Tratament infectie urinara copii2 produse.

Arata 1 - 2 din 2 produse
Arata 1 - 2 din 2 produse

Tratament infectie urinara copii

Infecțiile urinare reprezintă o problemă de sănătate comună la copii, care variază ,de obicei, în funcție de vârstă, sex și alte factori.

Conform diferitelor studii și statistici, aceste infecții sunt mai frecvente la fete decât la băieți și tind să apară mai des la copiii cu varsta sub 5 ani. Este foarte important să se înțeleagă importanța diagnosticării și tratării rapide a infecțiilor urinare, dat fiind faptul că amanarea sau neglijarea lor poate duce la complicații serioase, cum ar fi infecții ale tractului urinar superior,  anumite probleme renale sau sepsis.

Părinții sunt adesea în căutare de metode eficiente și sigure de tratament. Unul dintre tratamentele care a câștigat atenție în ultimii ani este D-Manoza, un monozaharid natural care reprezinta alternativă naturala la antibiotice. Acest articol își propune să ofere diverse opțiuni de tratament, inclusiv antibiotice și remedii homeopatice, dar va pune un accent special pe utilizarea D-Manoza ca o opțiune de tratament natural și eficace. 

Ce este o infectie urinara?

O infecție urinară (IU) este o infecție care afectează oricare dintre componentele sistemului urinar, inclusiv rinichii, vezica urinară, uretrele și uretra. Cele mai multe infecții urinare sunt cauzate de bacterii, dar pot fi și virale sau fungice. În cazurile ușoare, simptomele pot fi inconfortabile dar nesemnificative; totuși, daca infecțiile urinare raman netratate pot duce la complicații serioase, inclusiv infecții renale.

Principalele cauze ale unei infectii urinare:

În cazul copiilor, infecțiile urinare pot fi cauzate de o serie de factori specifici acestei grupe de vârstă. Unele dintre cele mai comune cauze includ:

Anomalii anatomice

Copiii cu malformații congenitale ale tractului urinar sunt mai predispuși la a dezvolta infecții urinare.

Probleme de igienă

La copiii mai mici, o tehnică inadecvată de ștergere sau curățare în timpul schimbării scutecelor poate facilita transferul de bacterii către uretră.

Retenție urinară

Unii copii evită să meargă la toaletă în mod regulat, ceea ce poate duce la stagnarea urinei în vezică și la proliferarea bacteriilor.

Atunci cand exista un consum redus de lichide

Un aport insuficient de apă poate reduce capacitatea organismului de a elimina bacteriile prin urină, creând un mediu favorabil pentru infecții.

Folosirea piscinelor publice

Piscinele, în special cele foarte frecventate, pot fi un  propice pentru dezvoltarea bacteriilor, inclusiv cele care pot cauza infecții urinare.

Copiii care se confrunta cu un sistem imunitar slăbit

Copiii cu un sistem imunitar compromis sunt mai vulnerabili la infecții, inclusiv la cele urinare.

Constipația

Constipația cronică poate cauza sau agrava infecțiile urinare. În cazul constipației, vezica urinară nu se golește complet, ceea ce favorizează proliferarea bacteriilor.

Obiceiuri alimentare nesanatoase

O dietă bogată în zaharuri și alimente procesate poate favoriza creșterea bacteriilor care cauzează infecții urinare.

Istoric familial

Un istoric familial de infecții urinare poate indica o predispoziție genetică in cazul copiilor la a dezvolta anumite tipuri de infecții.

Utilizarea de antibiotice sau alte medicamente

Utilizarea frecventă sau nepotrivită de antibiotice in cazul copiilor poate dezechilibra flora microbiană, favorizând astfel infecțiile urinare.

Simptome infectie urinara copii

Simptomele unei infecții urinare pot varia în funcție de vârstă și de gravitatea infecției, dar in cele mai multe cazuri pot include:

Durere sau arsură la urinare

Urinare frecventă, dar cu eliminare a unei cantități mici de urină

Urină tulbure sau cu un miros puternic

Dureri abdominale sau de spate

Febra și frisoane

Iritabilitate și schimbări de comportament la copii mai mici

Tratament naturist pentru infectia urinara la copii

Tratarea infecțiilor urinare la copii poate varia în funcție de severitate, cauze și simptome. Iată câteva dintre cele mai comune abordări:

Diverse tipuri de tratamente pentru infecții urinare la copii

Tratamentul unei infecții urinare depinde de o serie de factori, inclusiv tipul de infecție, simptomele, și starea generală de sănătate a copilului. De obicei, pot exista diverse tipuri de tratamente pentru infectiile urinare la copii care pot implica o combinație de antibiotice și alte tipuri de suplimente care pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Tratamente Homeopatice

Homeopatia este o alternativă la medicina convențională și folosește remedii naturale pentru a stimula capacitatea propriului corp de a se vindeca.

Tratament cu antibiotice pentru infectiile urinare la copii

Antibioticele sunt adesea prima linie de tratament pentru infecții urinare, dar trebuie sa ne gandim si la folosirea lor excesivă sau necorespunzătoare, în special la copii. Iată câteva motive pentru care utilizarea antibioticelor ar trebui privita uneori cu rezerve sau cu o oarecare prudenta:

Confera in timp rezistență la antibiotice

Folosirea excesivă sau necorespunzătoare a antibioticelor poate duce la dezvoltarea rezistenței la antibiotice. Acest lucru poate face ca infecțiile viitoare să fie mai greu de tratat.

Pot avea efecte secundare

Antibioticele pot avea efecte secundare care includ tulburări gastrointestinale, cum ar fi diareea, și pot duce la dezvoltarea de infecții fungice, precum candidoza orală. La copii, sistemul digestiv este în continuă dezvoltare, și antibioticele pot perturba echilibrul natural al microbiotei intestinale.

