Cancer de prostata21 produse.

Arata 1 - 21 din 21 produse
Arata 1 - 21 din 21 produse
CE ESTE CANCERUL DE PROSTATA?
Cancerul de prostata este unul dintre cele mai intalnite tipuri de cancer la barbati. La barbatii peste varsta de 50 de ani apar modificari ale tesutului prostatei care conduc la cresterea volumului acesteia. Marirea prostatei poate duce la o ingustare a canalului urinar, ceea ce duce la un jet de urina mai slab si o nevoie de urinare frecventa, aparand si tulburari in timpul procesului de urinare. Concomitent si independent de aceasta poate aparea o tumora canceroasa, care nu este conditionata de stilul de viata sau de activitatea sexuala. Initial nu se manifesta alte semne.

SIMPTOME SI CAUZE
Printre simptomele cancerului de prostata regasim: nevoia frecventa de urinare, uneori si noaptea, jetul de urina este mai slab, vezica nu se goleste complet, dureri la urinare, sange in urina, dureri lombare (la spate), durere osoasa

Nu este clar ce cauzeaza aparitia cancerului de prostata. Acest cancer apare atunci cand unele celule din prostata devin anormale. Acumularea celulelor anormale formeaza o tumora care poate creste pana la invadarea tesuturilor din apropiere. Unele celule anormale se pot rupe si se pot raspandi (metastazeaza) in alte parti ale corpului.

DIAGNOSTIC
  • Tuseul rectal – investigatie de baza si de screening
  • Testul PSA - investigatie de baza si de screening
  • Ultrasunete (ecografie pelvina/transrectala)
  • Biopsie
  • CT
  • Scintigrafie osoasa
STADIILE CANCERULUI DE PROSTATA 
Stadiul I. Celule identificate microscopic la biopsie pentru cresterea PSA.
Stadiul II. In acest stadiu tumora poate fi mai mare., afectand unul sau ambii lobi prostatici.
Stadiul III.Cancerul sa extins dincolo de prostata invadand capsula prostatica si/sau veziculele seminale.
Stadiul IV.Cancerul a crescut si a invadat organele din apropiere, spre exemplu vezica urinara, sau s-a extins la ganglionii limfatici, oase, plamani sau alte organe.