Anexita tratament naturist9 produse.

Arata 1 - 9 din 9 produse
Arata 1 - 9 din 9 produse

Anexita tratament naturist

Anexita ce este?

Anexita este o inflamatie a trompelor uterine și a ovarelor cauzata de o infectie si afecteaza doar femeile. Bacteriile acumulate incep sa se deplaseze prin vagin și uter până ajung la ovare și trompele uterine.

Tipuri de anexita

Anexita poate fi de 2 tipuri:

- cronica

- acuta

Anexita acuta debuteaza brusc printr-o senzație puternică de disconfort, o durere severă si neplacuta în zona pelviană insotita de stari febrile, greață sau vărsături, diaree, constipație, sângerare interioară si disconfort la urinare.

Tratamentul este pe baza de antibiotice ce se administreaza rapid pentru a evita eventualele complicatii si ca aceasta sa devina cronica. Este necesar un repaus de cateva zile, sa aveti o dietă ușoară și să beți multe lichide.

In cazul anexitei cronice, femeile resimt o senzație de greutate și presiune în abdomenul inferior, simptomele tipice sunt reprezentate de durere, menstruatie neregulata, constipatie si gaze. Aceste simptome sunt mai puțin intense și evidente decât în ​​anexita acută, dar au o durată mai lungă. Această afectiune poate trece deseori neobservată si poate reprezenta una dintre cauzele ce stau la baza infertilității sau a sarcinilor extrauterine.

Anexita simptome

Cele mai frecvente simptome care ar trebui sa iti dea de gandit ca te poti confrunta cu anexita, sunt:

Durere si crampe abdominale;

Durere in zona pelviana si la nivelul abdomenului inferior;

Durere si usturime la urinare;

Disconfort sau o durere care se resimte in timpul actului sexual si dupa;

Va puteti confrunta cu menstruatie abundenta si o durere intensa, sangerari intre menstre sau dupa un act sexual;

Scurgeri vaginale consistente de culoarea galbena sau verzuie. 

In cazul in care ramane netratata, simptomele pot deveni severe si se manifesta prin:

O durere severa in partea inferioara a abdomenului si in zona pelvisului la femei;

Greata si varsaturi, febra mare, stari de ameteala ce pot duce pana la lesin

Anexita cauze principale

Printre cele mai comune cauze, regasim:

cele mai frecvente sunt infecțiile cu transmitere sexuala, Chlamydia, Neisseria și gonoreea, răspândite în timpul actului sexual neprotejat  acestea sunt cele mai frecvente) care conduc la inflamarea colului uterin, a trompelor si a ovarelor.

infecții cu bacterii care patrund în sistemul reproducător de fiecare dată când bariera normală creată de cervix este modificată, aici vorbim de nastere sau avort

Femeile care s-au mai confruntat in trecut cu aceasta afectiune, sunt predispuse sa mai faca infectia si mai tarziu, chiar daca au urmat un tratament si s-au tratat.

Ce presupun complicatiile?

Poate, deseori ne gandim ca va trece de la sine sau o tratam superficial, dar trebuie sa tinem cont ca anexita poate conduce la complicatii grave. Printre acestea, enumeram:

un grad crescut de infertilitate (cu cât anexita se acutizează, cu atât riscul de infertilitate este mai mare)

riscul de a dezvolta o sarcină extrauterină. Se pare ca anexita netratata este principala cauza a sarcinii extrauterine

durere pelvină cronică

abcese care presupun acumulări de lichid infectat la nivelul trompelor uterine, si pot afecta organele genitale

poate conduce la instalarea depresiei. Poate aparea sentimentul de frustrare atunci cand incercarile de a procrea devin nule ceea ce duce la neîmplinire, tristete si stari de anxietate si depresie.

Tratament anexita

Pentru un tratament corect este nevoie sa discutam cu medicul ginecolog care după examinare ne va recomanda ceea ce este cel mai potrivit. In cazul diagnosticului preliminar, acesta se determina prin ultrasunete, frotiuri care ne ajuta sa depistam mai usor agentul patogen declansator.

Tratamentul anexitei cronice poate avea loc în regim ambulatoriu, iar pentru forma acuta spitalizarea este obligatorie. Tratamentul presupune antibiotice, medicamente antiinflamatoare sau analgezice care pot fi sub formă de pastile, supozitoare, injecții sau picături.

Anexita tratament naturist

Daca nu sunteti adepta unui tratament medicamentos, putem apela si la natura care ne vine in ajutor cu o gama variata de plante care pot stopa probleme cauzate de anexita.

Putem apela cu incredere la probiotice. Acestea contin o concentratie mare de bacterii bune Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus rhamnosus cu rol in restabilirea echilibrului microbian, refacerea florei dezechilibrate, eliminarea toxinelor si protejarea impotriva bacteriilor rezistente.

Suplimente pe baza de manoza. D-manoza este un carbohidrat prezent în mod natural în fructe și legume în cantități mici, de exemplu în merișoare, afine, pere, mere, portocale, leguminoase, porumb, cartofi sau varză. Contribuie la eliminarea bacteriilor care determină infecțiile urinare, datorită capacității sale de a lega microorganismele, inhibând astfel aderarea lor la epiteliul tractului urinar.

Extractul de merisor si afin. Previn inflamatiile tractului urinar, deoarece au proprietati antioxidante, amelioreaza infecţiile urinare, datorită capacităţii lor de a acţiona asupra bacteriilor de pe mucoasa vezicii urinare. 

Quercetina - un antioxidant foarte puternic care are efecte antiinflamatoare si antibacteriene, are activitate anti-patogena impotriva unei largi varietati de virusuri si bacterii si intareste sistemul imunitar functionand ca un scut protector impotriva diversilor agenti patogeni.

Masuri de preventie pentru anexita

Putem reduce riscul de a dezvolta anexita prin cateva masuri de preventie care sunt la indemana noastra:

Este indicat sa utilizam prezervativul pentru fiecare contact sexual pe care il avem

De preferat sa mergem la controale medicale de specialitate, periodice;

De preferat sa nu avem mai multi parteneri sexuali

Sa evitam excesele si viciile: alcool, droguri.