, reci, pe zonele afectate ce vor fimenținute 2 ore (dacă apare senzația de frig, stare de disconfort sau dureri difuze, durata se va reduce sau se vor face cataplasme călduțe). Dacă sunt bine suportate, cataplasmele se potpune în straturi mai groase (cca. 2cm). Cura durează 21 de zile cu repaus 7 zile. În funcție de stadiul bolii sunt necesare 3-7 cicluri. Parazitoze intestinale, colite, melanee, vaginite, colpite, rectite, afecțiuni ale prostatei (inflamații, adenoame). Se prepară apă argiloasă, cca.

100 grame argilă albastră la litrul de apă, cu care se efectuează spălături vaginale și clisme la temperatura corpului, sau, în vaginite, colpite și rectite aplicații locale de pastă de argilă. Citiți mențiunile de la prezentarea curei externe / interne.

 

In cazul infecțiilor urinare, litiaze renale sau nefrite. În acest caz argiloterapia se va face complementar cu tratamentul alopat, proprietățile argilei albastre (bactericid și antitoxic) au acțiune de spălare mecanică, dizolvă concrețiunile de nisip, decongestionază mucoasa, crește peristaltismul pieloureteral, dezinfectează și alcalinizează urina.

Cura internă: un pahar de apă argiloasă tulbure administrat înaintea meselor principale, timp de 21 de zile cu 7 zile repaus.

Cura externă: băi locale călduțe cu apă argiloasă de 25-30 minute. Argiloterapia constă în aplicarea în zona anal-perineală de cataplasme de argilă de 1-2 ori pe zi (cu o durată de până la 2 ore), precum și introducerea seara a 10-20ml pastă de argilă călduță în rect, care este menținută până dimineața. Se asociază și cura internă prezentată mai sus.

In cazul direrilor articulare, lombare sau sclerotomale se recomanda detoxifierea organismului urmand o cura internă clasică pentru 21 zile.

Cura externă va fi mixtă: băi cu apă argiloasă preparată din 1 kg de argilă care se dizolvă în apă la o temperatură de 37-38 grade Celsius în cada de baie, 10-15 ședințe de cel puțin 20-25 minute fiecare și împachetări (cataplasme) cu argilă pe zonele inflamate sau dureroase.

Este necesar sa se aiba in vedere o dietă de lungă durată bogată în crudități, corectarea posturilor corporale viciate, băi de soare, gimnastică ușoară, masaje terapeutice și proceduri kinetoterapice, evitarea frigului, umezelii, surmenajului, efortului intelectual intens, nervozității.

Argila contraindicatii

Argila nu prezinta nici un efect secundar, deci nu poate face nici un rău. Ca orice cură naturală, se poate resimti o usoara deteriorare a stări generale a organismului în prima fază (7-10 zile), ca urmare a eliminării toxinelor din organism.

Dacă în primele zile de tratament urina și scaunul vor prezenta modificări (miros urat, ușoară constipație sau diaree, urină cu sediment, tulbure și închisă la culoare), nu trebuie să se întrerupă tratamentul! Atunci se elimină toxinele și organismul se purifică, urmând ca după această perioadă să înceapă faza de vindecare.