De cele mai multe ori pot interfera cu alte medicamente

Unele antibiotice pot interacționa cu alte medicamente sau substanțe, afectând eficacitatea lor sau cauzând alte efecte secundare.

Pot perturba in timp microflora intestinala

Antibioticele nu disting bacteriile „bune” și cele „rele”. Ele pot distruge bacteriile benefice din intestin, ceea ce poate avea efecte pe termen lung asupra sănătății digestive și imunității.

Se poate opta, de asemenea, si pentru un tratament naturist in cazul infectiilor urinare la copii pe baza de suplimente:

Printre cele mai populare si eficiente metode naturiste de ameliorare a infectiilor urinare, se numara:

D-Manoza: Un zahăr simplu care împiedică bacteriile să se atașeze de pereții vezicii. D-Manoza este adesea folosită ca un tratament preventiv și ca parte a unui plan de tratament mai cuprinzător.

D-Manoza este un tip de zahăr simplu, strâns legat de glucoză. Se găsește în mod natural în fructe precum merișoare și mure, și este adesea folosit ca supliment alimentar pentru prevenirea și tratamentul infecțiilor urinare.

Cum funcționează?

D-Manoza funcționează prin atașarea sa la bacteriile care cauzează infecțiile urinare, cum ar fi E. coli, împiedicându-le astfel să se lipească de pereții vezicii urinare și ai tractului urinar. Prin urmare, bacteriile sunt mai ușor eliminate din organism prin urinare, fără a provoca daune suplimentare.

Mai mult, anumite studii clinice sugerează că D-manoza poate fi eficientă în prevenirea și tratamentul infecțiilor urinare, în special cele cauzate de E. coli.

Un studiu publicat în "World Journal of Urology" a constatat că D-Manoza poate fi la fel de eficientă ca un antibiotic în prevenirea recidivelor de infecții urinare, dar cu mai puține efecte secundare.

O altă cercetare a arătat că suplimentarea cu D-Manoza poate reduce semnificativ riscul de recurență a infecțiilor urinare, fără efecte secundare semnificative.

Iata care sunt avantajele folosirii D-Manozei în comparație cu alte tratamente

Reduce semnificativ efectele secundare: Spre deosebire de antibiotice, D-Manoza are efecte secundare minime in ceea ce priveste perturbarea florei intestinale sau dezvoltarea rezistenței la antibiotice.

In plus, D-Manoza acționează doar asupra anumitor tipuri de bacterii, ceea ce înseamnă că nu va perturba flora bacteriană benefică.

Poate fi administrata in siguranta: Fiind un zahăr natural, D-Manoza este în general bine tolerată, inclusiv de copii și femeile însărcinate (desi initial consultarea unui medic este esențială înainte de a începe orice formă de tratament).

Se poate utiliza foarte usor: D-Manoza se găsește sub formă lichida, pulbere sau capsule, ceea ce o face ușor de administrat, chiar si in cazul copiilor.

Nu creste rezistenta la bacterii: Până în prezent, nu există dovezi că bacteriile dezvoltă rezistență la D-Manoza, ceea ce o face ideala pentru tratamentul pe termen lung.

Cranberry (merisoare): Acest fruct a fost studiat pentru proprietățile sale de prevenire a infecțiilor urinare. În mod tipic, este luat sub formă de suc sau capsule.

Merișoarele sunt un tip de fruct bogat în antioxidanți și vitamina C, cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatoare și antibacteriene.

Ele sunt adesea recomandate ca un tratament natural sau preventiv pentru infecții ale tractului urinar (ITU), inclusiv la copii.

Compusul activ din merișoare se numește proantocianidină de tip A. Acest compus pare să împiedice bacteriile, în special E. coli, să se atașeze de celulele care căptușesc tractul urinar. Acest lucru ajută la prevenirea formării și proliferării coloniilor bacteriene, facilitând astfel eliminarea lor din organism.

Vitamina C: Crește aciditatea urinei, creând un mediu nefavorabil pentru creșterea bacteriilor.

Vitamina C este un nutrient esențial solubil în apă, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatorii și pentru stimularea sistemului imunitar.

Vitamina C joacă un rol în acidifierea urinei, ceea ce poate crea un mediu ostil pentru creșterea și proliferarea bacteriilor care cauzează infecții urinare. Prin urmare, se crede că vitamina C poate ajuta la prevenirea și, în unele cazuri, la tratamentul infecțiilor urinare.

Ulei de oregano: Conține antioxidanți și proprietăți antibacteriene, dar trebuie utilizat cu prudență și numai sub supravegherea unui medic.

Uleiul de oregano este un extract concentrat obținut din frunzele plantei de oregano. Acest ulei este bogat în compuși precum carvacrol și timol, care au proprietăți antibacteriene și antifungice.

Carvacrolul și timolul din uleiul de oregano pot inhiba creșterea și reproducerea anumitor tipuri de bacterii, inclusiv cele care cauzează infecții ale tractului urinar. Astfel, uleiul de oregano ar putea fi folosit ca un tratament complementar în cazul infecțiilor urinare.

Probiotice pentru copii: Acestea pot ajuta la restabilirea echilibrului bacterian sănătos în sistemul digestiv și urinar.

Probioticele sunt microorganisme vii, de obicei bacterii sau drojdii, care, când sunt administrate în cantități adecvate, pot oferi beneficii pentru sistemul digestiv al copilului.

Probioticele pot ajuta la refacerea echilibrului florei intestinale și, posibil, a florei tractului urinar. Aceasta poate duce la o reducere a frecvenței infecțiilor urinare prin inhibarea creșterii bacteriilor patogene.